EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

20462

Bijdrager:

Jaar:

1980

Stadsdeel:

Gestel

Buurt:

711 Schrijversbuurt

Straat:

Guido Gezellestraat

Onderwerp 1.:

Niet bekend

Onderwerp 2.:

Niet bekend

Onderwerp 3.:

Niet bekend

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
Guido Gezellestraat (1)

Beschrijving

Guido Gezellestraat 19-33


Geplaatst op

30-06-2009

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 18-03-2013
Naam: Maria Kraakman  
img

In het huis waar die rode auto voor staat woonde ik.(nr.19) De auto was van mijn vader .Mijn vader stierf in 2003 (87 jaar) en mijn moeder verhuisde naar Engelsbergen in de Maria van Bourgondiël aan in 2002 en stierf eind 2007 op bijna 99 jarige leeftijd.Wij hebben daar heel fijn gewoond. Deze huizen behoorden aan Philips,die deze verhuurden aan mensen die bij Phillips werkten. Al die jaren dat mijn ouders daar woonden hebben ze het gehuurd. De meesten mensen daarna konden deze huizen (ook aan de overkant)kopen.Wij hebben dat niet gedaan, omdat we ergens anders al een huis hadden en hebben.
Wij konden het toen kopen voor 175.000, maar dat is nu wel anders. Een hele kleine tuin op nr 19, een echte stadstuin, maar vóór een gezellig pleintje, waar we als puber veel verbleven. In mijn tijd woonden er veel jongeren, erg gezellig. En lekker dicht bij de stad en de "Dinsdagmarkt" op het Van Eedenplein (de lapjesmarkt. De school vlakbij( het Catharina en latere van Maerlantlyceum) en ik ging daarna naar de NXX-opleiding in de Jan Smitslaan.
Ik heb er tot 1973 gewoond. Ben getrouwd en naar Woensel verhuisd.
Het was een fijn huis. Ruime slaapkamers. Beneden een voor-en achterkamer met een tussenschuifdeur en openslaande tuindeuren. En allemaal kleine raampjes.Dat is nog steeds zo.Ik zet er nog vaak de auto neer als ik de stad in ga.Blijft vertrouwd.Zo kan je nog uren doorgaan,maar het is nu wel genoeg.


Datum: 06-10-2013
Naam: Wim Roxs  
img

Maria, uit jouw verhaal over jullie vertrouwde woonhuis aan de Guido Gezellestraat proef je de liefde en nostalgie van deze plek. Mooie herinneringen blijf je koesteren, en je zet het ook mooi op papier! Toen ikzelf een aantal keren in de jaren 70 door deze straat reed en wandelde, om zakelijke dingen door te praten bij hotel Mulders destijds, was ik me ook bewust van de fraaie omgeving daar: prachtige, vredige huizen met veel groen er om heen, in een rustige entourage...! En dat je nog weleens parkeert vóór het bewuste huis op 19, om de stad in te gaan, bewijst dat je nog steeds van deze plek houdt, ....mooi, houwen zo...!!


Datum: 20-10-2013
Naam: Maria van Hooff-Kraakman  
img

Zo te lezen woonde u niet in deze straat. Deze hele buurt met het park etc. erbij is nog steeds een mooie buurt.Mijn ouders zijn op het Catharinakerkhof begraven, zodoende kom ik er nog regelmatig. Veel kennissen van mijn ouders zijn overleden, dat is niet zo gek, omdat mijn moeder ong.99 jaar werd.
In het G.G.huis woonde rond 1963 een vriendinnetje van me; Saskia Jansen heette ze en ik zoek haar nog steeds. Weet niets van haar, alleen dat ze nog in Eindhoven woont.Haar ouders beheerden in die tijd het Guido Gezellehuis.