Fotonr.: 17096
Bijdrager Agnes Lotens-Klerkx
Locatie 1.:Gestel |711 Schrijversbuurt |Edenstraat

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image

ZOEKPLAATJE 12 >>> Edenstraat

Beschrijving Mijn opa (Klerkx) heeft met deze Texaco-auto gereden. Ik vraag me af waar deze foto gemaakt is. Ik denk misschien in de Edenstraat, daar woonde hij toen. Het huis is inmiddels afgebroken en daar staat nu de Hof van Eden, dus ik kan het niet meer vergelijken. Maar misschien is het ergens anders en herkent iemand de straat.
Geplaatst op 15-09-2008
Email bijdrager img

Reacties

Datum: 16-09-2008
Naam: Kees van der Hoeven img

Mooie foto!
Ja, ik herken het als de Edenstraat. Het huis rechtsvoor is Hugo Verrieststraat 2, daar heeft een aantal jaren terug een sauna gezeten. Dan, achter de Verrieststraat de tweekapper Edenstraat 60-62 (2 puntdakjes) en verder achter het hoge huis Edenstraat 68.
Aan de linkerkant van de straat zou je nu het TD-gebouw zien.


Datum: 16-09-2008
Naam: Ad Timmers img

Deze foto is inderdaad gemaakt op de Edenstraat. Links is het Frederik van Edenplein, waar nu het TD gebouw staat. Achter Texaco staan de hoekpanden van de Hugo Verrieststraat. Alle panden die je op deze foto ziet, staan er nog !


Datum: 16-09-2008
Naam: Lieke Slegers img

In het pand Hugo Verrieststraat 2, is in de jaren zestig Jan Hayer (beste tennisser na Tom Okker in die tijd) een praktijk voor fysiotherapie begonnen. Later werd dat een sauna. Achter de Texaco-auto was volgens mij de sigarenwinkel van Schampers en de groentenwinkel van ?, ik kende de eigenaresse alleen als "Mientje". Ik heb een aantal jaren op nr. 54 gewoond, naast het winkeltje van "de ware Jacob".


Datum: 23-09-2008
Naam: Henk den Exter img

Om even terug te komen op de groenteboer, de eigenaresse heet Mientje Donkers. Haar kleinzoon woont nog in het pand. Mien woont nu op het Lint. We zien ze nog vaak bij de K.B.O. H. Hart op de Hof van Eden. Dan had je er ook de drankenzaak van de familie van Mierlo. De oudste zoon is leraar in Best. Moeder is een paar jaar op zeer hoge leeftijd gestorven. Op de hoek heeft heel lang Ir. Gast gewoond. Hij was kerkmeester in de parochie H.Hart van Jezus. Daarna heeft er familie Brokken gewoond, mevr. Brokken is een dochter van kapper van de Laak van de Hoogstraat. Mevr. en Dhr. van Gent wonen er al 43 jaar naast het huis wat vooruit steekt.


Datum: 21-07-2011
Naam: Lieke Slegers-Roijers img

Woonde er in het rijtje van de drankenwinkel ook niet een "kaasboer? De naam is me helaas ontschoten.


Datum: 21-07-2011
Naam: Kees van der Hoeven img

Jazeker Lieke, en ze wonen er nog (nu de zoon kaasboer). Het laatste huisje in het rijtje. De naam is volgens mij Van Suijndam.


Datum: 04-12-2011
Naam: Leonore van der Aalst img

De tankauto staat voor mijn ouderlijk huis. Ik woonde op Edenstraat 58. Naast ons woonde familie Boel. (Hugo Verrieststraat 2) Daarna is de familie Van Hoek er gaan wonen. Zij begonnen op de zolder naailessen te geven, zodat er, toen ze het huis verkochten, er een bedrijfsbestemming op kwam. Zo kon Jan Hayer er een sauna beginnen.


Datum: 04-12-2011
Naam: Ger van der Palen img

Dag Leonore. Was je vader koordirigent? In de Lambertusparochie zat zowat de hele mannelijke kant van ons gezin bij het heren-en/of kinderkoor. Lange tijd onder leiding van Dhr. van der Aalst, die volgens mij op de Edenstraat woonde.


Datum: 05-12-2011
Naam: Leonore van der Aalst img

Ja, dat klopt, daar ben ik de dochter van. Ben zelf nog regelmatig in de Lambertuskerk mee boven geweest, toen er repetities waren, of de organist moest oefenen. Dit is al wel 50 jaar geleden! Mijn vader is in september 1963 overleden. Nog erg jong. Hij was van meerdere koren dirigent in Eindhoven en omstreken. Verder was hij muziekleraar op de Eindhovense muziekschool, muziekleraar op de Kweekschool in Eindhoven en Oirschot, consulent van de Ward vereniging, zeer betrokken met het gregoriaans, leraar schrijven op de Kweekschool en speelde blokfluit in diverse ensembles.


Datum: 21-05-2012
Naam: Paul van der Cingel img

De kaasboer heette van Suydam, een van hun jongens heeft nog enige tijd de wielrensport bedreven, maar ik heb geen idee of hij daar succes bij heeft gehad. Ik zat van 1944 tot 1950 op de Nutsschool in de Akkerstraat, eerst 2 jaar kleuterschool en daarna 4 jaar lagere school waar ik het zo bont maakte dat het beter werd gevonden me naar een andere school te doen. Weekmarkt, kermis of circus, ik was op het Edenplein te vinden.


Datum: 19-08-2014
Naam: Ad van Maurik img

Ja, alles klopt wel een beetje. De zoon van de kaasboer heet Zerard van Suydam en was vroeger, in de jaren 60 met mij bij biljartvereneging. Café Brabantia van fam.van Osch.