EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

193

Bijdrager:

Jaar:

1938

Stadsdeel:

Woensel

Buurt:

423 Barrier

Straat:

Hendrik de Keyzerlaan

Onderwerp 1.:

Parken / Speeltuinen

Onderwerp 2.:

Speeltuinen

Onderwerp 3.:

Hendrik de Keyzerlaan

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
De speeltuin aan de Hendrik de Keyzerlaan.

Beschrijving

Inmiddels hebben verschillende generaties hier hun jeugd doorgebracht. De speeltuin tussen de H. de Keyzerlaan, Steenwinkelstraat en Corn. Dankertsstraat was en is een favoriete plaats. De speeltuin is gebleven en nu staat daar onder meer ook het buurthuis Henriette Roelants. De woningen vormen een bijzonder verhaal, waarover binnenkort nieuwe foto's verschijnen.


Geplaatst op

01-05-2005

Reacties:

Datum: 06-10-2005
Naam: Diny Nagel  
img

Dit is de speeltuin van VOJ. Aan de kant van de H.de Keyzerlaan stond het buurthuis waar altijd vanalles te doen was voor de jeugd maar ook voor de volwassenen. Ook was er een rolschaatsbaan ! Tijdens de bevrijdinsfeesten rond 18 Sept. was deze buurt een echte publiekstrekker, want de hele buurt, inclusief de vijver op het plein waren prachtig verlicht. Op de rolschaatsbaan werd een show gegeven ! VOJ was altijd een heel actieve buurtvereniging !


Datum: 02-02-2006
Naam: Diny Nagel-Grave  

Ik heb het idee dat dit niet de speeltuin van VOJ is. Samen met Willem kom ik tot de conclusie dat er geen huizen met puntdaken staan bij de speeltuin aan de Hans Steenwinkelstraat. zie foto 2706 en foto 2689
Volgens mij zou het wel de speeltuin Eindhoven-West kunnen zijn, in de Lochemstraat (Strijp)
Goed gezien Willem!


Datum: 03-02-2006
Naam: Hans van Melis  
img

Back to the drawingboard. Diny en Willem. VOJ lag tussen vier straten: de Hendrik de Keyzerlaan, de Hans Steenwinkelstraat, de Keldermanstraat en de Cornelis Dankertstraat. Aan drie daarvan stonden geen huizen met puntdaken.


Datum: 03-02-2006
Naam: Diny Nagel-Grave  

Ik geef het op Hans, zeg het maar:waar stonden de huizen met de puntdaken ????


Datum: 04-02-2006
Naam: Hans van Melis  
img

Jammer genoeg weet ik de oplossing ook niet. Ik was er van overtuigd dat de huizen aan de Hendrik de Keyzerlaan gerenoveerd en daar door van uiterlijk veranderd waren. De bouwtekeningen 1930-18 zijn echter niet meer aanwezig in het RHC-e. De ambtenaar zei: Vertrouw nooit een index. Ik moet dus met je meegaan het is VOJ niet.


Datum: 04-02-2006
Naam: Willem Verstegen. Best  
img

Hoy Diny, wat wij natuurlijk al wisten wordt nu alleen maar bevestigd door onze Hans himself. Dus back to the drawingboard belongs to the past. Diny bij kijk in de wijk van het Drents Dorp waar ik jou reactie's ook tegen kwam, zou het misschien toch bij de Lochemstraat kunnen zijn want de mensen die daar woonden hadden vrij uitzicht over de toenmalige sportvelden, en de speeltuin. De tekst onder de afbeelding zie 193 zal t.z.t of binnenkort wel aangepast worden. We informeren of speuren verder. To be continued.


Datum: 04-02-2006
Naam: Diny Nagel-Grave  

Hans, ik heb net eens gekeken op Kijk in de wijk Drents Dorp, daar stond een foto met weliswaar een klein stukje van de huizen maar daar was wel een puntdak bij. Titel foto:Schaatsen 1946.


Datum: 04-02-2006
Naam: Diny Nagel-Grave  

Het kan ook nog op de hoek van de Halve Maanstraat-Bezemstraat (nu Koenraadlaan) zijn! Daar heb ik eerder op deze site eens over gezegd dat daar zo'n fijne speelplaats was. Die speeltuin moet er voor mijn tijd zijn geweest maar er waren wel sporen van schommels en een zandbak. Gezien de grote bomen en het dak van de huizen die erachter staan (Needestraat) ben ik er bijna van overtuigd dat het deze speeltuin is! De voorloper van de speeltuin in de Lochemstraat.


Datum: 04-02-2006
Naam: Diny Nagel-Grave  

Op foto 1832 zijn de bosjes waar deze speeltuin is geweest aan de rechterkant te zien.


Datum: 09-03-2006
Naam: Trees Dezaire  
img

Aan de Pieter Zeemanstraat was een kleinere speeltuin rond 1950 dan die van VOJ. Hier speelde ik ook wel omdat 1 schoolvriendinnetje daar in de buurt woonde. Waren daar huizen met puntdaken?


Datum: 09-03-2006
Naam: Hans van Melis  
img

Zie foto 3435 en aanschouw het gelijk van Diny en Willem.


Datum: 10-03-2006
Naam: Hans Vervoort  
img

Inderdaad, Trees, er lagen zelfs 2 speeltuinen op 50 meter van elkaar, een aan de Pieter Zeemanstraat die was van buurtvereniging het Groenewoud en een tweede achter de huizen van de Brugmanstraat van de buurtvereniging de Vriendschap. De handbalvereniging de Vriendschap had daar ook haar handbalveld liggen. Buurtvereniging het Groenewoud was voor het gebied omvattend de straten omgeving Brugmanstraat/Groenewoudseweg en buurtvereniging de Vriendschap was voor het gebied de straten uit de omgeving Buys Ballotstraat / Newtonstraat.


Datum: 06-08-2006
Naam: Tommie van den Heuvel  
img

De oude speeltuin is verplaatst, de speeltuin ligt nu op de oude plaats waar vroeger de boerderij en de rolschaatsbaan en het oude VOJ gebouw lag. De ingang van de vroegere speeltuin lag aan de Keldermansstraat op de hoogte van het Willem van Oortplein. De speeltuin is op een gegeven moment naar achteren verplaatst omdat het Henriette Roelanthuis gebouwd werd en het oude VOJ gebouw en de boerderij werden afgebroken. Leuke tijd gehad daar vroeger met carnaval en vooral met de hobbyclub. Ik ben trouwens ook nog geboren en getogen in de Keldermansstraat net als mijn moeder en ooms en tante's op nummer 90, de familie van Bijsterveld. Ik woon inmiddels alweer 14 jaar in Valkenswaard. Mijn moeder heet Marietje van Bijsterveld en heeft trouwens ook altijd op nummer 90 gewoond en is later getrouwd met Thomas van den Heuvel. Nu met de nieuwbouw van de Keldermansstraat zijn ze permanent verhuist naar nummer 72.


Datum: 15-06-2013
Naam: Antoon Franse  
img

Dit is geen Woensel maar Strijp, met op de achtergrond de Bezemstraat (nu Koenraadlaan).


Datum: 27-07-2015
Naam: Hans de Bondt  
img

Vorige week met mijn kleinkinderen naar deze speeltuin geweest. Ik heb hier als kind vaak met mijn broertje en vriendjes gespeeld. Geeft weer een hoop leuke herinneringen. Groeten
Hans