EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

2693

Bijdrager:

Jaar:

1935

Stadsdeel:

Woensel

Buurt:

423 Barrier

Straat:

Hendrik de Keyzerplein

Onderwerp 1.:

Water

Onderwerp 2.:

Vijvers / Waterpartijen / Fonteinen

Onderwerp 3.:

Hendrik de Keyzerplein

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Hendrik de Keyzerplein, vijver

Beschrijving

Hallo groep, hier een foto van Jullie wijk. RHC-e 27257. De vijver is het mooiste punt van de wijk. Het lijkt een verspilling van kostbare bouwgrond die de gemiddelde bouwprijs van de huizen opdreef.


Geplaatst op

26-01-2006

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 26-01-2006
Naam: Hans van Melis  
img

Deze verspilling had een economische oorzaak. In Philips Woningbouw van Ad Otten lees ik dat de wijk niet aangesloten kon worden op het stamriool. Niveauverschil.
Op blz 125 staat: Voor rekening van de corporatie wordt een dubbel rioolstelsel aangelegd, dat het huishoud- en het menagewater via een pompstation in het gemeentelijk riool pompt en dat het hemelwater daarvan gescheiden doet uitmonden in een aan te leggen vijver.
Zie ook foto 4724. (Red.)


Datum: 26-01-2006
Naam: Hans van Melis  
img

Natuurlijk werd Thuis Best gevraagd of de wijk door deze voorzieningen niet te duur werd voor de arbeiders. Als antwoord werd gezegd dat de woningen bestemd waren voor beambten en vaklieden met een hoger inkomen.


Datum: 26-01-2006
Naam: Diny Nagel - Grave  
img

Dus eigenlijk een beetje een elite-wijk? Maar het klopt wel dat er veel beambten in de buurt woonden en dat van die vaklieden klopt ook wel.


Datum: 14-06-2008
Naam: Flos Brouwer  
img

Leuk! Leuk! Leuk! Op deze foto staat mijn geboortehuis, nog net te zien. Mijn ouders hebben daar vanaf nieuw opgeleverd gewoond tot mei 1949. Vijf van de zes kinderen zijn daar geboren. Of eigenlijk vier, want mijn oudste zus is tijdens een logeerpartij in Apeldoorn geboren.
Ik bedoel Hendrik de Keyzerplein 20, op de foto rechts. Het hoekhuis is nr. 21. Op nr. 30 woonde trouwens ook een familie Brouwer. De postbode verwisselde de post van nr. 20 en nr. 30 (begrijpelijk) wel eens.