EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

16476

Bijdrager:

Jaar:

1962

Stadsdeel:

Woensel

Buurt:

423 Barrier

Straat:

Hendrik de Keyzerplein

Onderwerp 1.:

Sport

Onderwerp 2.:

Overige Sporten

Onderwerp 3.:

Rolschaatsen

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Rolschaatsvereniging VOJ. (2)

Beschrijving

Als vervolg op foto 16371 stuurde Gerard deze foto in. Met op de achtergrond Philips Nederland in aanbouw. En daartussen de speeltuin van foto 1643.


Geplaatst op

01-08-2008

Reacties:

Datum: 28-11-2008
Naam: Marjo Mulders- Verkooijen  
img

Heel leuk, volgens mij heb ik ooit in mijn jeugdjaren deze dames zien rolschaatsen, zelf heb ik ook heel wat wieltjes van mijn rolschaatsen op deze baan versleten. Het grote middenstuk en dan via de vier zijkanten naar de ronding eromheen. Ik ben geboren in 1964, tot mijn 18e in de Philips Vingboonsstraat 18 gewoond (in 2008 gesloopt). Veel gespeeld in de speeltuin, de familieschommel enz. En natuurlijk niet te vergeten de grote glijbaan met matjes naar beneden, waar ik nog steeds een litteken van op mijn knie heb, iets te hard langs de zijkant, met iets te veel personen, met mijn knietje langs die ijzeren zijkant.


Datum: 25-12-2008
Naam: Ineke Pelle  
img

Ik ben ook lid geweest van deze rolschaatsclub in 1960. Op 18 september was er altijd een show.


Datum: 18-02-2010
Naam: Jeanette Rijnders  
img

Hallo, ook ben ik in die tijd lid geweest van VOJ en volgens mij ben ik het meisje, de tweede van links. Helaas kan ik mij geen namen meer herinneren hoewel ik heel leuke herinneringen heb aan die tijd. Ik ben ook ooit Assepoester geweest bij een uitvoering. Ik weet niet meer wie mijn tegenspeler was. Weet iemand dat nog? Het moet in 1965/66 geweest zijn. Marmor Stein und Eisen bricht van Drafi Deutscher werd altijd gedraaid als we gingen oefenen. Wie weet dat ook nog?


Datum: 30-10-2010
Naam: Ria Blom Princen  
img

Ik sta op deze foto derde van links en ik herken Marjo van Erp als derde van rechts, verder zal Anneke van Rooy, Roosje achternaam weet ik niet meer en volgens mij zusje Nelleke en Annemarie van Hoorn er ook wel op staan, maar ze zijn moeilijk te herkennen. Ik heb 10 jaar gerolschaatst tot ongeveer 1968 denk ik.
Die muziek kan ik me nog goed herinneren en volgens mij was er een jongen die Pierre heette die de muziek draaide, het was altijd heel gezellig. In 1966 zijn wij naar Frankrijk geweest om de bevrijdingsfakkel op te halen. Het was een tijd waar ik nog vaak aan terug denk. Mijn rolschaatsen heb ik altijd nog.


Datum: 22-02-2011
Naam: Janny Vroomen  
img

Ik ben ook lid van de rolschaatsvereniging VOJ geweest. Van 1963 tot 1967. Ik ben toen een keer zo hard gevallen dat ik een hersenschudding had, maar heb er goede herinneringen aan overgehouden. Later nog in de Tempel op de rolschaatsvereniging gezeten en ik rolschaats nog steeds van tijd tot tijd. De uitvoeringen met de bevrijding kan ik me nog goed herinneren. Ik heb in de Keldermansstraat 27 gewoond, dus zowat ernaast.


Datum: 08-11-2012
Naam: John Franse  
img

De jongen die vroeger de muziek bij VOJ verzorgde was volgens mij Pierre van der Aa. Ik zelf woonde in de Salomon de Braystraat vanaf 1959 tot 1975.