EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

16371

Bijdrager:

Jaar:

1963

Stadsdeel:

Woensel

Buurt:

423 Barrier

Straat:

Hendrik de Keyzerplein

Onderwerp 1.:

Sport

Onderwerp 2.:

Overige Sporten

Onderwerp 3.:

Rolschaatsen

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Rolschaatsvereniging VOJ.

Beschrijving

De dames zijn hier gekleed voor het optreden van een Haremdans. De namen zijn: Anneke van Rooij, Adrienne Meulman(?), Marjo van Erp, Annemarie Peeters(?), Diny Verstraete, Mary van de Wetering, de zusjes Verstraaten, ? Burman en Annie van de Mosselaer.


Geplaatst op

17-07-2008

Reacties:

Datum: 18-07-2008
Naam: Benno Verstraaten  
img

Hoe heten de zusjes Verstraaten met hun voornaam? Dit zijn waarschijnlijk mijn nichtjes.


Datum: 19-07-2008
Naam: Alie  
img

Eentje heet Gees of Geesje, wij hebben samen bij Jamin gewerkt, op de Hendrik Staetslaan.


Datum: 20-07-2008
Naam: Noud Burman  
img

De zusjes heetten Van Straaten en kwamen uit de Hendrik de Keyzerlaan. De oudste van de twee is Gees en de andere is Jannie.


Datum: 21-07-2008
Naam: Hannie Schnitfink-Nendels  
img

Dan zijn er ook nog de twee zusjes V.d. Wetering. Janny staat als 3e van links op de foto en Marijke staat als 3e van rechts. Ik heb daar van 1961 tot 1963 lesgegeven en shows verzorgd, vooral tijdens de 18-septemberfeesten.


Datum: 21-07-2008
Naam: Noud Burman  
img

De naam van Burman is Yvonne. Ze is mijn nicht en woont tegenwoordig in Boxtel.


Datum: 21-07-2008
Naam: Hannie Schnitfink-Nendels  
img

Sorry, op die haremfoto staat Janny v.d. Wetering als 4e van links en Marijke v.d. Wetering als vierde van rechts.


Datum: 21-07-2008
Naam: Noud Burman  
img

Ik weet zeker: de vierde links is Jannie van Straaten en de tweede links is Jannie van de Weteringen.


Datum: 22-07-2008
Naam: Lucien Brouns  
img

Het meisje rechts onder (gehurkt) is Adrienne Meul. Heeft als collega bij mij gewerkt.


Datum: 22-07-2008
Naam: Gerard van de Schoot  
img

Hannie, als ik dat zo lees ken jij alle dames. Wil jij dan zo vriendelijk zijn om de namen in de juiste volgorde te zetten.


Datum: 22-07-2008
Naam: Alie  
img

Adrienne Meul heeft ook bij Jamin op de Staetslaan gewerkt, tegelijk met mij en Gees van Straaten. Dat was ongeveer in 1965/66.


Datum: 22-07-2008
Naam: Noud Burman  
img

Het waren in die tijd en misschien nu nog allemaal verrekte leuke dames en jonge meiden. De zussen Van Straaten en de zussen Van Weteringen. Ook Adrien was super. Die tijd is voorbij. Wat een tijd aan de rolschaatsbaan en aan de vijver.


Datum: 29-07-2008
Naam: Hannie Schnitfink-Nendels  
img

Ik heb bij Marijke v.d. Wetering nagevraagd wie er precies op de haremfoto staan. We kwamen er niet voor 100% uit, maar kwamen tot de volgende conclusie: staand van links naar rechts: Annie v.d. Mosselaar, Janny v.d. Wetering, Yvonne Burman, Janny Verstraaten, Geesje Verstraaten, Marijke v.d. Wetering, Diny Verstraten (of Van Straten), dan iemand die we niet meer kennen en dan Marjo van Erp.
Zittend: 1e van links weten we niet, dan Anneke van Rooij die op de knie zit van sjeik Ed van Telgen en helemaal rechts Adrienne Meul. Mocht iemand de twee ontbrekende namen kennen, laat dat dan even weten s.v.p.


Datum: 03-08-2008
Naam: Henk van Straten  
img

Het is inderdaad Dieny van Straten, mijn jongste zus, uit de Cornelis de Vriendtstraat. Adrienne Meul woonde daar ook.


Datum: 05-08-2008
Naam: Diny Strijbos van Straten  
img

De laatste reactie komt heel dicht bij de waarheid. Op wat schrijffouten na in de achternamen.
Staand van links naar rechts Annie v.d. Mosselaer - Janny v.d. Wetering - Yvonne Burman - Janny van Straaten - Geesje van Straaten - Marijke v.d. Wetering - Diny van Straten - Annemarie Peeters - Marjo van Erp.
Op de voorgrond van rechts naar links - Adrienne Meul - Ed van Telgen - Anneke van Rooy - Liesbeth van Kollenburg.


Datum: 05-08-2008
Naam: Hannie Schnitfink-Nendels  
img

Hallo Diny, wat leuk dat jij nog weet hoe de twee ontbrekende namen zijn van de meisjes op de haremfoto. Marijke dacht ook al even aan de naam Van Kollenburg, maar was daar niet zeker van. Nu is het plaatje compleet. Ik hoop dat alles goed met je gaat en dat jij nog met plezier kunt terugdenken aan de tijd dat ik les gaf bij VOJ.


Datum: 13-08-2009
Naam: Ed van Telgen  
img

Hallo allemaal. Leuk om deze foto tegen te komen. Leuk ook alle reacties. Hoe gaat het met Hannie? Het is grappig dat nu ik deze foto heb gezien de meeste mensen wel direct herken.


Datum: 14-08-2009
Naam: Hannie Schnitfink-Nendels  
img

Hallo Ed, wat leuk dat jij zelfs een jaar nog reageert op deze foto. Ja, jij zit er vorstelijk bij op die foto met al die mooie dames om je heen. Was best 'n leuke rol voor jou en als je het mij vraagt, ook best 'n leuke tijd. Ik heb nog met diverse meisjes contact en we bewaren nog leuke herinneringen aan ons rolschaatsen bij VOJ. Ik hoop dat het goed met jou gaat. Met mij gaat het uitstekend. Ik woon al 10 jaar Alfaz del Pi in Spanje.


Datum: 28-05-2010
Naam: Ine van Zutphen  
img

Hoi Ed, ik zag jouw reactie op de foto, maar daar wordt mijn naam niet in genoemd. Ik ben de tweede van links, staand. Leuk al die namen nog eens te zien.


Datum: 30-05-2010
Naam: Ed van Telgen  
img

Hoi Ineke! Het was ook een hele leuke tijd vind ik. De gezichten ken ik allemaal nog natuurlijk, maar de namen waren me ontschoten. Fijn dat je even reageerde. Ik woon nu in Arnhem na een keer of twintig verhuisd te zijn geweest. Soms kom ik nog wel eens in Eindhoven en ga ik altijd even langs de speeltuin. Toch even kijken hoe het is en even terugdenken hoe het was.


Datum: 31-03-2017
Naam: Pierre van der Aa  
img

Hallo allemaal. Ook ik heb vanaf 1961/62 bij de rolschaatsclub VOJ gezeten. Rolschaatsen deed ik niet, maar heb zo'n 8 jaar lang de muziek en belichting verzorgd. Tijdens het trainen draaide ik de muziek die op dat moment nodig was en met het 18 septemberfeest legde ik met behulp van anderen de verlichting aan. Tijdens de show zat ik dan in een houten hokje naast de baan van waaruit ik de muziek en belichting bediende. Tussen de bedrijven door hielp ik ook mee met het bouwen van decors en heb zelfs, bij de dames die de kostuums maakten, meegeholpen met het aannaaien van glitters op de tulejurkjes (pokkenwerk). Ik heb drie trainers meegemaakt, Hannie Nendels, een blondine waarvan de naam volgens mij Ankie of Frankie was en Frans Verbeek.
Inmiddels ben ik 67 en denk nog regelmatig terug aan die tijd en waarom ik nooit eerder op internet heb gekeken, snap ik zelf ook niet. Op de foto's die ik daar zag staan, zijn er wel een paar bekenden te herkennen, hoelang geleden ook en ook de namen bij de reacties zeiden mij veel.
Zelf heb ik veel foto's gehad van diverse shows, echter die zijn bij een brand in huis allemaal verloren gegaan. Mocht er iemand zijn die nog foto's op de computer heeft staan, zie ik die graag tegemoet.
Niet alleen de shows met 18 september maar ook die in Frankrijk, België en Duitsland waren een groot succes.
Helaas, nadat ik zo'n 8 jaar bij de club was, werd deze door bepaalde omstandigheden opgeheven, wat ik heel erg vond, niet alleen vanwege de fantastische shows maar voor mij was het ook een hobby waar ik zeer aan verknocht was. Ik heb wel een andere hobby gevonden: cameraman-regisseur en doe dit al 32 jaar. Geheel iets anders dus, maar toch ook weer aan de knoppen.
Leuk de foto's en reacties gezien te hebben en voor iedereen de hartelijke groetjes.