Geen Google maps coördinaten aanwezig

Fotonr.: 18950
Bijdrager Cor Boon
Locatie 1.: Tongelre |322 Doornakkers-Oost
Onderwerp.: Sport |Voetbal |RKVV Tongelre

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image

Tongelre C

Beschrijving .
Geplaatst op 27-02-2009

Reacties

Datum: 27-02-2009
Naam: Theo van den Dungen img

Ik ben aangenaam verrast door deze foto van "mijn "elftal. Als leerling van de Nutskweekschool en misschien ook wel van de andere kweekscholen, moesten we in de III de leerkring ( hoofdakte) een vorm van "sociaal werk" verrichten;laat ik het zo maar omschrijven.
Vanwege een sportopleiding koos ik voor een "baan"als elftal (bege)leider bij de jeugd van Tongelre en ik kan me nog vaag herinneren, dat iemand van Tongelre tegen me zei: "Het is een bij elkaar geraapt zooitje, maar probeer er maar wat van te maken".
Dat we dat jaar kampioen zijn geworden was natuurlijk puur toeval toch? De datum van deze foto is, met enig voorbehoud, 1968. Omdat de inzender van deze foto het bestuur van RKVV Tongelre is, doe ik hen langs deze weg de hartelijke groeten en dan met name aan de voorzitter: Piet Spijkerboer (familie van me).


Datum: 27-02-2009
Naam: Marijke de Groot-Thijssen img

Theo, dan weet jij toch ook wel welk jaar dit moet zijn geweest? En misschien kun jij ook nog wat namen noemen?


Datum: 27-02-2009
Naam: Theo van den Dungen img

Beste Marijke, het jaartal staat vermeld in mijn bijdrage, weliswaar met enig voorbehoud: 1968
Ik noem dit jaartal omdat ik slaagde voor mijn hoofdakte op 18 september 1968. Ben slechts één jaar elftal(bege)leider geweest. Ik herken bijna alle koppies maar om na 40 jaar de namen nog te weten dat vergt wel erg veel van mijn intellectueel vermogen. Maar er zullen ongetwijfeld inzendingen komen die namen weten. Meerdere van deze jongens hebben waarschijnlijk later in hogere elftallen gevoetbald.


Datum: 28-02-2009
Naam: Meijden-Jeukens, Carla van der img

Belangrijk is misschien voor de bepaling van het jaar: in welke leeftijdsgroep zit de C-jeugd normaal gesproken. Mijn jongste broer staat op deze foto: Fred Jeukens, zittend derde van links. Hij is van 1953. Het lijkt me onwaarschijnlijk dat er 15-jarigen nog in een C-elftal spelen. Ik gok op 1966.
Ik heb op de kweekschool ook wel speciale opdrachten, buiten het hospiteren om, moeten doen. Om het "sociaal werk" te noemen vind ik wonderlijk. En wat betekent "bij elkaar geraapt zooitje"? Was dit toevallig niet C1?


Datum: 01-03-2009
Naam: Theo van den Dungen img

Waarom ben je nu zo kritisch Carla?
Het waren niet mijn woorden maar van de betrokken Tongelre-official. Er waren wel degelijk verschillen in leeftijd, qua lengte en postuur. Het was een fijne groep jongens, die in dit elftal werden ondergebracht omdat ze toentertijd wellicht te weinig elftallen hadden bij Tongelre ( een pragmatische oplossing, omdat deze jongens toch ook lid waren van Tongelre en dus moesten spelen. Je betaalt niet voor niets contributie zei een vader eens. Deze jongens werden glansrijk kampioen, niet alleen op basis van talent en kunde, maar vooral op basis van duidelijke fysieke en leeftijdsverschillen met de overige elftallen in de competitie
Carla, ik heb het jaartal onder voorbehoud genoemd en het is dus goed mogelijk dat het 1966/1967 is.
Wat ik eigenlijk veel belangrijker vind is of jouw broer nog verder gevoetbald heeft en hoe het met met gaat.


Datum: 01-03-2009
Naam: Meijden-Jeukens, Carla van der img

Mijn broer is begin 1967 naar een andere gemeente verhuisd. Hij heeft dat "kampioen worden" niet meegemaakt (wanneer dat in seizoen '66/67 geweest is). Ik ben ruim 11 jaar ouder. Ik weet dat hij vanaf de pupillen bij Tongelre gevoetbald heeft. Het normale verloop doorgemaakt, leeftijd en aanleg gebonden. In Geldrop heeft hij na de verhuizing ook nog enkele jaartjes gespeeld.
Nog een laatste opmerking: zorgvuldig formuleren voorkomt "kritische" reacties.


Datum: 08-06-2009
Naam: Rienie Wagemans img

Ik ben 1 van de mensen op de foto gehurkt 2e van rechts en was keeper in dat elftal maar kan me niet meer herinneren in welk jaar. Ik weet nog wel dat we een kampioensfeest hadden in het café van Van de Ven op de hoek van de Poeyersestraat. Ik kan me nog de volgende namen herrinneren:
Staand vanaf links: 2e Princen, 3e v/d Ven, 4e Schepers, 5e Swinkels.
Zittend vanaf links: 1e Robbie van Eck, 2e Andre Kivits, 3e Jeukens en de 6e ben ik zelf, Rienie Wagemans,


Datum: 11-12-2011
Naam: Rob van Eck img

Hoi, Zie nu pas deze foto. Kan me er weinig van herinneren, is ook al zo lang geleden. Ik ben van links de eerste gehurkt,  klein mannetje met een bril. De naam Rienie Wagemans kan ik me nog herinneren omdat ik daar later, toen ik 16 of 17 jaar was mee op vakantie ben geweest, op de brommer naar Duitsland.Op de terugweg de brommer helemaal aan gort, was zo'n Moto Guzzi italiaans ding. Ik heb daarna maar weinig gevoetbald omdat mijn gezondheid het niet toeliet. Ik ben zwaar astmapatient en zit in WAO. Ik ben inmiddels 57 en hier was ik 10-12 jaar, denk ik. Nu is het 2011 dus het zou kunnen dat het in 1965-1966 was. Precies weet ik het ook niet meer.