EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation

Geen Google maps coördinaten aanwezig

Uw selectie...

Fotonr.:

18141

Bijdrager:

Jaar:

1959

Stadsdeel:

Tongelre

Buurt:

322 Doornakkers-Oost

Straat:

Niet bekend

Onderwerp 1.:

Sport

Onderwerp 2.:

Voetbal

Onderwerp 3.:

RKVV Tongelre

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
v.v. Tongelre 1958/59

Beschrijving

Tongelre 3e klasse kampioen seizoen 1958/59.


Geplaatst op

10-12-2008

Reacties:

Datum: 11-12-2008
Naam: Marijke de Groot-Thijssen  
img

Tweede van rechts bovenaan MOET de vader van Willy van der Heijden zijn, één gezicht met Willy,


Datum: 14-12-2008
Naam: Lian Heerings-v.d.Heijden  
img

Dat heb je goed gezien Marijke, wat leuk om deze foto op de site van E.I.B. te zien !
Verschillende personen herken ik wel, maar de namen weet ik niet, wie wel ???


Datum: 14-12-2008
Naam: Henk Meelen  
img

De keeper in witte trui is Caris.
Middelste rij van links naar rechts de 3e: Willy van Overbruggen.
Onderste rij van links naar rechts de vierde met bal is Verhulst.
Laatste in de rij Wimke van Rooij (chef van de Etos drogist Paul Krugerlaan)


Datum: 16-12-2008
Naam: Jack Docters  
img

Gehurkt eerste van links, Ties van Bussel, derde van links, Hertogs.


Datum: 27-01-2009
Naam: Tiny Rulkens  
img

Staand van links naar rechts; Lambert Coolen (leider en bestuurslid) Trainer Wim van Tuyl, keeper is niet Caris maar Tjeu van Bussel, bestuurslid Theo van der Aalst, Jef van Hemert, ? , voorzitter Theo van de Putte, Herman Koops, Henk van der Heyden, (vader van Willy dus, bestuurslid van Kasteren, gebukt van links naar rechts: Jan verhulst, Willy van Overbruggen, Koos Vonk.,. zittend van links naar rechts: Ties van Bussel, Jan van Vijfeyken, Ad Hertogh, met bal, Balleke Verhulst, Keesje van den Burghk, Nelis Jonkers, Wimke van Rooy.


Datum: 28-01-2009
Naam: Lian Heerings-v.d.Heijden  
img

Volgens mij staat naast Theo van de Putte de heer Chatrou?


Datum: 28-01-2009
Naam: Tiny Rulkens  
img

Kan kloppen Lian. Herinner me wel zo'n naam.


Datum: 21-06-2009
Naam: Bal Verhulst  
img

Op deze foto staat niet Jef v. Hemert maar mijn broer Jan Verhulst.
Daarnaast bestuursleden Mes en Langeberg ?


Datum: 22-06-2009
Naam: Tiny Rulkens  
img

Jouw broer Jan had ik al genoemd Bal, maar ik dacht dat achter Jan Sjef van Hemert staat. Maar dat kan eigenlijk niet want die moest toen veel jonger zijn. Dus Mes en Langenberg kan wel kloppen.


Datum: 17-02-2010
Naam: A. van Overbruggen  
img

Deze toevoeging is wat de namen betreft eigenlijk onnodig.Toch wat extra commentaar. De foto is gemaakt op het Burg. van Engelandsportpark aan de Joseph Israelslaan in Tongelre. Nu februari 2010, zijn er op dit sportcomplex vele huizen, is het de wijk Berkelbosch of noemen we het de Tongelresche Akkers, gebouwd. Sinds 5-9-2009 heeft de voetbalclub haar terreinen aan de Partituurlaan. Als dit elftal zijn thuiswedstrijden speelde stonden er gemideld zo'n 3000 toeschouwers langs de lijn, op de foto is het talrijke publiek goed te zien. Na het kampioenschap in de derde klasse A KNVB moest Tongelre samen met de andere 3 derde klassers uit Brabant uitmaken welke 2 verenigingen mochten promoveren naar de tweede klasse. De andere gegadigden waren Best Vooruit uit Best, Virtus uit het West Brabantse Zevenbergen en VES uit Oudenbosch. Na een spannende nacompetitie konden Tongelre en Best Vooruit promoveren naar de tweede klasse. Een minpuntje, of moet ik zeggen minpunt was, dat in de uitwedstrijd tegen VES uit Oudenbosch Jan Verhulst gewond van het veld naar het ziekenhuis moest en de thuisreis aanvaard moest worden zonder deze speler. Toch maar de personen op de foto vernoemen. Staande v.l.n.r.: Grensrechter/jeugdvoorzitter Lambert Koolen, trainer Wim van Tuijl, keeper Tjeu van Bussel, secretaris Theo v.d. Aalst, bestuurslid ? Mes, bestuurslid ? Langenberg, voorzitter Theo v.d. Putten, Herman Coops, Henk v.d. Heijden, de contributieman en Jan van Kasteren, bestuurslid en oud-scheidsrechter, Middelste rijv.l.n.r.: Jan Verhulst, Willie van Overbruggen en Coos Vonk. Gehurkt v.l.n.r.: Ties van Bussel, Jan Vijfeijken, Ad Hertogh, Bal Verhulst, Kees v.d. Burgt, Cor(Nelis) Jonkers en aanvoerder Wim van Rooij.


Datum: 08-03-2010
Naam: Peter Cocu  
img

Even terugkomen op de wedstrijd in Oudenbosch. Er zijn veel Tongelrese mensen met diverse vervoermiddelen naar Oudenbosch getrokken. Ikzelf ben achter op de brommer bij de latere rijschoolhouder Ad Dirne naar die wedstrijd geweest. Het was bloedspannend en het "'ongeluk" met Jan Verhulst maakte diepe indruk op spelers en publiek. Ik meen me te herinneren dat de ambulance zelfs op het veld kwam om de speler zo dicht mogelijk te benaderen. Het was echt ernstig- ik meen me te herinneren dat de heer Verhulst een schedelbasis fractuur had opgelopen- en we zijn dan ook met gemengde gevoelens en een zere kont huiswaards gekeerd.


Datum: 09-03-2010
Naam: Bal Verhulst  
img

Even reageren op het ongeval van Jan Verhulst ,mijn broer, tegen VES uit Oudenbosch. Inderdaad de ziekenwagen is het veld opgereden en van daaruit is hij vervoerd naar het ziekenhuis in Oudenbosch, verder mocht hij niet vervoerd worden.. Daar heeft hij twee weken moeten blijven, zo kritisch was het..Thuis gekomen heeft hij nog enkele weken het bed moeten houden. Aan zijn rechter oor heeft hij altijd last blijven houden. Daarna is hij leider van het eerste elftal geweest, ik denk twee jaar en is later toch weer gaan voetballen. Later ook nog bij de veteranen van Tongelre met alle oud voetballers heel gezellig. Helaas is hij op bijna 42 jarige leeftijd gestorven. Veel te vroeg.