EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation

Geen Google maps coördinaten aanwezig

Uw selectie...

Fotonr.:

17983

Bijdrager:

Jaar:

1960

Stadsdeel:

Tongelre

Buurt:

322 Doornakkers-Oost

Straat:

Niet bekend

Onderwerp 1.:

Sport

Onderwerp 2.:

Voetbal

Onderwerp 3.:

RKVV Tongelre

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Tongelre 1e Klasse

Beschrijving

Met dit elftal behaalde Tongelre de 1e en hoogste klasse in het amateur voetbal. Staande vlnr: trainer Wim van Tuyl, aanvoerder Wim van Rooy, Toon van Tienen, Thien van Bussel, Jac Sinke, Ad Hertogh, leider Jan Verhulst, grensrechter Lambert Koolen. Knielend: Ties van Bussel, Broer Verhulst, Koos Vonk, Cor Vlemmix, Herman Coops, Willy van Overbruggen. (Niet op de foto linksbinnen Kees van de Burgt).


Geplaatst op

25-11-2008

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 25-11-2008
Naam: Peter Cocu  
img

Mooie foto Huub, dat waren nog eens tijden; 3e klasse -2e klasse -1e klasse en wekelijks 3-4 duizend bezoekers. Dat gevoel had ik tenminste maar misschien waren het er een stuk minder. Toch stond half Tongelre 's zondags aan de zijlijn en op de verhoogde staantribune. (was meer een talud waar je op verschillend niveau kon staan) maar toch.
Wimke van Rooy was mijn buurman, hj woonde boven Den Etos en wij op nr 10 Paul Krugerlaan.
Wat ik vragen wilde: je noemt Kees van de Burgt, maar Nillus Jonkers( de postbooie, hoi besjoer riep hij altijd) speelde toch ook in dat team. Laat nog eens weten.
Overigens is het misschien leuk te vermelden dat genoemde W. van Rooy diverse malen voor het Nederlands amateur elftal is uitgekomen.


Datum: 26-01-2009
Naam: Tiny Rulkens  
img

Tijdens onze kampioenswedstrijd in 1968 thuis tegen Rhode uit St Oederode (2-0) waarna promotie naar de 2e klasse waren zelfs ruim 5000 supporters aanwezig Peter.


Datum: 07-06-2010
Naam: A.van Overbruggen  
img

Peter je hebt gelijk. Ook Cor (Nelis( Jonkers speelde lange tijd in dit team. Hij was overgekomen van SCB, *Sport Club Bata, uit Best en speelde in die tijd, .in het stopperspilsysteem, als nummer 10, linksbinnen. Ook Jennis van Rooij, geen familie van Wim, maar wel een broer van Piet van Rooij, die van Tongelre naar Eindhoven, vertrok, speelde regelmatig in dit team. meestal als invaller. Of Wim van Rooij ooit voor het Nederlands amateurelftal uitgekomen is, daarbij zet ik een vraagteken. Wel is het mogelijk dat hij ooit voor een regionaal of het Brabants elftal is uitgekomen.


Datum: 13-06-2010
Naam: Wim Nouwen  
img

Ik ben in het boek over de geschiedenis van het Nederlands Amateurelftal de naam van Wim van Rooij niet tegengekomen. In dit boek staan alle spelers in de officiele wedstrijden van het Nederlands Amateurelftal sinds de oprichting van het betaalde voetbal in Nederland in 1954. Of hij in andere vertegenwoordigende elftallen heeft gespeeld weet ik niet.


Datum: 04-11-2010
Naam: Peter de Greef  
img

Mijn herinnering zegt, dat Wim van Rooy ooit is uitgekomen voor een team van de N.K.S. (de Nederlandse Katholieke Sportfederatie).