EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation

Geen Google maps coördinaten aanwezig

Uw selectie...

Fotonr.:

17810

Bijdrager:

Jaar:

1960

Stadsdeel:

Tongelre

Buurt:

322 Doornakkers-Oost

Straat:

Niet bekend

Onderwerp 1.:

Sport

Onderwerp 2.:

Voetbal

Onderwerp 3.:

RKVV Tongelre

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
Tongelre 2 kampioen

Beschrijving

Tongelre 2 kampioen seizoen 1959/60. Vlnr: Jan van Gennip, Jan Verhulst, Hans Kuipers, Geurts, van Overbruggen, v.d. Wiel, Piet de Vries, W Verhoeven (?), ?, Kees van de Burgt, Pier Verhagen, J Lijten


Geplaatst op

11-11-2008

Reacties:

Datum: 13-11-2008
Naam: Hans Vervoort  
img

In deze periode waren de wedstrijden tussen Tongelre en Best Vooruit hoogtepunten en zeer druk bezocht. Beide teams streden voor het kampioenschap. Het toeval wil dat Jan van Gennip als voormalige Tongelre- speler jarenlang voorzitter is geweest van Best Vooruit. Sinds vorig jaar heeft hij afscheid genomen van die functie. Onder zijn voorzitterschap kwam het nieuwe voetbalcomplex tot stand. Keesje van de Burgt ken ik uit mijn Philips-verleden hij was chef van het Productie-bureau van de mechanische afdeling van de PIT.


Datum: 30-01-2010
Naam: A. van Overbruggen  
img

Inderdaad waren toentertijd de wedstrijden tussen de eerste elftallen van Tongelre en Best Vooruit voor beide verenigingen hoogtepunten en zeer druk bezocht. Het was niet voor niets dat de profclub v.v. Eindhoven een verzoek indiende bij de K.N.V.B. om hun thuiswedstrijden niet samen te laten vallen met de thuiswedstrijden van Tongelre. Daar stonden regelmatig 3000 bezoekers en tijdens de wedstrijden tegen Best Vooruit, VES uit Oudenbosch en Virtus uit Zevenbergen, om de promotie, zelfs meer dan 5000 toeschouwers langs de lijn.
Op de foto het 2e elftal van v.v. Tongelre, v.l.n.r.:Jan van Gennip(aanvoerder), Jan Verhulst, Hans Kuipers, Ben Geurds, Christ van Overbruggen. Theo v.d. Wielen, Piet de Vries, Jan Kluijtmans, Wim Verhoeven, Kees v.d.Burgt, Pierre Verhagen en leider/grensrechter Jan Lijten.
De spelers Jan Verhulst en Kees v.d. Burgt waren ook vaste 1e elftalspelers. De andere spelers fungeerden, wisselend als vervangende -en of reservespeler bij het eerste elftal..