EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

18707

Bijdrager:

Jaar:

1942

Stadsdeel:

Stratum

Buurt:

213 Elzent-Noord

Straat:

Dr Schaepmanlaan

Onderwerp 1.:

Personen

Onderwerp 2.:

Overige Personen

Onderwerp 3.:

Stratum

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
Dr Schaepmanlaan

Beschrijving

In de sneeuw op de Dr Schaepmanlaan met mijn moeder en de kinderen Joop, Hans, Marij en Irma.


Geplaatst op

04-02-2009

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 28-07-2009
Naam: Jan van der Meulen Sr.  
img

Het huis waarvoor deze foto is gemaakt werd indertijd bewoond door de familie Laumans en grensde aan de achterzijde aan het huis van Jacques van der Meulen dat in de Poirterslaan lag en nog ligt. Deze situering heeft ongetwijfeld geleid tot wederzijdse huwelijken in beide families. Op de foto onze tante Addy van der Meulen de Haan met haar 2 zoontjes en dochter.


Datum: 28-07-2009
Naam: Irma van der Meulen  
img

De fam. Laumans - Ramselaar kwam eind jaren 40 vanuit Bussum naar Bergeijk. Dhr. Laumans was aangesteld als directeur van Campina. Wie kent het heerlijke product Jacky nog? De eerste familiecontacten ontstonden op het gymnasium Augustinianum waar vooral Chiel bij Anthenor in het hockeyspel zijn mannetje stond. Zij hadden 11 kinderen en kwamen begin jaren 50 op dr Schaepmanlaan 6 wonen. Feestjes over en weer en inderdaad 2 bruiloften. De fam. van Waesbergen, die op nr 4 woonde, had voor de bruiloft van Huib en Germaine, nu 51 jaar geleden, de tuin opengesteld voor het heen en weer lopen.
Wij hadden als achterbuur dr Gooskens op nr. 2, die achter in zijn tuin als grens een praktijk bouwde. Juffr. M. Gooskens (Grieks en Latijn) van het St. Catharina lyceum woonde daar ook en Juffr. Mimy Küpers (foto 15580 - 13759), lerares Nederlands, bewoonde in de jaren vijftig een grote kamer op de eerste verdieping.
Gynaecoloog Specken woonde eveneens in de rij en een fam. Bakers? De fam. van Abbe woonde in het laatste huis (foto 11896 en foto 20361).
Poirterslaan 38 (fam. Delhaise - Minke) had achterin de tuin een doorgang naar de dr. Schaepmanlaan waar wij veel gebruik van maakten om op het “weitje” te gaan spelen.


Datum: 29-07-2009
Naam: Irma van der Meulen  
img

Luchtfoto 190 uit 1944 geeft niet alleen een prachtig overzicht van de dr Schaepmanlaan met de nog onbebouwde stukken grond (het “weitje”) maar ook van het park met haar wandelpaden en ingangen. Vanuit de Poirterslaan was voor ons de eerste ingang naar het park, dat met een hekwerk omgeven was (foto 15736), tegenover dit huis.


Datum: 14-08-2012
Naam: Ruud van de Weijer  
img

Hoi Irma. Kwamen jullie dan in de toenmalige tuin van Notaris Louwers op nummer 14 of bij ons op nr 16 op het weitje? Ik ken dit weitje ook nog. Toen wij daar kwamen wonen liep het weitje nog tot aan Dr Anghina. Daar was toen ook een crossbaantje gemaakt door de jeugd. Vrij kort nadat wij daar in 1955
zijn komen wonen is dit weitje bebouwd.


Datum: 19-06-2013
Naam: Paul van der Cingel  
img

Ja Irma, dat heb ik ook nog meegemaakt een vrijwel onbebouwde dr.Schaepmanlaan, aan beide kanten stond vrijwel nog niks. Veel in de grond gegraven, tenten erover gebouwd, vlak bij de achterkant Broerelaan met o.a. Toontje Garvelink. Toen daar aan jullie kant huizen werden gebouwd wandelden we er met ons gezin vaak langs om te zien wat daar ontstond, architectonisch was het niet veel waard vond mijn vader.