EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

17242

Bijdrager:

Jaar:

1982

Stadsdeel:

Woensel

Buurt:

422 Kronehoef

Straat:

Pastoriestraat

Onderwerp 1.:

Winkels / Winkelcentra

Onderwerp 2.:

Brood / Banket

Onderwerp 3.:

Nelleke Schoenmakers

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Nelleke en het snoepwinkeltje

Beschrijving

Op de foto het bakkerswinkeltje van NELLEKE op de Pastoriestraat, beter bekend als het snoepwinkeltje. Je ziet hier NELLEKE voor de etalage zitten met de welbekende puddingbroodjes. Een stukje nostalgie wat helaas verdwenen is.


Geplaatst op

30-09-2008

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 30-09-2008
Naam: Ben Brekelmans  
img

Nelleke, manman, wat ben ik daar vaak binnengestapt met een warme stuiver in mijn hand. Of een cent want dat was al genoeg voor een of twee ronde DZ-dropkes.
Nelleke zat met haar winkel slechts een paar deuren verwijderd van de ingang van de St. Petrus Canisiusschool, lekker dichtbij.
In de volksmond ging je "naar Nelleke" of "naar het bakkertje".
Mooie foto, Jacques, inderdaad: nostalgie! Niks mis mee, toch?!? Met de ervaring van het verleden en met de kennis van het heden moeten we immers werken aan morgen, niet dan? Nou dan: Leve Nelleke!


Datum: 01-10-2008
Naam: Peer Retera  
img

Ik sluit me qua beleving bij jou aan Ben, alleen een paar jaar na jou maar de nostalgie is er niet minder om! Duimdrop, Jodevet, Bazooka's en ga maar door. Haar zoon, zijn naam ff kwijt, kwam bij ons met het brood rond (Pisanostraat).


Datum: 01-10-2008
Naam: Peer Retera  
img

Na verzending van het 1e bericht zie ik boven de foto Jacques Schoenmakers staan. Ik heb zijn naam dus weer gevonden! Jacques je zult mijn ouders nog wel kennen: Ons pa was hoofd van een lagere school. Wij woonden Pisanostraat 3...


Datum: 01-10-2008
Naam: Ben Brekelmans  
img

Ja, Peer! En Jacques is een van die enthousiaste vrijwilligers die onze Stichting Eindhoven in Beeld helpen bij alle activiteiten. Zo kun je Jacques ook regelmatig treffen in 't EiB-Huys aan de Grote Berg 9. Gewoon eens binnenlopen, Peer, en bijkletsen. De openingstijden vind je in de linkerkantlijn van onze homepage. Tot ziens!


Datum: 18-10-2008
Naam: Sepha Korsten  
img

Ik zat op de kleuterschool bij de Petruskerk en liep dan van de Eckartseweg langs de winkel en dan waren wij met een heel stel en kochten dan bakkesvol.


Datum: 19-10-2008
Naam: Ben Brekelmans  
img

Och Sepha, en als je dan op de "bewaarschool" zit, dan heb je maar 1 bakkesvol nodig om 'm gevuld te krijgen. Ze kostten bij Nelleke destijds 2 voor 5 cent, dus 1 voor de heenweg en eentje voor de weg terug naar de Eckartseweg, neem ik aan.


Datum: 12-08-2009
Naam: Ben van der Zijden  
img

Snoep was lekker van Nelleke, maar iedere ochtend warm brood bij haar halen dat was voor mij echt het lekkerste, snel naar huis naar de Kaakstraat 152 en smullen maar.
Totdat Jack met zijn Dafje bestel het lekkere brood kwam brengen, maar niet s'morgens maar s'middags en niet warm! Ik zie hem nog in mijn gedachten met het Dafje om de hoek scheuren, hij liet deze gewoon meters uitdrijven terwijl hij al bij ons op de bel had gedrukt.


Datum: 22-09-2009
Naam: Jan van Glabbeek  
img

Roze koeken voor een kwartje. Die Nelleke, leuk dat er nog een forto van is. Nadat de LTS afgefikt was zal de omzet wel flink gekrompen zijn. Net zoals bij friettent de Haas. Man wat kon het daar druk zijn.


Datum: 22-09-2009
Naam: Martin Swinkels  
img

Omdat bakkerij van Haandel op de Hemelrijken wat ver verwijderd was van de 3' LTS, ging ik dikwijls bij Nelleke de puddingbroodjes of snoep kopen. Van 1959 - 1963 ben ik elke doordeweekse dag met veel plezier naar deze school gefietst vanuit de Gestelse Laagstraat. Tot ik in 1963 slaagde voor mijn diploma Hand en Machine Bankwerken.


Datum: 09-05-2010
Naam: Hetty Eykholt  
img

Iedereen uit de Pastoriestraat en omgeving daarvan kende Nelleke (de bakker) het was een eenvoudige hardwerkende lieve vrouw . Naast de jongensschool had je ook nog een kruidenierszaak van Paula en Wim van Dongen.


Datum: 21-10-2012
Naam: Nelly Baats  
img

Ook los snoepgoed en zeker jodevet, zoethout en verkoop van losse sigaretten was zeer in trek, zegt mijn man, die vanuit Tongelre naar de ambachtschool kwam en ook daar versnaperingen kocht.


Datum: 22-10-2012
Naam: Martin Swinkels  
img

Schuin tegenover de Kaarderstraat (op de hoek met de Pastoriestraat en naar ik meen de Weverstraat) zat ook een winkeltje waar ze rookwaar verkochten. Daar ben ik dikwijls naar binnen geweest om losse sigaretten te kopen in mijn tijd dat ik op de 3e LTS zat (van 1959-1963).


Datum: 23-10-2012
Naam: Josepha Korsten  
img

Die straat is de Verwerstraat en op die hoek zat vroeger ook kapper Wijn


Datum: 12-11-2012
Naam: Peter Vervoort  
img

Werd hier misschien het winkeltje bedoeld van Pardoel (kruidenier) en later de groetenwinkel van Roos en weer later de huidige zaak van gebr. Ducker?


Datum: 12-10-2015
Naam: Gerard van Boxtel  
img

Bedoel jij Tonia Roos???, die zat op Snelliushof, ik ben op Snelliushof 7 geboren.