Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image

School Pastoriestraat

Beschrijving Ik miste hem, Peter Canisius. Waar is het beeld gebleven? Niet mooi, zo'n lege plaats.
Geplaatst op 12-07-2007

Reacties

Datum: 12-07-2007
Naam: Tini van Rooij img

Ik had het beeld ook al gemist toen ik vorig jaar enkele foto's maakte van deze school waarop ik 6 jaren heb doorgebracht. Zie de grote versie. De school is niet meer in gebruik als basisschool. Momenteel wordt hij gebruikt voor een opvangproject voor neveninstromers, zoals ook het bord op de gevel vermeld.


Datum: 12-07-2007
Naam: Ben Brekelmans img

In het kamertje rechts werd je afgebeuld door schooltandarts Fizaan, als je tenminste niet was gesaneerd via een eigen tandarts. Achter het linkerraam bevond zich het keukentje waar leerlingen destijds dagelijks de koffie brouwden voor de fraters en overige onderwijzers (zie foto 4613). Jammer van dat mooie beeld, beeldenstorm?


Datum: 13-07-2007
Naam: Christine img

Tini, de school is nog steeds in gebruik als basisschool. Project neveninstromers is een comissie met vertegenwoordigers uit alle schoolbesturen, hier zitten allochtone kinderen (5-12 jaar) op die direct vanuit het thuisland komen. Men wil deze kinderen een goede start in het Nederlands onderwijssysteem laten maken, met het Nederlands als instructietaal en doeltaal. Na maximaal 40 weken gaan de kinderen naar de reguliere basisschool.


Datum: 17-07-2007
Naam: Hans Walravens img

Ligt het aan mij of is de oude hoofdingang ook verdwenen?


Datum: 17-07-2007
Naam: Tini van Rooij img

Jawel Hans, de school is uitgebreid toen zij fuseerde met de Maria Gorettischool. Bij die verbouwing is ook de hoofdingang verdwenen. Die werd trouwens nooit gebruikt. Ik heb tegenover de school gewoond en ook nog eens zes jaar op deze school gezeten maar ik heb die deur nooit open gezien. In die tijd werd de hal achter die deur gebruikt voor opslag van het buitenspelmateriaal. Dat spelmateriaal werd overigens ook bijna nooit gebruikt.


Datum: 17-07-2007
Naam: Ben Brekelmans img

Tini, dat spelmateriaal werd m.i. hoofdzakelijk ingezet voor de zgn. volksspelen die eenmaal per jaar op de speelplaats werden gehouden voor de leerlingen. Belangrijkste attracties: het kanon en het trilwater. Bij de eerste ging het erom, gooiend met een bal, een klepel te raken waardoor een valmechanisme in werking trad dat ervoor zorgde dat kruit met een rotklap tot ontploffing werd gebracht. Bij het trilwater moest je munten uit een bak zien te hengelen waarvan het water onder stroom stond. Echt kindvriendelijke spelletjes dus, die de fraters daar bedachten.


Datum: 26-08-2009
Naam: Harrie Das img

Na jarenlang zoeken; eindelijk gevonden! Graag contact met klasgenoten vanaf 1956 tot 1962.  Ik ben geboren op 28-08-1952. In de eerste klas in 1956 heb ik les gehad van frater "huppelepup", in de tweede klas van frater Silesius. In de derde klas van meester Cor van de Burgt en in de zesde klas van hoofdfrater Hermanus.


Datum: 30-01-2010
Naam: Joep Schouten img

Ja, Benny ik heb indertijd nog eens voor de muziek gezorgd op zo'n jaarlijkse speldag. Ik had toen zo'n oude radio-versterker met wat losse luidsprekers en wat plaatjes. Ik weet nog dat toen het liedje van Rudi Carell "Wat een geluk" zo in was. Met die "muziekinstallatie" sjouwde ik ook op woensdagavond naar "De Bungalow" om muziek te draaien bij de "dansles". Volgens mij was jij er toen ook 's winters bij toen wij een man gevonden hadden op de Pastoriestraat. Die man was door de gladheid gevallen en met z'n hoofd op de rand van het trottoir terecht gekomen.Een van ons is toen naar dokter Janssen gerend die toen helaas "de dood moest constateren". De "muziekinstallatie" stond toen op 'n sleetje.


Datum: 30-01-2010
Naam: Ben Brekelmans img

In de eerste klas, Harrie? Dat moet dan frater Hubertus zijn geweest of frater Ignatius. Ik zat het jaar daarvoor in de eerste bij Hubertus, een klein, jong fraterke dat goochelde, met alles erop en eraan: hoge hoed, toverstokje, kaarten, flessenkokers enz. Dat van die dode man herinner ik me niet meer, Joep. Ik vermoed dat ik daar niet bij was, want zoiets vergeet je toch niet gemakkelijk. Die danslessen, man man. Mij staat bij dat die werden gehouden in de bovenzaal van het parochiehuis. Ik ben er ook weleens geweest. Slow, slow, quick, quick slow met Ineke Roelen van de Woenselse Markt. Toen al werd het me duidelijk: muzikanten dansen niet.