EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

23417

Bijdrager:

Jaar:

1959

Stadsdeel:

Woensel

Buurt:

422 Kronehoef

Straat:

Pastoriestraat

Onderwerp 1.:

Scholen / Onderwijs

Onderwerp 2.:

Lagere Scholen / Basisonderwijs

Onderwerp 3.:

Woensel, St Petrus Canisiusschool / St Maria Gorettischool / Neveninstromers

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Maria Goretti-school, 4e klas

Beschrijving

Schooljaar 1959/60, 4e klas van de Maria Goretti-school aan de Pastoriestraat. Tweede rij, 4e van links Elly van der Velden.
Met dank aan Ton en Elly Groenen-Van der Velden


Geplaatst op

01-03-2010

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 02-03-2010
Naam: Ben Brekelmans  
img

Echt memories, dit plaatje. Voorste rij, helemaal links volgens mij Thea Lukessen, met licht jurkje het zusje van Hans Seghers en tweede van rechts Treesje Bayens. Tweede rij vierde van links Elly van der Velden dus met rechts naast haar Marianne de Wit, Wilma v/d Nieuwenhof en Ankie Sanders. Derde rij helemaal links Marion v/d Heuvel en naast haar Thea Karel, uiterst rechts Kitty Huijgers met links naast haar Dorie de Jong en daar weer naast Rini Staals. Op de achterste rij helemaal rechts Marilene van Buul, derde van rechts Fransje Mikkers en daarnaast (twijfel ik) Ineke Roelen. Verder allerlei andere bekende snoetjes waarvan mij de namen nu even zijn ontschoten. Maar ja, wat wil je. Wij van de jongensschool uit de Pastoriestraat hadden niks te zoeken op de meisjesschool, een eindje verderop.


Datum: 02-03-2010
Naam: Gerard de Beurs  
img

Ben, eerst bijna alle meisjes namen benoemen en dan zeggen dat je er niets te zoeken had. Wisten je ouders wel waar je was na schooltijd? Je had denk ik een betere smoes dan ik.


Datum: 02-03-2010
Naam: Ben Brekelmans  
img

Haha, Gerard. Nee hoor, na schooltijd was het van school recht naar huis, evt. een boterham in je hand en dan buiten spelen. Gewoon op straat, in de speeltuin of op 't veldje. Deze meisjes zijn leeftijdgenootjes uit onze Woenselse Sint Petrusparcochie. Sommigen waren ook buurtgenootjes. En daarmee speelde je verstoppertje, deed je stoeprandje butsen, schipper mag ik overvaren, boompje verwisselen enz.. Ook deed je samen bijv. de Eerste H.Communie, het H.Vormsel en de Plechtige H. Communie. Kortom, je trok je jonge leven lang met elkaar op, sommigen wat verder af. sommigen wat dichterbij. Een tijd waarin de buren de buren nog kenden. Komt nog bij dat mijn vader een herenkapsalon had en dat ie o.a. heel goed meisjesponny's kon knippen. Geen betere smoes, dus.


Datum: 02-03-2010
Naam: Gerard de Beurs  
img

Ben, mijn vader was bij de reserve politie en kwam wel eens in uniform thuis. Dus alle vriendjes liepen met een grote boog om ons huis heen. Als we op de Laak in Tongelre vuurtje aan het stoken waren en ze zagen mijn vader van verre komen zat ik ineens nog in mijn uppie bij het vuur. Ik weet niet meer of hij de keuze had tussen kapper en politieagent maar als dit wel zo was heeft hij volgens mij de verkeerde keuze gemaakt hihi


Datum: 03-03-2010
Naam: Marijke de Groot-Thijssen  
img

Dit mag dan wel een schoolklas zijn maar er staan zes meisjes op de foto in een uniform. Het lijkt een beetje op een scoutinguniform van de Kabouters maar het kan ook van een andere club zijn, Genoveva of zoiets. Waarom hadden die meisjes dat aan op school?


Datum: 03-03-2010
Naam: P Hertogs  
img

Deze foto is waarschijnlijk gemaakt op 23 April. Deze dag is voor de scouting een feestdag, het is dan Sint Jorisdag. De scouts mogen dan de hele dag in het uniform lopen en gingen dan ook zo naar school. Een van de meisjes brengt ook de scouting groet.


Datum: 04-03-2010
Naam: Kitty van der Kaaij-Huijgers  
img

Ben hele leuke foto, mooi heel mooi. Wij hebben ooit met deze klas een reunie georganiseerd, dat is denk ik 25 jaar geleden. Wij hebben dat gedaan in de Lucky ook op de Kloosterdreef waar Thea Lukkessen, onder op de foto links, toen eigenaresse van was. Of het nog bestaat weet ik niet . We hadden zo goed als de hele klas bij elkaar. Dat was hartstikke leuk. Zie ineke (Ina) Roelen nog regelmatig. Ineke is trouwens het meisje dat ,onder links, naast Treesje Baijens zit. Het meisje dat naast Fransje Mikkers staat is volgens mij Miep Wouters. Volgens mij woonde ze in de Woenselsestraat. Heel leuk maar niet te lang nadenken over het jaartal dat erbij staat, 1959, je wordt ouder mama(oma) haha.


Datum: 05-03-2010
Naam: Ben Brekelmans  
img

Nou, nou, Kitty, al 25 jaar geleden, jullie reunie? Nou, dan wordt het m.i. hoog tijd om die meisjes weer eens bij elkaar te trommelen! Wist je, dat Stichting Eindhoven in Beeld jullie daar graag bij helpt? Kijk maar eens op de homepage van deze website achter "Nieuws" bij "Reunies". En ik ken nog wel een sixtiesbandje dat er evt. voor de muziek kan zorgen!


Datum: 05-02-2011
Naam: Adriaan v/d Sangen  

Van links naar rechts boven: 3e Sien Hugers, daarnaast Miep Wouters. En die woonden naast elkaar op de Nieuwe Dijk


Datum: 06-02-2011
Naam: Jan Heijink  
img

2e rij,3e van links, is mijn zus Toos Heijink


Datum: 08-04-2012
Naam: Yvonne van Doren-Haverhoek  
img

Bovenste rij, 3e van links Rieky? Walraven, daarnaast Miep Wouters.
Bovenste rij 2e van rechts, ? Jansen (dochter van huisarts Jansen).


Datum: 09-04-2012
Naam: Tini van Rooij  
img

De dochter van Dr. Jansen, is dat Gemma?


Datum: 25-06-2012
Naam: Ans van Trigt de Wert  
img

Als oud- leerling van de Maria Gorettischool wil ik ook graag mijn steentje bijdragen. 2de links is Dinie van de Broek naast Riekie Walraven en 2de van rechts was dacht ik Annemiek van Es (zusje van Marijke van Es). In de 2de rij van boven staat op de 4de plaats Ellie den Ouden. Naast Wilma van den Nieuwenhof zit Ankie Sanders en op de onderste rij rechts dacht ik Ans Bogers. Naast Thea Karel staat ?..Janssen. De 2de rij (knielend) ? Keizer, naast Mia Bogers. Het zullen wel uniformen van de scouting geweest zijn, maar we hadden toen ook uniformen van de KMG (Katholieke Meisjes Gilde) Zaterdagavond gingen we dansen in het Parochiehuis of in de Bungalow, onder toeziend oog van kapelaan Vogels.