EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

4098

Bijdrager:

Jaar:

1960

Stadsdeel:

Woensel

Buurt:

422 Kronehoef

Straat:

Pastoriestraat

Onderwerp 1.:

Scholen / Onderwijs

Onderwerp 2.:

Lagere Scholen / Basisonderwijs

Onderwerp 3.:

Woensel, St Petrus Canisiusschool / St Maria Gorettischool / Neveninstromers

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
St. Petrus Canisiusschool, 6e klas, 1960.

Beschrijving

een klassefoto uit 1960 van de schoolverlaters uit 6e klas van de St. Petrus Canisiusschool, Pastoriestraat 88 te Eindhoven-Woensel. Op deze foto zijn naast schoolhoofd frater Hermanus v.l.n.r. te herkennen: op de bovenste rij: Jan de Hooghe, Wim Hugers, Nol de Jong,Henny Reijnen, Lambert van Dijk, Christ de Kok, Tonny van Wezenbeek, Johan Bazelmans, Ivo Sala, Janus de Koning, Joep Schouten & Theo Spaan; op de 2e rij van boven v.l.n.r.: Jan Timmers, Tonny Laagland, Tijn v/d Nieuwenhof, Jan Putmans, Peter Bovers, Jan Kersten, Wim Teklenburg & Jan van Rooij; op de 2e rij van onder v.l.n.r.: Martien Roordink, Pet Mertens, Ad de Groot, Guus Deeben, Ad Janssen, Cees Meyvis, Peter van Kruijsdijk, Ad van Tongeren, Willy Dubach & Peter Mijland; voorste rij v.l.n.r.: Harrie Smolders, Peter van Haandel, Bennie Brekelmans, Cor de Laat, Hans Bogers, Theo van Heugten en Math Liebregts.


Geplaatst op

13-05-2006

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 08-10-2006
Naam: Cor de Laat  
img

Ben, hoe is het mogelijk dat jij al die namen nog kent en de gezichten erbij!!
Ongelooflijk knap! Ik mis Jopie Tielemans en Jos van Dommelen.


Datum: 28-05-2008
Naam: Annie von Reeken-v. Dommelen  
img

Hoi Bennie (Brekelmans), had jij vroeger altijd zo'n mooi wit overhemdje aan naar school? Leuk om Hans Boogers op de foto te zien. Dat was het braafste jongetje uit de Pastoriestraat, hij woonde bij ons een paar deuren verder.


Datum: 29-05-2008
Naam: Ben Brekelmans  
img

Altijd gedacht dat jullie Jos het braafste jongetje was uit jullie straat! Ik zie overigens meer witte overhemdjes op de foto. Ik denk dat die afgedragen moesten worden na de grote communie. Ze bleven toen niet altijd mooi wit want toen leefde de grote vergeler nog, die griezel uit de eerste TV-reclame's.


Datum: 30-05-2008
Naam: Annie von Reeken-v. Dommelen  
img

Ons huisnummer in de Pastoriestraat was 95!


Datum: 13-11-2008
Naam: Frans Kloet  
img

Hallo. Tot mijn stomme verbazing zie ik hierbij nog veel oude schoolmakkers,erg leuk. Ondanks dat ik geabonneerd ben op schoolbank.nl,is dit wel het mooiste wat ik hier tegenkom.Even een reactie voor Cor de Laat, wat Jos van Dommelen betreft, die heb ik nog op een oude foto staan, van een schoolreisje naar Schiphol met de vierde klas (Meester Dankers). Ik hoop deze foto binnenkort te kunnen plaatsen via dit medium. Je kan deze foto ook opzoeken via schoolbank .nl via mijn naam. Allemaal groetjes van :Frans Kloet.


Datum: 13-11-2008
Naam: Ben Brekelmans  
img

Frans Kloet, destijds nog Fransje, "de Kloet" van de Kloosterdreef. Wat leuk om jou hier op deze site te treffen. Ik ben zeer benieuwd naar jouw Schiphol-foto, zie ook foto 4096!


Datum: 03-02-2011
Naam: Adriaan v/d Sangen  

Op de foto bovenaan, 2 de van links, is niet Wim maar Henk Hugers, dat weet ik namelijk omdat ik nog steeds met hem bevriend ben en ook bij deze jongens in de klas gezeten heb .


Datum: 03-02-2011
Naam: Ben Brekelmans  
img

Natuurlijk, Adriaan: Henk Hugers, je hebt helemaal gelijk! Jij zat ook bij ons in de klas, toch? Adje, van de Woenselsestraat is het niet? Jammer dat jij hier niet bij staat.


Datum: 04-05-2012
Naam: Annemieke Reijnen  
img

Omdat mijn broer Hennie Reijnen vorige week op 26 april onverwachts is overleden, zocht ik naar links op internet, waarin zijn naam voorkomt en tot mijn verassing vond ik deze foto's. Mijn zussen Elly, Ineke en ik hebben op de Maria Goretti school gezeten, ook leuk om daar foto's van te vinden. Fijn om te zien dat er meerderen zijn die graag een andeling maken door "Memory Lane", juist ook onder minder droeve omstandigheden.


Datum: 05-05-2012
Naam: Ben Brekelmans  
img

Ook op foto 4421 kom je jullie Hennie tegen, Annemieke. Wat triest dat Hennie zo jong al is ontvallen. Mijn welgemeende condoleances voor jou en je familie.