EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

147

Bijdrager:

Jaar:

1910

Stadsdeel:

Centrum

Buurt:

111 Binnenstad

Straat:

Dommelstraat

Onderwerp 1.:

Spoorwegen / Tramwegen

Onderwerp 2.:

Tramwegen

Onderwerp 3.:

Tramrails

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
De Dommelstraat. (1)

Beschrijving

De Dommelstraat met tramrails naar de Tramstraat. Daar lag toen de tramremise. De zijstraat op de foto is de Raiffeisenstraat. Het pand op de hoek staat er nog steeds en is nu in gebruik als hoofdkantoor van Loket W.


Geplaatst op

25-04-2005

Reacties:

Datum: 23-05-2007
Naam: Jan Van Der Meulen  

Tegenover de Raiffeisenstraat lag de melkfabriek, later werd deze fabriek de groentenveiling met dir. Janssen, weer later gebruikt door van Campen ijzerhandel uit Nijmegen. Het oude huis met stoep werd later vervangen door de Landbouwbank, die weer overging in de Credietbank, die uiteindelijk verdween naar de Fellenoord en opging in ...


Datum: 25-05-2007
Naam: Hans van Melis  
img

Nederlandsche Landbouwbank Dommelstraat 11. Daar heeft mijn vader in 1925 na de mulo nog gewerkt. In 1947 ging de bank over in de Nederlandsche Credietbank. In 1987 overgenomen door Credit Lyonnais Bank Nederland. ABN-Amro probeerde in de guldenstijd deze bank nog over te nemen.


Datum: 25-05-2007
Naam: Lieke Slegers-Roijers  
img

De Nederlandsche Credietbank heeft ook nog een tijdje op de Vestdijk gezeten. Ik heb op beide locaties gewerkt (1963/64) en in die tijd ook hier mijn man leren kennen. Directeuren waren destijds de heren Fleskens en Van Run. Enkele medewerkers die ik nog bij naam ken zijn: Jaques van Veldhoven, dhr. Everaert, dhr. Van Wulften, Thea Gudden, Loes van de Looy, Theo Wouters, Don Breton, dhr. Janssen, Tonnie? en Anita?.


Datum: 25-05-2007
Naam: Anne, vroeger bankwerker bij DE BANK  
img

In 1987 probeerde de Amro Bank de Generale Bank over te nemen, dit is mislukt waarna de Generale Bank de CLBN overnam. Deze combinatie is later door Fortis overgenomen. In de jaren negentig is pas de huidige bank ABN-AMRO ontstaan.


Datum: 05-07-2008
Naam: Jan van der Meulen  

De voorganger van de Credietbank op dezelfde locatie was de Landbouwbank met als directieleden de heer Van der Heijden, die bij de bank woonde in de Raiffeisenstraat, en de heer mr. ...., die later directielid werd bij de overbuur De Coop. Boerenleenbank.


Datum: 17-08-2008
Naam: Ad vd Heuvel  
img

Bij het huisje met de trap ervoor is later de Ned. Credietbank gevestigd. Mijn vrouw Elly v.d. Heuvel heeft daar in de jaren 70 nog gewerkt. Dhr. Dobbelsteen uit Mierlo was toen haar chef. Ik ging haar daar vaak ophalen met mijn vrachtwagen van Hoorn doehetzelf uit Nuenen.


Datum: 17-08-2008
Naam: Lieke Slegers-Roijers  
img

Ad, voor het gebouw van de Ned. Credietbank zie foto 7008.


Datum: 17-08-2008
Naam: Ad vd Heuvel  
img

Ik snap niet wat je bedoelt met "voor het gebouw" etc etc. Ik zal naar foto 7008 kijken, mischien snap ik het dan. << Lieke zal het pand van de Ned. Credietbank bedoelen, zie ook de reacties bij die foto (Red.) >>


Datum: 02-04-2015
Naam: Paul van der Cingel  
img

Dat bankgebouw was toch van de Boerenleenbank/Raiffeisenbank? Op de bovenste verdieping was een woning (misschien wel meer dan 1) waar ik nog wel eens gespeeld heb met het zoontje van een bankmedewerker.


Datum: 02-04-2015
Naam: Lieke Slegers-Roijers  
img

Paul, het pand dat je hier ziet is inderdaad De Boerenleenbank. Kijk even naar foto 17412 en lees de reacties. Je ziet daar links de Boerenleenbank en rechts de Ned. Credietbank


Datum: 02-04-2015
Naam: Hans van Melis  
img

Ja klopt. Paul, de meeste commentaren gaan echter over "het huisje met de trap ervoor", Dommelstraat 11.


Datum: 16-12-2016
Naam: A. Hartsinck Hollaar  
img

Als kleuter heb ik regelmatig bij Marian van Run gespeeld. Haar kleine broertje heette Wim. Vader was directeur van de Ned. Credietbank. Het gezin woonde boven de bank.
Hun buren aan de overkant (pand hoek Raiffeisenstraat/Dommelstraat was de fam. Van Campen. Vader was directeur van de Boerenleenbank en ik speelde zo nu en dan tot mijn 10e in hun spannende doolhofachtige tuin. Tom van Campen (de jongste?) was van mijn leeftijd. Hun naaste buren aan de Dommelstraat was het gezin Van Waesberghe. Joostje van Waesberghe was mijn vriendje tot mijn 10e jaar. Wij speelden vaak samen. Dat was in de tuin op Dommelstraat 4 of bij hem thuis, ergens boven waar een groot terras was.