Fotonr.: 20852
Bijdrager W.F. Ullings
Jaar: 1983
Locatie 1.:Centrum |111 Binnenstad |Dommelstraat

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image

Dommelstraat (2)

Beschrijving .
Geplaatst op 26-07-2009
Email bijdrager img

Reacties

Datum: 27-07-2009
Naam: Toon Geevers img

In het grote pand aan de rechterkant is jarenlang een dependance van ''Dela'' gevestigd geweest. Het hoofdkantoor was toen in de Tramstraat.


Datum: 27-07-2009
Naam: Kees van der Hoeven img

Dat Chiquita-bord links, dat zal A Schutjes zijn geweest (slagerij)


Datum: 27-07-2009
Naam: Wil van Hout img

Dat was een groothandel in bananen, ging nadien naar de eerste overweg in Tongelre. In 1970 had je daar vlakbij een kruidentuin van de gemeente. Heel Tongelre haalde daar haar kruiden. Zou een voorbeeld kunnen zijn bij nieuwe beplanting.


Datum: 27-07-2009
Naam: Ad Pluijm img

Volgens mij was dat van Campen van Eeuwijk bananen importeur, het lijkt mij dat slagerij Schutjes weinig voordeel had van een reclamebord voor bananen.


Datum: 28-07-2009
Naam: Toon Geevers img

Ad, ge het hillemaol gelijk het hiette intertjd van Ewijk.


Datum: 29-07-2009
Naam: Ad Pluijm img

Ja,  ik ben er veel gekomen eind jaren 60, hij heette ....van Campen en zij Marietje van Eeuwijk.


Datum: 24-09-2009
Naam: Jan van der Meulen sr

Het geheel rechtse pand achter de boom op de foto was gebouwd voor en aanvankelijk bewoond door een directielid van de Meierijsche Tramweg Maatschappij. Vervolgens werd omstreeks 1936 hier het accountantskantoor Prast en Roymans gevestigd. Prast woonde op de Aalsterweg in Hotel Eikenburg van de familie van der Heyden, Roymans woonde op de Nachtegaallaan. Later had hier een huisdokter zijn praktijk naam ????
Het aangrenzende pand links was eigendom van JG van Neerven , acountant, die hier woonde tot ongeveer 1935 toen hij een nieuwgebouwde woning met kantoor in gebruik nam op Dommelstraat no ? ( Topas staat thans boven de voordeur,huis in 4 bouwlagen) . Na de oorlog is dit pand vele jaren in gebruik geweest door medici en thans is het TOPAS. Na de oorlog heeft JG van Neerven nog vele jaren in zijn oude huis gewoond. Het huis links van de poort naast het huis van van Neerven is lange tijd bewoond geweest door accountant Govers. Links van dit pand van Govers , een forse lege plek, waar voorheen respectievelijk de Boerenlenbank, een Melkinrichting, een Groenteveiling , een Handelsmaatschappij enz . in gevestigd geweest zijn.


Datum: 10-02-2012
Naam: R.Fleischhauer img

In het grote pand heeft ook enkele jaren een shop gezeten dat heette "flowerpower", naam zegt denk ik al genoeg wat voor shop dat was.