EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

13757

Bijdrager:

Jaar:

1959

Stadsdeel:

Gestel

Buurt:

711 Schrijversbuurt

Straat:

Jacob van Maerlantlaan

Onderwerp 1.:

Scholen / Onderwijs

Onderwerp 2.:

Voortgezet Onderwijs / Scholengemeenschappen

Onderwerp 3.:

St Catharinalyceum / Van Maerlantlyceum / Pleincollege Van Maerlant

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Pauze in het Catharinalyceum.

Beschrijving

Een prachtig beeld van de hal met de muurschilderingen tijdens de pauze. Maar alleen nog maar meisjes in die tijd.


Geplaatst op

11-10-2007

Reacties:

Datum: 11-10-2007
Naam: Vic van Lijf  
img

Mijn vrouw, Miebet Dircksens, loopt hier juist voor de deur langs.


Datum: 14-10-2007
Naam: Matty Van Der Zanden  
img

Jammer dat op er het moment van de foto geen rondje werd gelopen. Achteraf bezien eigenlijk een vreemde pauzevulling, dat rondjes lopen. En altijd tegen de klok in.


Datum: 15-10-2007
Naam: Netty de Laat-Uijen  
img

Matty, ik kan me niets herinneren van rondjes lopen. We stonden met groepjes op een vaste plek en wisten elkaar dan ook altijd te vinden. Maar misschien was dat later?


Datum: 16-10-2007
Naam: Elisanne Habraken  
img

Ja hoor, rondjes lopen, en inderdaad tegen de klok in. Juffrouw Cuypers liep ook vaak mee, met het pakje sigaretten in de aanslag. Als we geen rondjes liepen dan stonden we in groepjes bijeen. Ik was cathrinette (?) van 1961 tot 1967.


Datum: 16-10-2007
Naam: Maria Willems  
img

Ik deed in 1963 eindexamen en kan me het 'rondjes lopen' ook nog herinneren. Zelf deed ik daar niet zo aan mee, maar 'bivakkeerde' op de treden aan de kant. Juffrouw Cuypers was trouwens juffrouw Kupers, dacht ik. Lerares Nederlands en heel geliefd! Ik heb nooit les van haar gehad, maar onder haar regie voerden we (klas A5a) het toneelstuk De Trojaanse Vrouwen van Euripides op. We hadden dat zelf vertaald in de klas o.l.v. juffrouw Gooskens, die Grieks en Latijn gaf.


Datum: 16-10-2007
Naam: Netty de Laat-Uijen  
img

Ja, dat was zeker een traditie, want wij speelden in de 5e klas Hecuba van Euripides, ook onder leiding van Mimi Kupers. Zij was een felle rookster, zelfs in de klas rookte ze. Zou nu niet meer mogen. Ik heb van 1955 tot 1961 daar op school gezeten.


Datum: 16-10-2007
Naam: Matty Van Der Zanden  
img

Dus ooit is iemand begonnen met rondjes lopen. Had ook z'n voordelen. Het leren gaat makkelijker als je in een bepaalde cadans loopt en niet hoeft na te denken over richting en/of tempo. Ik heb veel kilometers gelopen in de hal. Tot het jaar dat school toestemming gaf dat de ouderejaars mochten roken. Vanaf toen liepen we in de pauze alleen maar van en naar het 'rookhol'. Mimi Kupers was eind jaren 60 onderdirecteur van de MMS. Ze kon je erg streng aankijken. Maar ik herinner me haar voornamelijk lachend en inderdaad met een sigaret in haar hand. Ik ben gestart als Cathrinette, maar op m'n diploma staat dat ik leerlinge was van het Van Maerlant.


Datum: 21-02-2008
Naam: Vic van Lijf  
img

Vooraan staan o.a. Nanny Janssens, thans woonachtig in Gilze-Rijen, Willemien Panken, ?? van Abbe, Olga Vermeulen, ?? van Lotringen.


Datum: 05-09-2009
Naam: Irma van der Meulen  
img

Deze foto van “de St. Catharina-Lyceum hal” is gemaakt door Martien Coppens voor de boek- en kantoorhandel van Eindhoven en is als prentbriefkaart uitgegeven. De foto siert de voorzijde van het boek “St. Catharina - Van Maerlant 80 jaar lyceum Eindhoven” en is ook in het boek te vinden maar helaas niet gedateerd. Daar ik er zelf op sta is de foto vermoedelijk van 1956. Achter de vier meisjes vooraan rechts staan van links naar rechts Gia van Lotringen, Maria Laumans en Olga van der Meulen (met paardenstaart).


Datum: 09-05-2012
Naam: J. Hoens-v.d.Linden  
img

De twee meisjes die met elkaar staan te praten zijn mijn nichtjes: Juul en Marieke van der Burgt. Helaas zijn ze beide overleden.