EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

13756

Bijdrager:

Jaar:

1959

Stadsdeel:

Gestel

Buurt:

711 Schrijversbuurt

Straat:

Jacob van Maerlantlaan

Onderwerp 1.:

Scholen / Onderwijs

Onderwerp 2.:

Voortgezet Onderwijs / Scholengemeenschappen

Onderwerp 3.:

St Catharinalyceum / Van Maerlantlyceum / Pleincollege Van Maerlant

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Achterkant van het Catharinalyceum

Beschrijving

Vanuit deze ramen had men een schitterend uitzicht over het park aan de Dommel. Lekker dagdromen kon men dan. Soms mochten wij in de pauze hier naar buiten , bij mooi weer denk ik. Normaal brachten we de pauze door in de grote hal.


Geplaatst op

11-10-2007

Reacties:

Datum: 12-10-2007
Naam: M. Leenders  
img

Het St. Catharina Lyceum had een heel goede naam. Als je als meiske uit de Bergen kwam leefde je in twee werelden. Overdag tussen de kinderen wiens ouders een hoog aanzien in Eindhoven genoten. Na school weer lekker tussen het gewone volk. Het was niet echt makkelijk. Er werd gelukkig niet zo veel gepraat over je afkomst. School was school en thuis was thuis. Dat was wel een geluk. Bij inschrijven op de school was het belangrijk waar je woonde. Dat is tegenwoordig anders zeggen ze.


Datum: 13-10-2007
Naam: Henk Mariën  
img

Netty, dat park heette toch niet voor niets Romantica...


Datum: 14-10-2007
Naam: Matty Van Der Zanden  
img

Een deel van het park stond regelmatig onder water. Ook De Punt, het stuk bos tussen de Dommel en de Tongelreep, die daar samenkwamen, was dan helemaal overstroomd. Ik heb vaak dromerig naar buiten zitten staren. De les ging dan langs me heen. Links en rechts naast het gebouw kon je naar beneden, de fietsenkelders in.


Datum: 22-10-2007
Naam: Vic van Lijf  
img

Dat stuk bos heette in mijn verkennerstijd (en daarvoor) de Wisse. Dan spreek ik over de jaren 1948-1954.


Datum: 23-10-2007
Naam: Jan Kneepkens  
img

Lag de Wisse niet aan de overkant van de rondweg waar nu de zandvanger van de Tongelreep is en het Prehistorisch Dorp. Waar nu het verkennershuis is lag altijd een grote rietvlakte die elk jaar in de fik ging en ik was daar ook wel eens schuldig aan. Wij noemde deze omgeving altijd de Wisse die doorliep tot aan de Aalsterweg tegenover Kortonjo.


Datum: 23-10-2007
Naam: Vic van Lijf  
img

In de tijd waarover ik spreek was er nog geen rondweg en dus liep 'jouw' gebied uit/door in 'mijn' gebied, de punt tussen Dommel en Tongelreep. Het liep toen zelfs om het park heen tot aan de Le Sage ten Broeklaan. En hier werden de verkennersstokken gesneden van essenstammetjes.


Datum: 05-01-2010
Naam: Carla van der Meijden-Jeukens  
img

Het natuurgebiedje waar Dommel en Tongelreep samenkomen, nu nog steeds een heel bijzonder stukje "wildernis", ken ik vooral van de lessen biologie op het St. Catharinalyceum. De leraar, Pater Mijknecht (Augustijn), nam ons soms mee op ontdekkingstocht door dit gebiedje. Zijn kennis van, maar vooral liefde voor de natuur, heeft mij mijn kijk op alles wat bloeit en groeit mee helpen verdiepen.


Datum: 05-01-2010
Naam: Ben Brekelmans  
img

De mensen die hierboven met zoveel genegenheid schrijven over de natuur rond Dommel en Tongelreep, kunnen nu hun hart ophalen aan de expositie "De Dommel door Eindhoven" die gisteren officieel is geopend door wethouder Fiers. Zie ook o.a. foto 22888.