EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

18979

Bijdrager:

Jaar:

1960

Stadsdeel:

Gestel

Buurt:

711 Schrijversbuurt

Straat:

Jacob van Maerlantlaan

Onderwerp 1.:

Scholen / Onderwijs

Onderwerp 2.:

Voortgezet Onderwijs / Scholengemeenschappen

Onderwerp 3.:

St Catharinalyceum / Van Maerlantlyceum / Pleincollege Van Maerlant

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
St Catharinalyceum

Beschrijving

Klas E5 Schooljaar 1960/1961 Van boven naar beneden en van links naar rechts: Alice Mossel, Loes Klaver, Marijke vd Leur, Yvonne vd Looij, Lia van Gameren, ??, Maaike Weijtens (docente lich. oefening), Noor vd Kamp, Dinie Wieringa, Rikie ?, Ans Loots, Yvonne Verheijen, Trees Claessens, Marijke v Aken, Marie-Louise Klomp, Jeanne der Kinderen, Marianne Saenen, Jos Blewanis, Marijke Graus, Wilma Kneepkens, Carla Jeukens, Consuelo Egas y Trigo, Henny Gevers, ??, Franca ?,Marina v Heukelom, Elly Leenen, Miene v Moorsel


Geplaatst op

01-03-2009

Reacties:

Datum: 02-03-2009
Naam: Jos van Lingen-Blewanus  
img

Ik kreeg van mijn zwager de tip dat deze foto op het web stond. Ik heb heel goede herinneringen aan dit laatste schooljaar. Ik heb nog contact met Jeanne de Kinderen die al jaren in Bilbao woont. Marianne Saenen woont al meer dan 40 jaar in de U.S.A. De naam van Ellie is niet Leenen maar van Leen. Het zou leuk zijn om eens een re√ľnie in Eindhoven te organiseren!


Datum: 02-03-2009
Naam: Meijden-Jeukens, Carla van der  
img

Jos, kun je misschien de vraagtekens vervangen door namen. Ik kom er echt niet op en vind dat best storend. Ik zou gezworen hebben dat het Ellie Leenen was, maar dit klinkt toch beter.


Datum: 02-03-2009
Naam: Netty de Laat-Uijen  
img

Ik herken hier een aantal meisjes die ook bij mij in de klas hebben gezeten. Loes Klaver in de eerste klas denk ik , Jos Blewanus in de derde ( zie foto 13759).
Met Wilma Kneepkens heb ik in 1957 samen op een kamer in het St. Josephziekenhuis gelegen.


Datum: 02-03-2009
Naam: Meijden-Jeukens, Carla van der  
img

Yvonne Verheijen op deze foto is al op jonge leeftijd (30 jaar, moeder van 2 kleine kinderen) aan een hersenbloeding overleden.


Datum: 03-03-2009
Naam: Jos van Lingen-Blewanus  
img

Het meisje naast Cons Egas is Renie Hermans en ik denk dat Franka van de Heuvel heette. De 2 andere vraagtekens weet ik niet op dit moment misschien kom ik er later wel achter.


Datum: 24-08-2009
Naam: Jeanne der Kinderen  
img

Wat een verassing! Ik was aan het surfen en kwam toevallig op deze pagina terecht. Ook ik heb hele fijne herinneringen aan ons laatste schooljaar, voordat we allemaal "uitvlogen". Ik woon al heel lang in het Baskenland, in het noorden van Spanje, en heb 5 jaar lang in een programma op ´t Wereldnet (Radio 5 Nederland) over de kultuur en moeilijke politieke situatie van dit prachtige land gesproken. De zus van Wilma Kneepkens, en ik geloof zelfs Wilma ook, zijn au-pair geweest bij dezelfde familie in London. Heel veel groeten aan allemaal!


Datum: 25-08-2009
Naam: Meijden-Jeukens, Carla van der  
img

Leuk, jouw reactie, Jeanne. Ik heb ook een foto van de eerste klas geplaatst: no 18859, daar staat een grappig tekstje van Toon Geeven over jullie jeugdcontacten in. Wat bedoel je trouwens met dezelfde familie in Londen? Dat jij daar ook au-pair geweest bent? Ik geloof dat alleen Marijke Kneepkens als au-pair in Engeland geweest is.


Datum: 26-08-2009
Naam: Jeanne der Kinderen  
img

Ja Carla, ik ben bij dezelfde familie in Londen een jaar ná Marijke Kneepkens au-pair geweest. Jos Blewanus en ik zijn samen na ons eindexamen een jaar naar Engeland gegaan en hebben daar een fantastische tijd gehad. Een paar jaar geleden zijn Jos en ik nog een keertje naar Londen geweest, wat ook weer heel gezellig was. Heb nr. 18859 gezien en er op gereageerd.


Datum: 26-08-2009
Naam: Meijden-Jeukens, Carla van der  
img

Op 17 oktober a.s. wordt er een grote reunie (ivm 90 jarig bestaan) georganiseerd. De betreffende site is: www.vanmaerlantvrienden.nl . Hoort zegt het voort!


Datum: 03-10-2009
Naam: Co van Gameren  
img

Mijn oudste zuster Lia staat op deze klassenfoto. Zij was de oudste uit een gezin van 5 kinderen. Wij hadden een groente- en fruitzaak op de Bredalaan in Eindhoven. Mijn vader wilde Lia in de winkel omdat het in die tijd razend druk was (er waren nauwelijks supermarkte ) Lia ging echter eerst als au pair naar London (UK) en toen ze na een jaar terug kwam ging ze naar Den Haag een verpleegstersopleiding volgen bij toentertijd een zeer bekende opleidingsinstituut Vronenstein.


Datum: 22-02-2011
Naam: Giny Schmidt-Mulder  
img

Leuk om deze foto te zien. Ik was toen nog vriendin met Marijke van de Leur. Zij woonde toen in de Canadastraat in Strijp.


Datum: 21-03-2014
Naam: Lia van Gameren  
img

Vandaag had ik een kleine reunie van mijn lagere school en daar werd veel gesproken over Eindhoveninbeeld. Dus nu hier op uit gekomen. Ik zag dat mijn broer al jaren terug op deze foto gereageerd heeft. Ook ik ben au-pair geweest in Londen op hetzelfde adres als Jeanne der Kinderen.
Het ? achter Riky moet zijn: Vermeulen.