EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

12818

Bijdrager:

Jaar:

1971

Stadsdeel:

Centrum

Buurt:

111 Binnenstad

Straat:

Stationsplein

Onderwerp 1.:

Calamiteiten

Onderwerp 2.:

Branden

Onderwerp 3.:

Hotel 'Tsilveren Seepaerd

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
Brand

Beschrijving

.


Geplaatst op

07-08-2007

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 30-08-2008
Naam: Harry Haerkens  
img

Brand Hotel Silveren Seepaerd, Stationsplein. Vreemd dat hier helemaal nog geen reactie op is geweest.


Datum: 31-08-2008
Naam: Thérèse Sauter-Roijers  

Er staan meerdere foto's van deze brand op de site en daar staan ook een aantal reacties. Zie foto's 1001, 1002 en 10514.


Datum: 31-08-2008
Naam: Lies van Berlo-Kosterman  
img

Ik meende dat een Eindhovense mevrouw uit de binnenstad ook omgekomen is, zij was daar in pension. Haar naam ben ik vergeten.


Datum: 31-08-2008
Naam: Harry Haerkens  
img

Bedankt Thérèse voor de tip naar de andere foto's. Bedankt ook Lies voor je bijdragen in dezen, inclusief andere ingezonden foto's inzake Baekers Ramakers en personeelsfoto's waarop ook afgebeeld je vader. Typisch toch dat je bij het zien van de foto's van 't Silveren Seepaerd na tientallen jaren het nog helemaal herbeleeft, temeer ik er vrijwel dagelijks met de auto langs kwam op weg naar mijn werk via de Dommelstraat. Wat ik me daarbij altijd heb afgevraagd hoe het toch mogelijk was dat het Seepaerd-embleem op de voorgevel vrijwel ongeschonden bleef, daarentegen zoveel mensen het leven lieten?


Datum: 31-08-2008
Naam: Lies van Berlo-Kosterman  
img

Harry, de meeste mensen zijn door de rookontwikkeling door verstikking om het leven gekomen.


Datum: 31-08-2008
Naam: Johan Vervest  
img

Er waren diverse brandweerlieden zodanig getraumatiseerd dat ze uiteindelijk als arbeidsongeschikte voortijdig werden gepensioneerd. Er waren hotelgasten die de ladderwagen niet afwachtten, sprongen en uiteindelijk naast de ladderwagen te pletter vielen.


Datum: 31-08-2008
Naam: Harry Haerkens  
img

Ja Lies, dat herinner ik me nog heel goed. Nog weken daarna stonden de kranten er vol van. Wij gingen datzelfde jaar met onze nog kleine kinderen op vakantie naar Spanje en hebben toen in een tussenstop nabij het centrum van Parijs in een hotel overnacht. Je zult begrijpen dat wij sinds die 'Seepaerd-brand' die nacht niet veel hebben geslapen. Het ANWB-advies om altijd bij overnachting in een hotel eerst de vluchtroute te verkennen, hebben we sindsdien ter harte genomen.


Datum: 01-09-2008
Naam: Betty Verbakel van Samang  
img

Wij woonden in de Ventoseflat en ons uitzicht was recht op het hotel. Die ochtend zal ik nooit vergeten. We hebben mensen uit het raam zien springen. Ik meen trouwens ook dat de nooduitgang was dichtgemaakt omdat ze bang waren dat er via de achteringang iemand binnen kon komen.


Datum: 01-09-2008
Naam: Harry Haerkens  
img

Dat gerucht van die nooduitgang heb ik eerder gehoord, maar is voor zover ik weet nooit diepgaand onderzocht.


Datum: 26-04-2010
Naam: Michaël Hendriks  
img

Lies, als reactie op je opmerking van 31 augustus 2008: de Eindhovense dame uit de binnenstad, was dat niet mevrouw Hoppenbrouwers? Toen ik je tekst las, schoot die naam me meteen te binnen. Ikzelf stond er ook al vrij vroeg bij: gewaarschuwd door mijn tante. Haar man werkte in het kantoortje van de Sabena, dat toen rechts van 't Silveren Seepaerd was gevestigd. Hij moest 's morgens al vroeg komen om te redden wat er te redden viel van de administratie.


Datum: 26-04-2010
Naam: Lies van Berlo  
img

Michaël, ik kan me die naam niet meer herinneren. Er moeten toch Eindhovenaren zijn die het weten! Misschien weet iemand in mijn familie het nog, ik zal eens verder vragen.


Datum: 06-05-2010
Naam: Veja Hendriksen  
img

Mijn ouders hebben het hotel geleid vanaf 1948 tot 1967. Ik heb er mijn hele jeugd doorgebracht en de brand heeft heel wat met me gedaan. Het was inderdaad mevrouw Hoppenbrouwers die permanent in het hotel verbleef.


Datum: 06-05-2010
Naam: Johan Vervest  
img

Er is indertijd gepubliceerd dat er een verbouwing werd gerealiseerd. Hierdoor zouden de vluchtgangen door bouwmateriaal geblokkeerd geweest zijn.


Datum: 15-07-2015
Naam: Christie Klasens  
img

Het was de eerste grote brand die mijn vader in het begin van zijn brandweercarrière heeft meegemaakt. Ik was toen nog geen 12 jaar, maar door de verhalen is het me altijd bijgebleven. Mijn vader was Henk Klasens.