EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

898

Bijdrager:

Jaar:

Niet bekend

Stadsdeel:

Centrum

Buurt:

111 Binnenstad

Straat:

Stationsplein

Onderwerp 1.:

Horeca

Onderwerp 2.:

Hotels

Onderwerp 3.:

Du Commerce / 'Tsilveren Seepaerd

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
Hotel 't Silveren Seepaerd. (3)

Beschrijving

Hotel 't Silveren Seepaerd in volle glorie. Vermoedelijk is de foto begin 70-er jaren gemaakt. Ten opzichte van het oorspronkelijke plan werd de uitbreiding (het linker-deel op de foto) een etage hoger. Jaarlijks werd hier het carnaval (door de Bolhoedjes ?) gevierd. We zijn naarstig op zoek naar foto's van de tragische brand in het hotel, waarbij leden van een Duits voetbalteam als slachtoffers waren te betreuren. Wie heeft informatie en of foto's ?


Geplaatst op

30-07-2005

Reacties:

Datum: 02-10-2006
Naam: Thérèse Sauter  

De Bolhoedjes hebben naar mijn mening nooit in 't Silveren Seepaerd gezeten. Ze zijn opgericht in het café van mijn schoonouders Café Jo Sauter. Daarna hebben ze in Rozenstein, in hotel Royal en Cocagne (nu Dorint Hotel)hun bals gehouden. De Volders zaten volgens mij in 't Silveren Seepaerd.


Datum: 02-10-2006
Naam: Ben Brekelmans  
img

Thérèse, je hebt helemaal gelijk. Het Seepaerd was inderdaad de residentie van De Volders.


Datum: 03-10-2006
Naam: Tini van Rooij  
img

Zoals Thérèse en Ben al opmerkten, het waren de Volders die huishielden in Het Seepaert. De Prins van De Volders werd in eerste instantie gezien als de Stadsprins. Toen de Federatie van Eindhovense Carnavalsverenigingen werd opgericht werd de stadsprins gekozen door de Federatie. De eerste stadsprins (1965) was toch weer een Volder: Wiet d'n Uurste, voorgesteld en begeleid door de Volders. Zijn naam: Wiet Hendriksen en hij exploiteerde op dat moment 't Silveren Seepaert. Exploitant op het moment van de brand was Leo van Eeghem die later de Karpendonkse Hoeve exploiteerde.


Datum: 29-01-2008
Naam: Jos van den Akker  
img

In het kleinste museum van Eindhoven (brandweer museum) is meer te zien over het Silveren Seepaerd. Indien je een bezoekje wil brengen dan kun je dit aanvragen via de volgende mail:museum@brandweereindhoven.nl.


Datum: 13-04-2011
Naam: Wim van der Kleij  
img

De naam van dat Duitse elftal was Chemie-Halle