Bijdrager Redactie EiB
Jaar: 1971
Locatie 1.:Centrum |111 Binnenstad |Stationsplein
Onderwerp.: Calamiteiten |Branden |Hotel 'Tsilveren Seepaerd
't Silveren Seepaerd in brand. (2)
Beschrijving | De brand trok erg veel publiek en maakte een grote indruk op de Eindhovense bevolking. |
---|---|
Geplaatst op | 14-08-2005 |
Reacties
Naam: Ben Brekelmans
Je weet niet wat je overkomt als je 's-morgens nietsvermoedend naar je loketwerk gaat op het postkantoor en de overbuurman staat in lichterlaaie.
In ons postgebouw wemelde het van zorgverleners en slachtoffers van die rampzalige brand. Mensen in pyjama's en ochtendjassen of in de haast bij elkaar gegraaide kleding. EHBO-ers, redders en brandweerlieden van de BZB-ploeg van PTT Post zijn met hun ladders, touwen en motorbrandspuit de hele dag ondersteunend in touw geweest om te redden wat er te redden viel. Helaas was dat niet veel. In de dagen en weken daarna bleef de trieste aanblik van wat eens een prestigieus hotel was. Met zijn mooie lichtreclame van een vollopend bierglas: Heineken, het meest getapt! Ja, en die aan elkaar geknoopte lakens. Zoals Marijke het hierboven al zei: het blijft je je hele leven bij.
Naam: Jan van der Meulen
Ik woonde dicht bij de brand van het Seepaerd en was er gelijk met de brandweer. Het was al zeer snel een uitslaande brand, waaraan ik de slechtste herinneringen heb, in het midden van de stad in het moderne Eindhoven 11 doden ....Treurig treurig onbegrijpelijk. Na deze brand heb ik behalve alle gewone voorzorgen bovendien bij het logeren in een hotel een touw meegenomen van 25 meter in een speciale tas. Ik herinner me verschillende hotelbranden o.a. die waar mevrouw van Boxtel uit de Herm, Boexstraat invalide raakte in Scandinavië waar verschillende doden vielen.
Naam: Lisonne Van Kempen Tielemans
Met 't Silveren Seepaerd verdween voor mijn ouders en zeer vele Eindhovenaren hét ontmoetingspunt en helaas dat is nooit maar dan ook nooit teruggekomen in welke vorm dan ook. Iedereen heeft geprobeerd er iets van te maken maar het is nooit gelukt. De Volders, de Meijerijse en veel ander volk was dakloos geworden, een verbrand tehuis wat nooit meer is opgebouwd.
Naam: Anton van Kemenade.
Ook ik heb de vreselijke beelden aan deze brand van nabij meegemaakt. Mijn vader was voogd van iemand die in detentie zat. Hij moest de eerste trein richting Rotterdam hebben. Ik heb hem s'morgens ruim voor die tijd naar het station gebracht met mijn Dafje. Toen ik er aankwam was er nog niets door politie afgesloten. De hulpdiensen waren wel duidelijk hoorbaar onderweg.