EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

1231

Bijdrager:

Jaar:

Niet bekend

Stadsdeel:

Woensel

Buurt:

532 De Tempel

Straat:

Bisschop Bekkerslaan

Onderwerp 1.:

Bedrijven / Industrie

Onderwerp 2.:

ETOS

Onderwerp 3.:

ETOS Brandstoffen

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Etos-benzine.

Beschrijving

Velen onder ons herinneren zich de belangrijkste onderdelen van Etos; de bakkerij, de slagerij, de kolenhandel, supermarkten en drogisterijen. Minder bekend, maar zeker de moeite waard, is deze foto van een Etos-benzinestation.


Geplaatst op

03-09-2005

Reacties:

Datum: 01-05-2008
Naam: Gerard van de Schoot  
img

Frans, afgaande op het kenteken van de auto, kan deze foto uit 1965 zijn.


Datum: 02-05-2008
Naam: Tini van Rooij  
img

Deze foto is gemaakt op de Bisschop Bekkerslaan. Rechts de bandenhandel Rovulco. De benzine werd betrokken van BP. Bij de overname van Etos door Albert Heijn werden de Etos pompen omgedoopt tot Albert Heijn pompen en kreeg je bij een aantal liters benzine een AH-zegeltje, zoals je ze nu nog bij je boodschappen kunt kopen. Na een tijdje zag AH geen brood meer in benzine en werden de pompen weer BP.


Datum: 02-05-2008
Naam: Thérèse Sauter-Roijers  

En deze BP pomp is sinds een paar weken geen BP meer maar Gulf! En ook de omgeving is danig gewijzigd. Tegenover de pomp staan nu bedrijfspanden, die onderdeel zijn van een klein industrieterrein tussen Bruggelaan, Brussellaan, Bisschop Bekkerslaan en Turnhoutlaan. In 1968 was in een van de panden nog de parochiekerk Andreas. Deze kerk kwam later omstreeks 1975 in buurthuis 't Trefpunt op het Belgiëplein. En ook de Andreas is zoals meerdere kerken in Eindhoven ter ziele. Zie ook foto 2374.


Datum: 02-05-2008
Naam: Tini van Rooij  
img

Over kerken gesproken: toen wij in 1969 in Vaartbroek kwamen wonen, werd tijdens de kerstdagen in de Rovulcohal, rechts op deze foto, jaarlijks de kerstsamenzang gehouden.