EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

23550

Bijdrager:

Jaar:

Niet bekend

Stadsdeel:

Woensel

Buurt:

532 De Tempel

Straat:

Hoolstraat*

Onderwerp 1.:

Woonpanden en boerderijen

Onderwerp 2.:

Boerderijen-Woensel

Onderwerp 3.:

Hoolstraat

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
St. Cunera Hoeve (3)

Beschrijving

Hoewel niet helemaal scherp is dit de enige foto waarop de naam van de hoeve staat. De twee vrouwen op de foto zijn een dochter van Johan en Doca Scheepens-Van Hoof, Mien, en een logé die bij hen op vakantie was. (Ad, bedankt voor de bemiddeling. (red.))


Geplaatst op

13-03-2010

Reacties:

Datum: 25-05-2011
Naam: Bauke Hüsken  
img

Beste Harry, zou je mij het telefoonnummer van Cunera Scheepens kunnen mailen op verborgenverleden@hotmail.com? Zij heeft gereageerd op het stuk in Groot Eindhoven van 25 mei 2011. Ik wil graag in contact komen met haar.
Vriendelijke groet, Bauke Hüsken


Datum: 23-09-2015
Naam: Theo Swinkels  
img

Ik kan me de boerderij nog wel herinneren. Hun zoon Martien zat bij mij in alle klassen van de lagere school. Iets verderop rechts in de Hoolstraat woonde Pietje Heimans. Wij dachten vroeger dat hij doofstom was. Hij heeft mijn vader toch kunnen uitleggen dat een van zijn kinderen aan de aardbeien had gezeten. Zondagmiddag na het eten zei mijn vader: Degene die bij Pietje aan de aardbeien heeft gezeten brengt zijn zakgeld naar hem. Het was misschien 10 of 15 cent, maar ik zal het nooit vergeten, want onder bij het trapje lag een grote hond aan de ketting. Hij had me toch wel gehoord, want hij kwam naar buiten en heeft mijn zakgeld aangenomen.


Datum: 19-01-2017
Naam: Mathi Prygoda  
img

De naam Heijmans kom ik regelmatig tegen in advertenties van "De Vlokhovense Plantenkwekerij P. Heijmans. Hoolstraat 1". Hij biedt koopplanten aan en staat dinsdags op markt aan "den Demer" in Eindhoven (tussen 1942 - 1945).