EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

2374

Bijdrager:

Jaar:

2005

Stadsdeel:

Woensel

Buurt:

532 De Tempel

Straat:

Belgiƫplein

Onderwerp 1.:

Religie

Onderwerp 2.:

Katholieke Kerken

Onderwerp 3.:

Woensel, St Andreas

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
De Andreasparochie stopt.

Beschrijving

We hebben het eind november 2005 in de krant kunnen lezen. De Andreasparochie stopt. Op zondag 8 januari 2006 is er om 10.00 uur de slotviering. De parochie werd in 1968 gesticht door pastor Jan Coolen. De beschikbare financiele middelen werden toen niet gebruikt voor een nieuw kerkgebouw maar voor een buurthuis voor de jonge wijk. En vanaf het begin hebben de missen dan ook in 't Trefpunt plaatsgevonden. Zeven jaar later ging de parochie deel uitmaken van de districtsparochie Woensel-midden maar behield wel zijn eigen identiteit. Voor de Andreasparochie viel het besluit dat ze in 1995 zouden moeten sluiten. Pastor Coolen, inmiddels met emiraat, had een ton gespaard en aan de parochie Woensel-middel geschonken op voorwaarde dat het geld werd besteed aan de Andreasarochie. Daardoor en ook dankzij de Stichting Lekeninitiatief Andreas kon het werk ook na 1995 worden voortgezet. Onzekerheid over voldoende menskracht om de kerkwijk verantwoord voort te zetten liggen nu ten grondslag aan de beslissing om te stoppen. Bron Eindhovens Dagblad 30-11-2005


Geplaatst op

02-01-2006

Reacties:

Datum: 04-01-2010
Naam: Lieke Slegers  
img

Onder leiding van Jan Coolen, was in deze kerk de uitvaartmis van mijn vader in 1975. Ik herinner me Jan Coolen als een ontzettend aardige man, van wie mijn moeder veel steun ondervond. Ook naar de wekelijkse kaartavonden met Jan, mijn familie en hun vrienden,werd met plezier uitgekeken.
Weet iemand of deze man nog leeft?


Datum: 08-01-2012
Naam: ML van der Zanden  
img

Jan Coolen is helaas overleden. Hij is begraven bij zijn vader en moeder, op het kerkhof in Mierlo-Hout. Ook ik heb goede herinneringen aan deze sympatieke, ruimdenkende pastoor.