EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

12071

Bijdrager:

Jaar:

1962

Stadsdeel:

Woensel

Buurt:

414 Woenselse Watermolen

Straat:

Columbusstraat*

Onderwerp 1.:

Niet bekend

Onderwerp 2.:

Niet bekend

Onderwerp 3.:

Niet bekend

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
Columbusstraat (5)

Beschrijving

Prachtige opname van de Columbusstraat, het Columbuskamp en de TH genomen door Mies Gijsen vanuit het zolderraam van Broekseweg 229 tijdens zijn vakantie in Nederland in 1962.


Geplaatst op

09-06-2007

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 09-06-2007
Naam: Gerard van de Vorle  

Over deze foto kan ik uren vertellen omdat ik hier een deel van mijn jeugd heb doorgebracht. In het huis links woonde de fam. Stark, daarnaast woonden wij en naast ons fam Verheijen boven fam Snoeks, rechts fam Piet Loomans met de schilderswinkel. In dat schuurtje had Jo Loomans zijn timmerwerkplaats. Bob Loomans woonde rechts naast de winkel. Het Opeltje is van Joep Stark de kolenboer (mijn zwager, helaas overleden). Daarachter zie je het aanwijzingsbord van drukkerij De Zeeuw dat achterin het Columbuskamp was neergezet voor familie die terug kwam uit Indonesiƫ, later bewoond door gezinnen die het niet al te breed hadden. In het eerste houten huisje woonde een politieagent, geplaatst door de gemeente. Wij voetbalden vaak tussen de barakken en als de bal dan tegen de was ging dan was het wegwezen. Er woonde ook een familie die gehandicapt was. Ze waren beide doof en als zij naar buiten kwamen dan hoorde je het in Keulen donderen. Waar de barakken stonden lag eerst het veld van WVVZ, dat is toen naar de bimt bij de vuilnishoop schuin achter het kampje aangelegd. Links achterin lag de Brugstraat. In 1957 is van de twee laatste barakken rechts een ruimte gemaakt waar het K.M. Wijkwerk vele activiteiten organiseerde, zowel voor de jeugduitstapjes, kampen in de vakantietijd, naailessen en thema-avonden. Ook waren er filmmiddagen 8 mm tekenfilms die ik daar draaide. Entree 10 cent. In de jaren 1960 is het kampje gesloopt en werd er een nieuw Wijkcentrum gebouwd aan het Rosspad bij de Oude Toren. Over de brug van de Dommel de gebouwen van de T.H.


Datum: 16-06-2007
Naam: Peter Harbers  
img

Een verdomd mooie foto, ik kan me nog heel vaag herinneren dat mijn ouders (fam.Harbers) en ik er gewoond hebben, in de houten barakken weliswaar. In het midden van het kamp lag een braakliggend veldje?! Naast ons woonde de fam. Faro, mijn opa en oma (moeders kant), die nog een 3 wielervoertuigen (BMW of Messersmidt) hadden waarin ik veel gespeeld heb. Wij zijn verhuisd, toen ik een jaar of 4 was...


Datum: 18-02-2008
Naam: Cor Hellings  
img

Op het pleintje hebben in het begin in de eerste twee woningen zelfs twee politieagenten gewoond.
Ik weet dat omdat ze onderling nog weleens van mening verschilden of we op het grasveldje mochten voetballen, omdat het in het begin toen ik daar woonde een plantsoentje was.
Ook kan ik me nog herinneren dat er een Fam.Coenen woonde die als eerste een auto en televisie had.
Op woensdag- en zaterdagmiddag mochten wij kinderen van het pleintje t.v komen kijken.
Ook was er een badhuis en clubhuis waar, als ik me niet vergis, Frans Stark jeugdleider was, ik ben onder zijn leiding met een aantal buurtgenootjes (o.a Janus Manders - Antoon v.d Nieuwenhof - Rinie v.d Heuvel - Joop v.Dongen) nog op de fiets naar Haelen bij Roermond een weekje op vakantie geweest.