EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

11690

Bijdrager:

Jaar:

1946

Stadsdeel:

Stratum

Buurt:

222 Gerardusplein

Straat:

Ranonkelstraat

Onderwerp 1.:

Verenigingen

Onderwerp 2.:

Buurtverenigingen / Buurtactiviteiten

Onderwerp 3.:

Cyclamenstraat

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
Jeugd Cyclamenstraat op kamp. (2)

Beschrijving

Met de huifkar op kamp, zie ook foto 11689.


Geplaatst op

16-05-2007

Reacties:

Datum: 18-05-2007
Naam: Harry Baars  
img

Wie is het meisje rechtsvoor gehurkt? Links staat Helma Bakker, die was nog te klein om mee te gaan. Ik houd het hondje van meneer Mulder vast.


Datum: 20-05-2007
Naam: Thérèse Sauter-Roijers  

Ja Harry, Helma Bakker was nog te klein. En ik was jammer genoeg ook te klein. Ik heb in mijn jeugd zoveel gehoord over die vakantieweek. Alle oudere kinderen spraken er over, evenals mijn ouders die erover vertelden. Ik had er nog nooit foto's van gezien tot ik deze onder ogen kreeg. Ze zijn van mijn nicht Paula Roijers. Overigens meneer en mevrouw Mulder kan ik me nog goed herinneren. Je was er als kind altijd welkom en ze hadden ook altijd tijd voor je. Jammer dat ze op een bepaald moment verhuisden. Ze verbleven al regelmatig in het buitenland en ik dacht dat ze zich daar toen voorgoed hebben gevestigd.


Datum: 20-05-2007
Naam: Lieke Slegers-Roijers  
img

Even nog een aanvulling. Achteraan, als derde van rechts zit Paula Roijers. De familie Mulder heeft zich destijds definitief in Spanje gevestigd.


Datum: 20-05-2007
Naam: Wil van Hout  
img

Een dergelijk vervoermiddel noemt men een Janplezier. Het werd veelvuldig gebruikt in die jaren en eerder. Het jachtige was immers nog niet uitgevonden. In Woensel gingen we vroeger met een Janplezier naar de Sonse Bergen. De buren hadden 'n hille tast cadetjes gemakt met allinge flessen ranja. En dan begon de feestdag al bij vertrek. En het einddoel was net achter de bebouwde kom van Son rechts. Geloof maar dat het ver weg was!


Datum: 02-06-2007
Naam: Henny Vischer-Stroeken  
img

Volgens mij is het meisje op haar hurken Ellie van Sprang. Naast haar zit Rob(bie) van Sprang. Harry van Lieshout, de groenteboer, was de eigenaar van de kar waarmee hij langs de deuren ging. Zijn winkel was op de hoek Cyclamenstraat/Ranonkelstraat.


Datum: 02-06-2007
Naam: Thérèse Sauter-Roijers  

Henny, Ellie van Sprang? Bij Van Sprang hadden ze geen meisjes, alleen twee jongens, Rob en Ron. En de voornaam van Van Lieshout, de groenteboer, was niet Harry maar Klaas. Zijn zoon heette Theo en Theo en zijn vrouw Petra hebben later de zaak overgenomen.


Datum: 15-08-2007
Naam: Netty de Laat-Uijen  
img

Ik denk dat het meisje inderdaad Elly van Sprang is. Zij was later secretaresse op het Catharinalyceum. Ik heb jaren met haar getennist. Ik herkende haar ook op de andere foto's. Zij heeft ook bij mijn zus in de klas gezeten, maar ik geloof niet dat ze in de Cyclamenstraat heeft gewoond.


Datum: 15-08-2007
Naam: Thérèse Sauter-Roijers  

Netty, zij heette Elly van der Spank, ze was een vriendin van Willy Huender en daarom ging zij ook mee. Zij woonde op de Leenderweg.


Datum: 02-04-2010
Naam: Wim Verhoef  
img

Thérèse, het meisje heette inderdaad Elly van der Spank en kwam dikwijls spelen bij Wil Huender. Zij woont tegenwoordig in Veldhoven.