EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

11322

Bijdrager:

Jaar:

2007

Stadsdeel:

Stratum

Buurt:

222 Gerardusplein

Straat:

Cyclamenstraat

Onderwerp 1.:

Parken / Speeltuinen

Onderwerp 2.:

Stadsparken

Onderwerp 3.:

Gerarduspark

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
Gerarduspark, Stratum.

Beschrijving

Ruim 76 jaar na de aanleg van het park. Zie foto 6449 met op de achtergrond de Cyclamenstraat. Deze foto is vanuit de Cyclamenstraat gemaakt met op de achtergrond de Hortensiastraat. In het midden de door veel oud-bewoners herkenbare treurbeuk. Deze boom was bij de jeugd erg in trek omdat je er zo lekker aan kon hangen om heen en weer te slingeren.


Geplaatst op

27-04-2007

Reacties:

Datum: 28-04-2007
Naam: Lieke Slegers-Roijers  
img

Jammer dat de rolschaatsbaan niet meer rondom het park ligt. Dat zou nu een leuke skeelerbaan zijn voor jongeren en ouderen. Er wordt zo geklaagd over jonge kinderen die niet meer buiten spelen. Er zijn veel te veel speelgelegenheden weggehaald en er is niets voor in de plaats gekomen. Als je de gemeente inschakelt krijg je te horen dat het onderhoud veel te duur is. Schandalig!


Datum: 29-04-2007
Naam: Fenny Mathijsen  
img

Aan de rolschaatsbaan heb ik goede herinneringen. Vanuit Tivoli op de Hoge Hudora's er naar toe en dan maar rondjes rijden. Wel een eind weer terug naar huis.


Datum: 22-06-2008
Naam: Cees van de Goor  
img

De woningen, welke op de achtergrond van de foto staan, zijn de woningen aan de Hortensiastraat. In het huis met het balkon ben ik geboren en heb ik tot eind 1964 gewoond. Mijn familie heeft er tot 1973 gewoond. Mijn ouders hadden in dat pand een woninginrichting.


Datum: 17-10-2015
Naam: Gerrit Moonen  
img

Ik woonde op Gerardusplein 19 en was daar geboren in 1938. Ik kan me nog heinneren dat in dit park diepe rechthoekige kuilen waren gegraven voor mogelijke machine gun placings. Het Gerardusplein was na de bevrijding gebruikt door de geallieerde troepen, waar ze tanks op grote lorries parkeerden, radio cars. enz.enz. Dit was voor de battle of Arnhem. Ik zag ook de DC3 vliegtuigen die zweefvliegtuigen trokken op weg naar Arnhem.