EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

973

Bijdrager:

Jaar:

1947

Stadsdeel:

Strijp

Buurt:

611 Eliasterrein, Vonderkwartier

Straat:

Willemstraat

Onderwerp 1.:

Bedrijven / Industrie

Onderwerp 2.:

Zuivelinrichtingen

Onderwerp 3.:

St Petrus

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Melkinrichting St. Petrus, het gehele personeel.

Beschrijving

Het voltallige personeel van de Eindhovense Melkinrichting St.Petrus en de Sonse Stoomzuivelfabriek St. Petrus, hiet voor het voormalige pand aan de Willemstraat. Een half jaar later kwam de fusie met Campina tot stand.
Vooraan de bestuursleden e.d. v.l.n.r. J.van Eerd (Acht), P.v.d.Putten (Gerwen), H.Scheepers (Blixembos), L.Slegers (Nederwetten), L. van Maasakkers (Breugel), W.Schuts (Gerwen), H.Joosten (Nederwetten), P.Rooijakkers (Son), W.van Bergen directeur Son, W.Donkers voorzitter bestuur, hr Bosch directeur Eindhoven, H.Bekx (Son), T.v.d.Oever (Breugel), P.Sweere (Son), H.Renders (Acht), T.Vogels (Acht), --onbekend--, hr.de Greef administrateur. Personeel afkomstig uit Son en Breugel, links staan o.s. Bert Kuipers, Harrie Kuipers, H van Lieshoyt, N. Hazenberg, Meulenbroeks, Has Merks. Rechts staan o.a. W Gottenbos, Sjef van de Ven, H van Eck, G van Lieshout, T Versantvoort, de chauffeurs Nard en Janus de Beer, J Peters, W Renders, T Merks, Habraken.


Geplaatst op

11-08-2005

Reacties:

Datum: 12-08-2006
Naam: M. de Haard.  
img

Van 1950 tot l955 woonde ik in de Willemstraat 81. Ons huis lag rechts van Melkinrichting St. Petrus. Rechts van ons huis was een grote poort waar de melkboeren in- en uitreden om hun wagens en paarden te stallen, er stonden ongeveer 85 paarden bij ons achter. Naast de poort stond het pand van Vogelenzang. In zijn etalage kon men de eerste televisie-uitzendingen zien het was er druk met kijkers. Tegenover ons in het hoge gebouw zaten links slager Westerhof, in het midden St. Lukas van eigenaar Bakermans en rechts op de hoek de winkel van Jamin. Om de hoek in de St. Antoniusstraat de sigarenzaak Aksi en daarnaast rijwielhandel Dresselaerts. Op de Willemstraat richting Strijpsestraat zat Rijwielzaak Gramser. Links van slager Westerhof stonden een stuk of 5 lage huisjes, die zijn afgebroken en opnieuw groter opgebouwd. Een leuke bijkomstigheid was dat 's morgens om 7 uur en 's avonds om 5 uur een agent met een verkeersklapbord en een fluit het verkeer stond te regelen, omdat er een hele stoet van Vipre bussen met werknemers moesten passeren en de fietsers moesten zich door het nauwe straatje het Vonderke persen. Op de hoek van het Vonderke zat een café en de oude kastelein werd de grieze genoemd. Ik weet ook nog dat er dwars door de Willemstraat een treintje reed naar Belgie toe, het zogenaamde Bels lijntje.


Datum: 12-08-2006
Naam: Hennie de Groot  
img

En dan vergeten we in de richting Strijpsestraat de friettent van Piet de Rakker. Later heeft er nog een hanenbar in gezeten. En dansschool Kuppens er tegenover en schoenmaker Spijker.


Datum: 12-08-2006
Naam: Willy van den Akker  

In die tijd zat in die sigarenzaak van AKSI een oom van mij Frans van den Akker. Die had voor deze winkel een sigaren fabriekje waar de hele familie toen zowat werkte. Zijn merk van AKSI betekende dan ook AKKER SIGAREN. Helaas heb ik daar nooit foto`s van gevonden, en ik weet ook niet waar dat fabriekje gestaan heeft. Dat moet voor 1934 zijn geweest. Misschien iets voor Hans van Melis?


Datum: 12-08-2006
Naam: Anne Troost  
img

Volgens mij zat rijwielzaak Jac. Gramser in de st. Antoniusstraat (mijn broer heeft hier nog gewerkt) en Dresselaerts in de Strijpsestraat.


Datum: 31-01-2007
Naam: Peter Markus  
img

Woonde schoenmaker Marissen aan de Willemstraat richting de stad?


Datum: 31-01-2007
Naam: Marjo Spierings  
img

Inderdaad Peter, schoenmaker Josephus Marisse op nr. 48, van 1935-1948 (overleden) daarna Martinus A. Marisse 1948 tot 1954.


Datum: 12-05-2007
Naam: Willy Gramser  
img

Rijwielzaak Jac. Gramser zat inderdaad vanaf 1938 in de St Antoniusstraat, eerst naast de Pulskenskerk en daarna aan de overkant op nummer 8. Dresselaerts zat rechts om de hoek in de Willemstraat.


Datum: 08-05-2010
Naam: Leo van de Moosdijk  
img

De fietsenzaak van Dresselaars bevond zlch op Willemstraat 64. Ik heb vaak bij Frans Dresselaerts in zijn werkplaats aan mijn fiets gesleuteld. Ik woonde op Willemstraat 60