EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

9193

Bijdrager:

Jaar:

2005

Stadsdeel:

Strijp

Buurt:

611 Eliasterrein, Vonderkwartier

Straat:

Willemstraat

Onderwerp 1.:

Niet bekend

Onderwerp 2.:

Niet bekend

Onderwerp 3.:

Niet bekend

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Willemstraat oud-nieuw

Beschrijving

Hoe lang gaat het pand rechts het nog redden tussen al dat nieuwbouw-geweld?


Geplaatst op

11-02-2007

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 12-02-2007
Naam: Piet van Hees  
img

Tja nieuwbouw is goedkoper, de grond is duur en het is eigenlijk geen bijzonder pandje. Wat moet je dan nog. Zat hier vroeger niet een sex-shop in?


Datum: 12-02-2007
Naam: Netty ten Hartog Denkers  
img

Ik weet niet wanneer deze foto gemaakt is, maar de situatie is al jaren anders. Op de hoek waar dat bouwvallige huisje staat is al sinds jaren Woonzorgcentrum Vonderhof. Dus het jaartal bij de foto klopt niet.


Datum: 13-02-2007
Naam: Hans van Melis  
img

Ik kijk erg raar tegen deze foto aan. Links achter zou Het Hooghuis op de Keizersgracht moeten zijn. Welk gebouw staat daar dan links achter? Zie ook foto 3493.


Datum: 13-02-2007
Naam: Thérèse Sauter-Roijers  

Inderdaad heb ik geen verstand van fotograferen, telelenzen, uitsnedes e.d. Hans, maar ik kijk ook niet met een kennersblik naar de manier van fotograferen. Ik kijk naar een foto en zoek herkenning en eventuele herinnering. Bij dit soort foto's, hoe prachtig ze ook zijn, heb ik daar moeite mee. Ik denk dat veel mensen, zeker degenen die geen echte kennis van zaken hebben, het zo ervaren. En het is geenszins de bedoeling om de fotograaf te beledigen.


Datum: 13-02-2007
Naam: Anne Troost  
img

Ger je geeft als jaar 2005 maar op de afiches van extrema staat juli 2006. Aangezien de bomen nog in het blad staan en achter de rode auto nog wat onkruid in bloei is denk in foutje. Ik denk niet dat deze afiches al in het najaar van 2005 zijn geplakt.


Datum: 13-02-2007
Naam: Ger de Bie  
img

Anne, je bent de eerste die echt goed heeft opgelet. Het is namelijk zo: ik heb zowel in 2005 als in 2006 foto's gemaakt, en deze was per ongeluk bij die van 2005 terecht gekomen, maar ja, ik had hem al geplaatst en heb het toen maar zo gelaten.
+++Anne is niet de eerste (denk ik) er was al eerder een annonieme opmerker+++Hans


Datum: 14-02-2007
Naam: Walter Van der Elst  
img

Ik was waarschijnlijk die anonieme opmerker, mijn naam en email adres was uit de cache verdwenen, vandaar.
Overigens ik vind het prachtige foto's die me laten nadenken.+++Je eerdere bijdrage is verdwenen het lot van NN+++hans


Datum: 15-12-2007
Naam: Hank Peters  
img

Volgens mij lag die sexshop wat naar achter en is de firma Kusters geen familie van GM de Rooy en zonen. Ik dacht dat De Rooy daar begonnen was met zijn bedrijf.


Datum: 14-05-2009
Naam: Wim Aarts  
img

Ja, het is echt familie van elkaar. Bart Kurters zijn vrouw is een zuster van Jan en Harry de Rooy en zijn het bedrijf begonnen in de Frankrijkstraat, een klein benzinepompje, ik dacht BP waar Anna (moeke) woonde.


Datum: 15-05-2009
Naam: Wil van Hout  
img

De Rooy transportbedrijf is in een eerdere fase op de Boschdijk geweest. Twee broers die nagenoeg naast elkander woonden tegenover de Kaneelstraat. Beide broers hadden een transportbedrijf. Omdat de cliëntele de zaken niet uit elkaar kon houden is Graad de Rooy naar de Willemstraat verhuisd.


Datum: 14-08-2009
Naam: Thérèse Sauter-Roijers  

Vandaag in het ED. "Ruine aan Willemstraat wacht renovatie". De oude bouwval op de hoek van het Vogelzangterrein aan de Willemstraat wordt gerenoveerd. Ook de achtergelegen loods wordt opgeknapt. Eigenaren Bert Koppelmans en Hannie Kusters wachten al z''n twintig jaar op goedkeuring om met het perceel aan de slag te gaan.Er zijn al diverse plannen voor nieuwbouw ingedien maar die zijn keer op keer afgewezen. Daarom gaan ze nu het pand in de originele staat terugbrengen. Ook de achtergelegen loods wordt opgeknapt.