EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

945

Bijdrager:

Jaar:

Niet bekend

Stadsdeel:

Gestel

Buurt:

731 Genderbeemd

Straat:

Karel de Grotelaan/Blaarthemseweg*

Onderwerp 1.:

Niet bekend

Onderwerp 2.:

Niet bekend

Onderwerp 3.:

Niet bekend

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Blaarthemseweg met de steenfabriek.

Beschrijving

De Blaarthemseweg ter hoogte van de grens met Meerveldhoven. Links van de weg ziet u de steenfabriek De Meierij. (RHCe 0011305)


Geplaatst op

06-08-2005

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 05-01-2008
Naam: G.W. Eickmans  
img

Rechts op de foto ziet u cafe ViVie. Op de bovenverdieping zijn onze twee oudste kinderen geboren. Gerard (1967) en Yvonne Eickmans. (1968). Ik heb nog een klein fototje waarop te zien is dat Gerard vanuit het raam naar de werkzaamheden aan het viaduct van de Poot van Metz kijkt.


Datum: 06-01-2008
Naam: Anne Troost  
img

Bij mijn weten was het café rechts, toen de steenoven er nog stond, het Cafe het Witte Paard. Alleen betwijfel ik of het café op deze afbeelding te zien is Want net voorbij de steenoven had je nog een bocht in de weg waar een huisje stond van een boomkweker. Deze bocht is op de afbeelding ook nog te zien.


Datum: 07-01-2008
Naam: Annette Meulendijks  
img

Café 'het Witte Paard' stond op de hoek met de Kasteeldreef.


Datum: 08-01-2008
Naam: Anette Meulendijks  
img

Heb ik gedaan. Daar ontdekte ik foto 12523 met de situatie zoals ik het me ook herinner.


Datum: 09-01-2008
Naam: Anne Troost  
img

Goed zo daar zie dat het "Witte Paard" links staat op de hoek met de Ontginingsweg en cafe van Zon rechts op de hoek van de Kasteelweg.


Datum: 09-01-2008
Naam: Anette Meulendijks  
img

Als ze vroeger over 'ut wit perd' spraken, heb ik steeds het verkeerde café voor ogen gehad. Grappig, maar gelukkig hebben we de foto's nog!


Datum: 20-06-2008
Naam: Ad Pluijm  
img

Dit is toch echt cafe de Vivie. Er achter lag een grote plas of ven, waar we altijd gingen schaatsen. Cafe het Witte Paard lag nog even verder aan de zelfde kant op de hoek van de ontginingsweg en In 't witte paard was cafe van Son aan de Kasteelweg. Deze foto is gezien vanuit Meerveldhoven, de Provincialeweg, in Eindhoven Blaarthemseweg met pompstation van Koopmanschap.


Datum: 20-06-2008
Naam: Anne Troost  
img

Wederom maak je dezelfde fout Ad, je had een cafe 'Het Witte Paard" en cafe van Son en die had niet de naam van In't Witte paard.


Datum: 20-06-2008
Naam: Ad Pluijm  
img

Anne kijk dan eens goed naar je foto 8657 dat is van Son want Het Wite Paard had geen veranda, Het Witte Paard is later verkast naar de Schootsestraat. Ik heb beide cafe's meerdere malen bezocht, zoals elk Gestels cafe.
Nou ben ik nog vergeten te vermelden, dat ik ook op die steenhoven heb gewerkt. En een eindje verder op de Blaarthemseweg no 3 bij groente groothandel v/d Staak, daar heb ik ook twee maal een jaar gewerkt


Datum: 21-06-2008
Naam: Anne Troost  
img

Ad kijk eens op foto 12523 naar de ligging van beide café 's en naar het terras van café Van Son.  Ik mis daar het dakje wat je op foto 8657 ziet.  Trouwens daar stond een afbeelding van (ja je raad het) een wit paard. Wat een verwarring is dat het cafe eigenlijk In't Witte Paard heette zoals op de zijgevel staat. Dat werd in de volksmond Het Witte Paard en is dus als zodanig later ook genoemd.


Datum: 21-06-2008
Naam: Wil van Hout  
img

Dan ben je ook ooit een goeie keeper geweest ergens in Gestel Ad? Of was dat een broer van je?


Datum: 21-06-2008
Naam: Anne Troost  
img

Ad kijk eens op foto 12523 naar de ligging van beide cafe's en naar het terras van cafe van Son. Ik mis daar het dakje wat je op foto 8657 ziet. Trouwens daar stond een afbeelding van (ja je raad het) een wit paard. Wat een verwarring is dat het cafe eigenlijk "In't Witte Paard" heette zoals op de zijgevel staat. Dat werd in de volksmond Het Witte Paard en is dus als zodanig later ook genoemd.


Datum: 22-06-2008
Naam: Ad Pluijm  
img

Ja Anne, ik moet je weer gelijk geven. Ik zag het nu aan het biermerk Dommels en bij van Son hadden ze Heineken, ik wist niet meer dat ze zo op elkaar leken.