EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

15561

Bijdrager:

Jaar:

1970

Stadsdeel:

Gestel

Buurt:

732 Hanevoet

Straat:

Meerveldhovenseweg*

Onderwerp 1.:

Niet bekend

Onderwerp 2.:

Niet bekend

Onderwerp 3.:

Niet bekend

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Langendijk

Beschrijving

Voor toelichting zie het commentaar van Rens Donders.


Geplaatst op

11-04-2008

Reacties:

Datum: 11-04-2008
Naam: Rens Donders  
img

De foto is in de richting Blaarthemseweg vanuit Meerveldhoven genomen, ongeveer vanaf de plek waar voorheen een steenfabriek stond. Periode is ca. 1970, omdat het huis al gedeeltelijk is dichtgespijkerd, vanwege de naderende afbraak. Op het fietspad moest je goed uitkijken voor tegenliggers. Vooral in de drukke spitsuren was dat erg lastig. Op de zondagen in mei waren er ook veel bedevaartgangers naar de ‘Maria ter Eik’-kerk in Meerveldhoven. Links in de verte de schoorsteen van wasserij de Vries. Ongeveer honderd meter van hieruit rechts gezien achter het huis lag de eerste ijsbaan van IJsclub Eindhoven, de “Vivi”. Ik heb nooit begrepen waar die naam vandaan komt. Je kon er trouwens alleen via de Ontginningsweg komen.


Datum: 11-04-2008
Naam: Anne Troost  
img

De steenoven stond aan de Meerveldhovenscheweg zie foto 1080. Als dit de Langendijk is, weet ik niet waar de Provincialeweg gebleven is, want die sloot aan op de Meerveldhovenscheweg. Mocht het zo zijn, dan hoort deze foto hier niet want de Provincialeweg is Meerveldhoven. Zoek eens op Vivi in het zoekprogramma. Dan kom je er achter waar de naam vandaan komt.


Datum: 13-04-2008
Naam: Rens Donders  
img

Ik denk dat de 'Langendijk' geen officiële naam was voor de Meerveldhovenscheweg.


Datum: 14-04-2008
Naam: Anne Troost  
img

Onderschrift is dus verkeerd, moet zijn Meerveldhovenscheweg i.p.v. Langendijk.


Datum: 20-02-2009
Naam: Hans van Melis  
img

Het Boekje van Tini ter hand genomen. In 1920 werd de Langen Dijk in Eindhoven Vestdijk. De Langen Dijk in Gestel werd verdeeld over Blaarthemseweg en Meerveldhovenseweg. Het stuk met de nieuwe naam Blaarthemseweg heette eerst Kerkstraat.


Datum: 21-02-2009
Naam: Hans van Melis  
img

Het onderschrift was voor 1920 juist geweest. Zie foto 18883.


Datum: 21-02-2009
Naam: Ad Pluijm  
img

En waar lag dan de Provincialeweg waar ik vroeger over fietste als ik naar Veldhoven ging? Anne Troost haalde dat ook al aan, maar daar werd verder niet op gereageerd.


Datum: 21-02-2009
Naam: Hans van Melis  
img

Uit de opmerkingen van Ad+Anne: "De Provincialeweg waar ik vroeger over fietste als ik naar Veldhoven ging sloot in Meerveldhoven aan op de Meerveldhovenscheweg". Opgelost! In (Meer)Veldhoven kreeg de Meerveldhovenscheweg (verplicht) een andere naam.


Datum: 28-11-2010
Naam: Gerard Eickmans  
img

Stonden deze huizen aan de Eindhovense of Meerveldhovense kant van café Vivi (foto 14683 en 14684)? Ik woonde boven dat café (Meerveldhovenseweg 19) van 1965 tot 1986. Vanuit de zijgevel zagen we de bouw van het Poot van Metz-viaduct en vanuit het dakraam de steenfabriek. Volgens mij was er helemaal geen fietspad waarover gesproken wordt. Wij huurden van mevrouw (moeke) Vivi. Haar dochter was de echtgenote van bakker Moeskops in Veldhoven. Mogelijk dat kleinzoon Wim, van moeke, meer info kan geven. Sorry, ik vergeet dat dit over foto's gaat.


Datum: 06-12-2015
Naam: Bart Geerden  
img

Wat was vroeger de naam van de Provincialeweg in Veldhoven?