EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

12523

Bijdrager:

Jaar:

1959

Stadsdeel:

Gestel

Buurt:

731 Genderbeemd

Straat:

Karel de Grotelaan/Blaarthemseweg*

Onderwerp 1.:

Niet bekend

Onderwerp 2.:

Niet bekend

Onderwerp 3.:

Niet bekend

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Blaarthemseweg. (3)

Beschrijving

Begrafenisstoet op de Blaarthemseweg.


Geplaatst op

19-07-2007

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 20-07-2007
Naam: Heinie van Hoof  
img

Dit is de begrafenisstoet toen mijn opa is overleden. Hein Verrieth van de sloperij op de Kasteelweg. April 1961. Op de foto zie je de Esso-pomp en café Van Zon. Voor het café sloeg je rechtsaf de Kasteelweg in.


Datum: 08-12-2007
Naam: Bas Bakermans  
img

Prachtige foto, eentje die bij mij weer veel herinneringen oproept. Niet zozeer de begrafenis van de opa van Hein maar wel de oude wegensituatie, het pompstation links en rechts, daarna de Kasteelweg en in de verte de Blaarthemseweg die verder richting Veldhoven ging. Veldhoven, toen de andere kant van de wereld voor mij.


Datum: 08-01-2009
Naam: Ad Pluijm  
img

Voorbij de wasserij hield de Blaarthemseweg op en ging het over in de Provincialeweg, zo ongeveer in deze tijd.


Datum: 04-05-2013
Naam: K. Verhees  
img

In het pompstation heeft Ties Dijstelbloem met zijn vrouw Riet nog jaren gedraaid alvorens naar Geldrop te vertrekken in verband met de afbraak van het pompstation.


Datum: 30-06-2014
Naam: Hans Sprengers  
img

Is deze foto misschien gemaakt vanaf de takelwagen van "de Jannes"? Een schitterende foto trouwens, ik ben er vanaf 1967 vaak langs gefietst, rechtsaf over de Kasteelweg naar Zeelst.


Datum: 30-06-2014
Naam: Ad Pluijm  
img

Later kwam er ook nog een Esso-pomp tegenover. Er staat me iets bij van koopmanschap. Wij tankten onze vrachtwagen daar op rekening van Van der Staak.


Datum: 30-06-2014
Naam: Ger van der Palen  
img

Opvallend is de bromfietser die de stoet inhaalt. In mijn herinnering "deed men zoiets niet". Verder inderdaad een prachtig beeld van de situatie zoals die er toen uitzag.


Datum: 30-06-2014
Naam: Johan Vervest  
img

Was het niet Van de Marel?


Datum: 02-07-2014
Naam: Johan Vervest  
img

Om preciezer te zijn het landelijk opererende Autorama v.d. Marel. Van deze familie is er een vermist en nooit meer teruggevonden.


Datum: 13-06-2019
Naam: Paul van der Cingel  
img

Mijn herinnering is wat ouder, eerste helft jaren vijftig. De benzinepomp kan ik mij niet herinneren. Voorbij de bebouwing werd het een stuk landelijker, met rechts op enige afstand van de Provincialeweg de steenbakkerijen. Even verderop begon Veldhoven, in de huizenrij links zat een koekenbakker die nogal bekend was in die tijd, ik ben zijn naam vergeten, Van Bussel of zoiets. Ook de wasserij Ozon, die wekelijks de was kwam ophalen en terugbrengen, zat daar ergens links. De weg was nogal bochtig tot je midden in Veldhoven was, dan linksaf, langs de kerk en dan iets verderop rechtsaf en dan verder naar Steensel.