EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

15126

Bijdrager:

Jaar:

1970

Stadsdeel:

Gestel

Buurt:

725 Bennekel-West, Gagelbosch

Straat:

Blaarthemseweg

Onderwerp 1.:

Niet bekend

Onderwerp 2.:

Niet bekend

Onderwerp 3.:

Niet bekend

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Blaarthemseweg (2)

Beschrijving

Hoek Tinelstraat-Blaarthemseweg richting Hoogstraat, de huizen rechts staan er nog. In het eerste huis links woonden de families Sanders en De Bruijn, die beiden dezelfde voordeur hadden. Onder het spitse dak was een sigarenfabriekje.


Geplaatst op

27-02-2008

Reacties:

Datum: 27-02-2008
Naam: Giovanni van Helvoirt  
img

Voor alle duidelijkheid, met de bocht mee naar links volgen we de Renault 8 de Karel de Grotelaan op en bij de bomen rechtsaf de Blaarthemseweg. De Simca 1000 hobbelt verder over de Blaarthemseweg richting Meerveldhoven. Bij wasserij De Vries krijgt ie de kinderkopjes te verwerken met aan elke kant een sloot. Wat had ik vroeger schrik op die weg, toen we daar met de Kever overheen stuiterden.


Datum: 28-02-2008
Naam: Johan Vervest  
img

Deze foto is toch echt richting centrum. Het vooruitstekende pand is door mijn grootvader (kolenboer Toontje Kuipers) gebouwd.


Datum: 11-05-2008
Naam: Hans van Melis  
img

De Simca rijdt echt richting Veldhoven. Maar Johan en Antoon, wat mij meer interesseert is het sigarenfabriekje van Louwers tegenover de boerderij van opa Kuipers. Wanneer was dat?


Datum: 27-05-2008
Naam: Toon Geevers  
img

Ik herken het pand van kolenboer Kuipers. Ik herinner mij ook een advertentie die ieder jaar in december in het Gestels weekblad stond. D.w.z. een paar regels. Het begon zo: "Bij Kuijpers zien ze zwart. Dat komt door het dragen van de zak ...." (???? weet ik niet meer). En als laatste "En hij wenst zijn klantenschaar, een zalig en gelukkig nieuwjaar". Onvoorstelbaar trouwens dat ik met een slee wel eens een zak kolen bij moest gaan halen omdat de winter kouder was dan verwacht en de kolen op waren.


Datum: 27-05-2008
Naam: Johan Vervest  
img

De jaren vijftig zat er tegenover Kuipers altijd voor het raam een man te werken. Of dat de sigarenmaker is geweest weet ik niet meer.


Datum: 27-05-2008
Naam: Anne Troost  
img

Ja, dat was de sigarenmaker. Hij had altijd een beige stofjas aan. Ook bij Kuijpers kon men het hele jaar door sparen voor de kolen. Hij kwam dan elke week geld ophalen en dat werd dan bijgeschreven op een kaart. Dan kreeg men vlak voor de winter zijn kolen geleverd.


Datum: 28-05-2008
Naam: Johan Vervest  
img

Er werd niet op een kaart geschreven. Mijn tante (Riek Kuipers) ging als alleenstaande moeder, wekelijks met spaarbonnetjes en onbetaalde rekeningen langs de deur. Veel gezinnen waren zelfs niet in staat voldoende te sparen en kregen dan na levering een betalingsregeling. Ik ben opgegroeid met de problemen rond dit systeem.


Datum: 21-06-2017
Naam: Mathi Prygoda  
img

Ik heb nog een speldje van "Kuipers Kolen" uit 1965.