EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

9449

Bijdrager:

Jaar:

Niet bekend

Stadsdeel:

Woensel

Buurt:

412 Hemelrijken

Straat:

Van Kinsbergenstraat

Onderwerp 1.:

Bedrijven / Industrie

Onderwerp 2.:

Hoedenfabrieken

Onderwerp 3.:

Spoorenberg

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Zijdenhoedenfabriek Spoorenberg. (1)

Beschrijving

Deze en de volgende foto's heb ik gevonden in een oude doos van mijn vader die amateurfotograaf was. Hij heette Harry van Herk en is enige tijd geleden overleden. Deze foto's geef ik (zijn zoon Bert van Herk) vrij voor publicatie. Ze horen echt op deze site thuis.


Geplaatst op

20-02-2007

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 20-02-2007
Naam: Hans van Melis  
img

Van Kinsbergenstraat. Van 1949 tot 1965 zat hier de hoedenfabriek Jan Spoorenberg.


Datum: 20-02-2007
Naam: Theo Welp  
img

Als ik mij niet vergis heeft Spoorenberg de hoge zijde(n) hoed geleverd voor de inauguratie van President John F. Kennedy.


Datum: 20-02-2007
Naam: Hans van Melis  
img

Lees dat op de website: Toen John Kennedy in 1961 werd be√ędigd als president van de Verenigde Staten, droeg hij een hoge zijden hoed van de N.V. Jan Spoorenberg Dit is te lezen in 'Van Berenkuil tot Evoluon' onlangs uitgegeven door de Henri van Abbestichting, die zich o.a. inzet voor het Eindhovense Culturele erfgoed.


Datum: 26-02-2007
Naam: Martin Deelen  
img

Sinds 1946 ging Sjoerd de Vrij, de toenmalige perschef van Philips (eerste rij staande tweede van links) met een groep journalisten op kosten van dat bedrijf elk jaar in september naar Bayeux vanwege het Eindhovense bevrijdingsfeest. Ze kregen allemaal een hogehoed van de populaire Jan Spoorenberg, die bevriend was met Sjoerd. Deze bedacht allerlei stuntjes. Er waren mensen bij als Jacques Gans en Eli Asser (eerste rij staande helemaal rechts.)


Datum: 26-02-2007
Naam: Hans Vervoort  
img

Dit is Eli Asser (tekstschrijver) van 't schaep met de 5 pooten, wat pas opnieuw is opgenomen en uitgezonden. Als ik hier lees dat Jan Spoorenberg bevriend was met Sjoerd de Vrij (perschef van PHILIPS), is ook te verklaren het gebruik van het PHILIPS-busje op foto 9460.


Datum: 26-02-2007
Naam: Hans van Melis  
img

Ook is duidelijk waarom Spoorenberg en de werknemers van de hoedenfabriek in de TV proefuitzendingen optraden.


Datum: 01-03-2007
Naam: Huub de Mul  
img

Inderdaad Hans, in de meer dan tweehonderd Philips Experimentele Televisie-uitzendingen interviewde Sjoerd de Vrij tientallen malen bijzondere gasten uit het land en ook uit Eindhoven.


Datum: 01-03-2007
Naam: Martin Deelen  
img

Over die Philips Experimentele Televisie hebben Sjoerd en ik nog een boekje geschreven met als titel 'Wat weet ik van Televisie?' dat ons ieder fl 500, -- opleverde. Lange tijd was het nog verkrijgbaar bij De Slegte...