EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

9396

Bijdrager:

Jaar:

1947

Stadsdeel:

Woensel

Buurt:

414 Woenselse Watermolen

Straat:

Pastoriestraat*

Onderwerp 1.:

Personen

Onderwerp 2.:

Overige Personen

Onderwerp 3.:

Woensel

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
Fam Toirkens en Harrie Korting.

Beschrijving

Fam Toirkens en Harrie Korting. Op de Pastoriestraat.


Geplaatst op

18-02-2007

Reacties:

Datum: 18-02-2007
Naam: Leo Beelen  
img

Rechtsonder Mevr.v.d.Voort van de bakkerij op de Kloosterdreef.
Zij was meen ik de zus van Harrie Korting waar ik vroeger de pannen en ketels schoonmaakte in de bakkerij waar de heerlijke kroketten met de hand werden gerold.


Datum: 01-03-2007
Naam: Harrie van den Akker  
img

Inderdaad de Fam.Toirkens. Staand v.l.n.r. mevr. en mr. Toirkens, dan Joke Toirkens, Harrie Korting (?). Voor: links Marietje Toirkens, rechts Roos, is getrouwd met Jan Toirkens. Ik was in die tijd en nu nog kameraad van Tonnie Toirkens.


Datum: 12-03-2007
Naam: Jan Toirkens  
img

Nog maar enige verdere verduidelijking? Links boven Antonia Brekelmans, rechts ervan haar man Norbertus (Sjaak) Toirkens, geboren Boxtel 1893 en van beroep timmerman. Het gezin woonde inderdaad aan de Pastoriestraat. Zoon Jan (geboren 1921) huwde met Regina de Kok (weet niet of dit de zelfde is als genoemde Roos hier). Dochter Marie Toirkens is geboren in 1922 en huwde Frans van Lier. Dochter Jo Toirkens huwde met Piet Matheeuwsen. Er waren overigens 6 kinderen in het gezin Toirkens-Brekelmans, dus we zien er hier maar twee. Vader Norbertus Toirkens kwam op een ongelukkige wijze om het leven, zijn Daf 33 automaat overreed hem, terwijl hij probeerde die aan de gang te brengen. Een van de weinige verhalen over de automatische transmissie, die nooit in de publiciteit kwamen. Als de foto inderdaad is genomen in 1947, dan was Joke Toirkens hier 17 jaar en Marietje 25 jaar, vooraan eerste links.


Datum: 12-03-2007
Naam: Jan Toirkens  
img

Sjaak Toirkens (Norbertus officieel) had een halfbroer in Chili wonen en had een halfzuster Jet die aan de Kloosterdreef woonde in het nonnenklooster daar, rond 1955. Sjaak was geboren te Boxtel maar zijn vrouw Antonet Brekelmans kwam uit Den Bosch, zij woonde later in Geldrop.