EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

17202

Bijdrager:

Jaar:

1967

Stadsdeel:

Woensel

Buurt:

414 Woenselse Watermolen

Straat:

Pastoriestraat*

Onderwerp 1.:

Woonpanden en boerderijen

Onderwerp 2.:

Woonhuizen-Woensel

Onderwerp 3.:

Pastoriestraat

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Pastoriestraat 43

Beschrijving

.


Geplaatst op

25-09-2008

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 25-09-2008
Naam: Lambert Kliebisch  
img

Dit is mijn ouderlijk huis, ik heb er een reuze jeugd gehad!
Op nr.45 woonde de Fam. van Dijck,en op nr.41 de Fam.Poulissen en als mij niet vergis op nr.39 de Fam.Kneepkens!. De dakkapel is er later opgezet nadat wij verhuisden naar de Gregorius Coolstraat (Rapenland) door dhr.van Dorst,de toenmalige eigenaar. Als je de gang inkijkt zie de loods van bouwbedrijf van Dijck,daar hebben we menig keer aan de stok gehad met opa van Dijck, als we weer eens steigerplanken hadden gebruikt.
Die zetten we dan tegen de loods en reden er met een zelf gemaakt wagentje vanaf(eigenlijk onverantwoord) en dat zag opa die dan op z'n mengeling van Limburgs&Brabants riep"potverdomme an toe effel,verekte jong van de ploats af en 'n bietje vlug"...een heerlijke tijd in een heerlijke buurt


Datum: 25-09-2008
Naam: Hennie de Groot  
img

Deze foto is van Rhc-Eindhoven atl.nr: 0003288. In dit huis woonde rond 1967 de Fam. van Dorst van Boekel. (Jan en Marie) met hun kinderen; Lies, Marietje (zus), Ad, (broer); Rinus; Toosje; Pieta en Joke. De zoon Pietje van Boekel is bij een bombardement ( 19-09-1944) op hun toenmalig huis aan de Veldstraat om het leven gekomen. Hij ligt begraven bij zijn ouders op het Sint Petruskerkhof. Mijn vrouw woonde hier tegenover, naast groenteboer Kranen en zij zijn later op nr; 41 komen wonen.