EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

9113

Bijdrager:

Jaar:

1948

Stadsdeel:

Tongelre

Buurt:

321 Doornakkers-West

Straat:

St Josephlaan

Onderwerp 1.:

Bedrijven / Industrie

Onderwerp 2.:

Bakkerijen

Onderwerp 3.:

St Joseph

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Bakker Jo Brekelmans. (2)

Beschrijving

Jo Brekelmans in de St. Josephlaan.


Geplaatst op

09-02-2007

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 26-02-2007
Naam: Mieke Peters  
img

Bakker Jo Brekelmans kwam altijd brood bezorgen bij ons thuis in de Berckheydestraat. Als ik hem ergens onderweg tegenkwam, riep hij altijd:zeg maar tegen jullie moeder dat het mis is. Ik snapte nooit wat hij bedoelde, maar ik gaf de boodschap trouw door aan mijn moeder, die dan lachte maar geen uitleg gaf. Jo kwam op zijn ronda regelmatig op de koffie bij ons thuis, hij had ook al erg vroeg een televisie en wij mochten komen kijken naar een kwartje per seconde. Super gezellig.


Datum: 26-02-2007
Naam: Hans Vervoort  
img

De uitdrukking: zeg maar tegen jullie moeder dat het mis is. Daarop had je moeten antwoorden: ja, met drie heren. Dit was een grapje met een hele lange baard, het verwees naar de mis van de RK-kerk, die werd opgedragen door drie priesters.


Datum: 27-02-2007
Naam: Hans Vervoort  
img

Op de deur van de broodwagen staat een sticker. Hier is het niet leesbaar maar volgens mij stond daarop deze kreet: HAKA, Help Elkander.


Datum: 17-03-2007
Naam: Ad Brekelmans  
img

Hallo, reactie op bakker Jo Brekelmans. Allereerst kwamen wij volgens mij niet in de Berckheydestraat. Vanaf dat dat nieuwbouw was kwam daar een andere bakker. Van CO-OP St Joseph.
De uitspraak van zeg maar tegen jullie moeder dat het mis is deed hij tegen wel meer mensen.
En wij hadden echt niet heel vroeg een televisie, ik denk wel een van de laatste in de straat (St.Josephlaan).
Ik, toen Adri oudste zoon van Jo, heb altijd vanaf de lagere school meegeholpen met bezorgen. Ik kan me ook geen Fam. Peeters herinneren waar we koffie dronken, ik was er eigenlijk ook altijd bij.


Datum: 18-03-2007
Naam: Wil van Hout  
img

Zeg maar dat het mis is werd veel gezegd, evenals het omhoog kijken en roepen kom van het dak af. Al jaren voordat Koelewijn de tekst gebruikte in zijn bekend lied. Als jongens gingen we bij elkaar staan in de Rechtestraat en gewoon omhoog kijken. In een mum van tijd was er een opstopping. Vonden wij leuk!


Datum: 22-03-2007
Naam: Mieke Peters  
img

Ik heb mijn commentaar niet ondertekent met mijn meisjesnaam: Mieke van Stiphout. Misschien lijkt het voor jou, Ad Brekelmans, dat jullie niet snel een TV hadden, maar voor mij wel. Wij kregen thuis TV in 1960 en jullie hadden hem veel eerder. Als ik me niet vergis Ad ben jij ook nog bevriend geweest met mijn broer Piet v Stiphout, Sjaak Wijn en Ad vd Palen.


Datum: 13-03-2012
Naam: Leo Brekelmans  
img

Ome Jo was een mooie man, waar wel mee gelachen kon worden. Hij hield veel mensen voor de gek en zeker op de bakkerswagen. Maar dat kon toen nog. Ja, ons moeder hield hij ook voor de gek, die er dan iedere keer weer in trapte. Waar het over ging weet ik niet meer, ik was er te jong voor. Ja, ons pa zei dan: o, dat is onze Jo maar.


Datum: 13-03-2012
Naam: Leo Laus  
img

Ter aanvulling: HAKA was een afkorting van Handelskamer ( te Rotterdam). Coòperatie St Joseph, de Vriesstraat 32, Woensel, was op een of andere manier verbonden met die instelling. Misschien toen al een inkoopcombinatie of grootgrutter??