EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

8915

Bijdrager:

Jaar:

1935

Stadsdeel:

Stratum

Buurt:

222 Gerardusplein

Straat:

Goudenregenstraat

Onderwerp 1.:

Personen

Onderwerp 2.:

Overige Personen

Onderwerp 3.:

Stratum

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Piet Heijnen uit Stratum met echtgenote.

Beschrijving

Hier een foto van mijn oom Piet Heijnen met zijn vrouw Enny, die een halfzuster van mijn vader Henk Verstegen was. Deze familie woonde vroeger in de Gouderegenstraat 28 in Stratum. Piet was een begenadigd bariton-zanger en lid van het Eindhovens Mannenkoor en wereldberoemd in Stratum en omstreken. Op feesten en partijen was Piet vroeger ook een graag geziene gast vanwege zijn geweldig stemgeluid en fraaie songs. Helaas zijn deze beide familieleden niet meer onder ons. Zie ook het commentaar van Wim van der Hoef bij foto 4627.


Geplaatst op

04-02-2007

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 30-09-2009
Naam: Ties van den Berge  
img

Piet Heijnen had een geweldige baritonstem. Ik herinner me een uitstapje met het Tivolimannenkoor naar Duitsland, waar Piet tijdens een concertje een solo zong en zijn enorme volume ten toon spreidde. De zaal ging volledig uit zijn dak, figuurlijk gesproken dan wel. Ongelooflijke stem!


Datum: 30-06-2010
Naam: Ellie Wijman-Loots  
img

Volgens mij was Piet Heijnen ook bakker, want ik herinner mij dat we altijd bij "Heijnen" vers gebakken brood moesten halen van mijn moeder. Met name het zg. casinobrood was erg geliefd.


Datum: 03-07-2010
Naam: Wim Habraken  

Ellie: was dat Heijnen of Van Hest - die woonden op no. 28? Heijnen werkte volgens mij bij de krant = Eindhovens Dagblad. Rinus Mommers - later ook postbode geworden, is getrouwd met hun dochter. Eerst heeft hij ook nog bij de krant gewerkt. Zij hebben lang in de Varenstraat gewoond. Heijnen woonde volgens mij op no. 22.


Datum: 03-07-2010
Naam: Ellie Wijman-Loots  
img

Klopt helemaal Wim het was van Hest. Die twee haalde ik vroeger al altijd door elkaar (zal de ouderdom wel zijn hahaha)


Datum: 29-10-2011
Naam: Ad Reniers  
img

Piet Heijnen was lid van het Stratums Mannenkoor (voortgekomen uit het Tivoli Mannenkoor), toen dat in 1974 fuseerde met De Kon. Zangver. Eindhovens Mannenkoor. Piet had bij de krant gewerkt en voor publiciteit voor ons koor ging Piet daar regelmatig buurten. Na de repetitie speelde hij mee met het kaartspel Bonaken (ik weet niet of je dat zo schrijft. Het laatste jaar dat hij nog lid was (de hoge leeftijd ging hem parten spelen) studeerden wij nog eenmaal in "Landerkennung, componist Edvard Grieg, voor mannenkoor, piano en Baritonsolist. Piet wilde graag een bandopname hebben om aan zijn kleinkinderen te laten horen.
Na zijn pensionering deed hij nog aan tuinaanleg en onderhoud. Hij had voortaan slechte ogen,maar hij kwam toch nog weleens kaarten als een actieve zanger hem ophaalde.
Ad Reniers, toenmalig voorzitter van Kon. Zangver. Eindhovens Mannenkoor.