EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation

Geen Google maps coördinaten aanwezig

Uw selectie...

Fotonr.:

4627

Bijdrager:

Jaar:

1951

Stadsdeel:

Niet bekend

Buurt:

Niet bekend

Straat:

Niet bekend

Onderwerp 1.:

Muziek & Zang

Onderwerp 2.:

Koren / Zangverenigingen

Onderwerp 3.:

Goudenregenkoor

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Goudenregenkoor, een Stratums jongenskoor.

Beschrijving

Het jongenskoor was in de jaren 50 heel bekend. Onder leiding van de heer van Swamen uit de Goudenregenstraat werd er iedere week gerepeteerd in zaal Nouwen-van de Eijnden Oranjeboombier aan de Aalsterweg. Namen die ik me nog herinner: Theo Stals (Goudenregenstraat), Cees van Swamen (Goudenregenstraat) Andre Josiassen (Hortensiastraat), van de Wiel (Seringenstraat), Leo de Wit (Fuchsiastraat), Fritske Fransen (overleden 2006 of 2005) (Ranonkelstraat).


Geplaatst op

12-06-2006

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 14-06-2006
Naam: Willy van den Akker  

Nog enkele namen van dit koor; Jan Emmaneel, Ad van de Meerendonk, Jo Kollenburg, Frans Schoolting en Nard Jansen.


Datum: 12-08-2006
Naam: Dre Rennenberg  
img

Eind jaren veertig zong ik met Keesje van Swaemen, Frans Schoolting en Theo Stals
in dit jongenskoor. We traden regelmatig op als de vier Stratumse broertjes. In mijn herinnering blijft altijd bewaard ons optreden bij Fons van Mierlo op de Hoogstraat toen een harmonie uit Gestel 75 jaar bestond. We zongen daar over de twaalf rovers over den Hertog Jan en over Maria. Achter op de fiets bij mensen van het bestuur, waaronder Jo van Swaemen de voorzitter en vader van Keesje, vertrokken we enkele weekenden op een rij vanuit Stratum naar Gestel om daar als de vier broertjes op te treden. De beloning was met z'n allen uit een grote zak friet eten en een glaasje prik. De mooiste beloning is echter de herinnering. Theo en Kees zie ik nog regelmatig. Frans ben ik uit het oog verloren. Mogelijk nog eens een keer de twaalf rovers zingen, met Willy v.d. Akker er bij moet dit goed klinken.


Datum: 21-09-2006
Naam: Leo de Wit  
img

Beste Dré ben jij diegene die op de derde rij van onderaf op de rechtse zijde staat? Of degene rechts achter de jongen met regenjas ? Zou het iets zijn om met zijn vieren Kees-Theo -Dré en Leo eens over de vroegere jaren te praten en eventueel een reunie te houden dan kunnen we met zijn allen misschien wel de twaalf rovers zingen?


Datum: 02-02-2007
Naam: Wim van der Hoef  
img

Ik herrinner mij het jongenskoor nog heel goed. Mijn broer Jan en ik, Wim van der Hoef zijn daar ook nog een aantal jaren lid van geweest. Wij woonden in de Goudenregenstraat op nr.25 naast de familie Stals. Theo kon heel mooi zingen. Waarschijnlijk was ook Tjeuke Stals lid van het koor. De eerste dirigent was dhr. Pekelharing die op nr.26 woonde. Hij werd opgevolgd door dhr Piet Heinen die op nr 28 kwam te wonen. Dhr Heinen was een goede zanger en zong ook bij het Eindhovens Mannenkoor. Ik weet nog dat in de oorlog bij de familie van Swaenen flinke varkens in de schuur werden vetgemest. Van de familie Van Swaenen zongen ook de broers Addie en Kees mee. Mooie tijd en lekker gezongen.


Datum: 03-02-2007
Naam: Willy van den Akker  

Beste Wim van der Hoef wat een herinneringen allemaal. Ik weet nog waar jullie woonden in de Goudenregenstraat. Ook ik weet veel van deze buurt omdat ik er ben geboren. Jij had het over Piet Pekelharing de dirigent. Kijk eens op de foto 2762 daar zie je hem als erevoorzitter op de eerste rij. Vierde van links of vierde van rechts kies maar zelf.


Datum: 21-02-2007
Naam: Corry Vlemmix Rombouts  
img

Hallo Wim van der Hoef, ik ben je overbuurmeisje van de Goudenregenstraat 20. Naast ons woonde Piet Heijnen op 22, hij was familie van ons. Op 28 woonde bakker v.Hest. Ik ben nog vriendin geweest met jou zus Aaltje. Die jongen midden op de foto met die jas om, is dat soms Harrie Stals? Ik zie op de voorgrond ook nog Jacky Kollenburg zitten. Wat leuk nog om dit allemaal terug te zien. En wat denk je van al die konijnen bij van Swaemen. Een leuke tijd.


Datum: 21-02-2007
Naam: Leo de Wit  
img

Ik ben Leo de Wit uit Fuchsiastraat ik zit links onder, de jongen met regenjas is Frans Schoolting


Datum: 22-02-2007
Naam: Corry Vlemmix Rombouts  
img

Twee plaatsen naar rechts van de jongen met de regenjas is Frans Schoolting naar mijn mening.


Datum: 21-10-2009
Naam: Leo de Wit  
img

Beste mensen hierbij een aanvulling op de foto van het Goudenregenkoor ( Stratums jongenskoor )
Op de foto VLNR 1e Rij 1e Leo de Wit 7e Van de Wiel ?
2e Rij 5e Theo Stals 6e Ad van Saemen
3e Rij Nendels 5e Fritske Fransen(hélaas overleden) 6e Scholten
4e Rij 1e André Josiassen 6e Laros 7e Hr. Jo van Swaemen
Willen de oud koorleden die dit lezen of mensen die dit koor kennen of er iets over weten hun namen invullen.
Het is toch alweer 58 jaar geleden dat we met de bus naar BLIJDORP gingen (uitstapje)
Vriendelijke groeten en tot lees Leo de Wit


Datum: 29-10-2009
Naam: Wim van der Hoef  
img

Bijna 60 jaar geleden, ik kan de gezichten op de foto niet meer plaatsen. De namen wel. Ook weet ik nog goed dat we met de bus naar Blijdorp in Rotterdan gingen. Ik herinner mij een prachtige dierentuin met mooie rondlopende grindpaden. Ik had van mijn moeder behalve brood een hard gekookt ei mee gekregen. Ik zat achter in de bus en toen ik mijn ei had afgepeld, trapte de chauffeur op de rem en mijn eitje schoot uit mijn hand en rolde tot voor in de bus. Ik heb er nog nachtmerries van, ha,ha!


Datum: 30-10-2009
Naam: Leo de Wit  
img

Zo ver ik me weer kan herinneren 3e rij 7e van links Dré Rennenberg.
Groet Leo de Wit ( PS er komt steeds meer boven)


Datum: 08-11-2009
Naam: j. Emmaneel  
img

Ik sta ook nog op deze foto, ik ben n.l. 3e van links, 2e rij wel gehurkt


Datum: 07-01-2012
Naam: Guus van Huijgevoort  
img

Jan, nu ik je op de foto zie, kan ik je me nog herinneren. We waren bijna buurjongens, maar later zijn wij naar Woensel verhuisd, helemaal niet naar mijn zin.
Groeten, Guus van Huijgevoort