EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

12690

Bijdrager:

Jaar:

1944

Stadsdeel:

Stratum

Buurt:

222 Gerardusplein

Straat:

Goudenregenstraat

Onderwerp 1.:

Muziek & Zang

Onderwerp 2.:

Koren / Zangverenigingen

Onderwerp 3.:

Goudenregenkoor

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Goudenregenstraat; zangkoor o.l.v. Jo van Swaemen

Beschrijving

V.l.n.r.: Jo van Swaemen, Wim Vlaskamp, Cor van de Ven, Broer van den Broek, Frans van de Moosdijk, Antoon van Swaemen, ?, Henk Stals, Harry Stals, Pierre van de Ven, Piet van der Steen en Jack van den Broek. Bij de deur staat mevrouw Schooltink.


Geplaatst op

29-07-2007

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 29-07-2007
Naam: Willie van Tilburg  
img

Beste Ria, die onbekende jongen is Hans van Oyen die in die tijd in de Seringenstraat op nummer 8 woonde.


Datum: 30-07-2007
Naam: Paul Lintermans  
img

Hebben er dan twee families Van Oyen op 8 gewoond? Niet tegelijk natuurlijk. Peter van Oyen had twee zussen, maar geen broer.


Datum: 30-07-2007
Naam: Willie van Tilburg  
img

Ja Paul, zelfs drie. Op nummer 6 woonden Karel en Doortje van Oyen en op nummer 8 woonden Piet en Sjaantje van Oyen, dit waren twee broers. Daarvoor woonde op nummer 8 een fam. van Oyen (dus geen familie van de nummers 6 en 8) waarvan Hans een zoon was (zie boven) die na de oorlog uit Duitsland naar Nederland was gekomen, en toen in de Eindhovense Seringenstraat is komen wonen.


Datum: 01-08-2007
Naam: N. Verheijen  
img

Beste Ria, de volgorde van deze foto is dat v.l.n.r. vanaf de achterste rij?


Datum: 01-08-2007
Naam: Paul Lintermans  
img

Je ziet of 4 rijen of 3, dat maakt het wat moeilijk. Naast Jo van Swaemen staat achteraan Wim Vlaskamp, voor hem Cor van de Ven, van ons uit gezien rechts achter hem Broer van den Broek en daar rechts achter Frans van de Moosdijk. Rechts voor hem Antoon van Swaemen en daar rechts achter Hans van Oyen (bedankt, Willy). Helemaal vooraan Henk Stals en rechts achter hem Harry Stals. Rechts daarvoor Pierre van de Ven, achter hem Piet van der Steen en uiterst rechts Jack van den Broek.


Datum: 02-08-2007
Naam: Thérèse Sauter-Roijers  

Dat kleine meisje dat bij mevrouw Schooltink staat is dat soms Maria Schooltink? Ze zat bij mij in de klas op de Mariaschool in de Begoniastraat en op de ULO in de Geraniumstraat. Bij Van Swaemen hadden ze ook een José, zij zat ook bij mij in de klas op beide scholen. Zowel Maria als José staat op foto's hier op de site. Ook een Ad van Swaemen is mij bekend. Ik dacht dat hij getrouwd was met Klaartje, dochter van de kastelein van De Oude Vlek op de Stratumsedijk.


Datum: 04-08-2007
Naam: Paul Lintermans  
img

Mijn zus Ria (nog zonder internet) vermoedt van wel, wat Maria betreft, maar is er niet geheel zeker van.


Datum: 02-12-2007
Naam: Corry Vlemmix Rombouts  
img

Ja ik denk ook dat dat kleine meisje Marie Schooltink is. Toevallig heb ik haar gisteren nog gezien, zij woont bij mij in het dorp. Het jongetje dat erbij zit is volgens mij Frans Schooltink. José van Swaemen heeft een kruidenierswinkel gehad in Eindhoven in de Odysseuslaan, ik denk zo`n 20 jaar geleden.


Datum: 01-09-2017
Naam: Faas van Swaemen.  

Dat van José van Swaemen klopt niet, dat was ik zelf en mijn naam is Cobie van Swaemen en ik heb 20 jaar een winkel gehad in de Odysseuslaan samen met mijn man.
<<< Faas, we missen je e-mailadres. (Red.) >>>