EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

8867

Bijdrager:

Jaar:

1960

Stadsdeel:

Gestel

Buurt:

724 Bennekel-Oost

Straat:

Bennekelstraat

Onderwerp 1.:

Scholen / Onderwijs

Onderwerp 2.:

Lagere Scholen / Basisonderwijs

Onderwerp 3.:

Gestel, St Henricusschool / De Kameleon

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Henricus School, 1960, klas 2.

Beschrijving

Deze foto is van de Henricus School in Gestel en waarschijnlijk van de 2e klas in 1960.


Geplaatst op

02-02-2007

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 01-03-2007
Naam: Jan Snijders  
img

Volgens mij zit je er naast, leg mij eens uit vanwaar je het jaar 1960 vandaan haalt. Ik ben namelijk van mening dat die foto van 1950 is, de 2e klas van de Peet. Ik denk namelijk dat ik er zelf ook op sta, maar weet het niet zeker omdat ik vroeger niet in de spiegel keek. Maar ik meen wel anderen mensen te herkennen.


Datum: 12-03-2007
Naam: Anneke Esdonk  
img

Sorry Jan maar deze foto is echt uit 1960, mijn man staat erop (2e rij, 2e van links) en die was in 1950 nog net niet geboren:)


Datum: 12-03-2007
Naam: Ben Dankers  

Jan, ik denk dat Anneke gelijk heeft, ik ben in 1951 naar de eerste klas gegaan bij meester van der Peet, ik vergeet die man nooit meer. Hij had rossig stekeltjes haar, droeg bijna altijd een zwart jasje met daaronder een streepjes broek. Ik was als kind linkshandig en moest dus op de eerste bank komen zitten want wij moesten rechts schrijven en hij heeft me zo vaak met een liniaal op mijn linkerhand geslagen dat ik uiteindelijk toch maar rechts ben gaan schrijven, mijn handschrift ziet er dus nog steeds niet uit. Als ik huilend thuiskwam kreeg ik soms nog een keer op m'n lazer, dan moet je ook maar rechts schrijven was dan de opmerking, daar kon ik het mee doen.


Datum: 18-03-2008
Naam: Rens Donders  
img

Deze foto is inderdaad van klas 2a 1960, ik sta er zelf op: bovenste rij 5e van links vanaf onderwijzer Dhr. Tils.
Bovenste rij: Tonnie Brouwers, Edgar van Aalst, Frans Hezemans, Jacky Groos, Rens Donders, Willie van Hal, Clemens van de Ven(?), (?), Marcel Baert, Henk Bloks (?), Hans Doomen. Midden: Riny de Bruijn, Norbert van Esdonk, Gerard van Es, Henk van Gemert, Addy van den Biggelaar, Jack Bloks, Gerrie van Ginkel, (?), Willy Vermeulen, Peter Ceelen, (?), Johnny Claassens, (?). Achter schoolbord: Hub van Erp, Willy Bakermans, Hans Jansen, (?). Zittend:(?), (?), Corrie Heesakkers, (?), Walter van Beek, Rene Braet, (?)