EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

8418

Bijdrager:

Jaar:

1963

Stadsdeel:

Gestel

Buurt:

711 Schrijversbuurt

Straat:

Jan Luikenstraat

Onderwerp 1.:

Scholen / Onderwijs

Onderwerp 2.:

Huishoudscholen

Onderwerp 3.:

Anna Henriette

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Prot. huishoudschool Anna Henriette.

Beschrijving

Deze school was gevestigd aan de Jan Luikenstraat. Ik herinner mij nog de volgende namen: Maudy Koster, Margareth ?, Rineke Tuit, Pleuni ?, Sjankie Bossema, Carla Indra, Betty ?, Marjan Damstra. (Ikzelf, Jose Traast, sta helemaal rechts op de foto.) In het midden bovenste rij staat de klasselerares mevr. v/d Pauw.


Geplaatst op

07-01-2007

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 24-06-2007
Naam: Lia van Zweden-v.d.Berge  
img

Op deze school heb ik mijn kostuumdiploma gehaald. De school was net nieuw gebouwd toen ik in 1954 daar naartoe ging. Heb 3 jaar daar op school gezeten. Weet me nog namen van klasgenoten te herinneren van die tijd. Hetty Peet, Greet de Bruin, Janna Klaar, Hilda Prast (uit Valkenswaard), Ellie Rijnaard, Dinie Koudijs, Hermien de Vries, Trijntje Kooistra en juffr. Bergmans. Hiervan heb ik nog een klassenfoto, ook bij de vijver en een zelfs in de vijver. Ik probeer of ik hem kan sturen. Wie reageert op de bovengenoemde namen?


Datum: 27-08-2007
Naam: Giny Schmidt-Mulder  
img

In 1958 ben ik ook 3 jaar op die school geweest. Dit zijn zoveel herinneringen waar ik in jaren al niet meer aan gedacht had. Is de school nog daar? De enige naam die ik nog weet is Annemieke van Nunen. Onze juffrouw was heel aardig, ze kwam altijd op haar scooter naar school. Nu zit ik maar te denken wat haar naam was.


Datum: 08-09-2007
Naam: José Smit/Traast  
img

Volgens mij staat de school er nog steeds. Maar is het geen huishoudschool meer. De juffrouw die altijd op haar scooter naar school kwam was volgens mij mevr. Vellekoop. En ik dacht dat zij ook nog onderdirectrice van de school was.


Datum: 01-10-2007
Naam: Giny Schmidt-Mulder  
img

Het was inderdaad mevr. Vellekoop. Zij was de aardigste juffrouw die ik ooit heb gehad. Andere namen die ik heb gevonden die er in 1958 waren zijn Ida Hendriks, Annie Bakker, Esther van Hamburg en Hennie ??.


Datum: 05-10-2007
Naam: Lisette Tielemans van Elderen  
img

Ook ik heb deze school mogen bezoeken, veel leuke herinneringen. De directrice was in mijn tijd juffr. Langbroek en inderdaad juffr. Vellekoop was de onderdirectrice. Onze klasseleraar was mijnheer Huisman, een hele aardige leraar! Namen die ik nog weet van m'n klasgenoten zijn Daniele Zwaan, Denise Bos, Alda Kerstens, Marianne van Tilborg, Roosje Brugman, Anja Hartman (zij woonde in de Cyclamenstraat), Monica van Delft, Coby de Boer, en Henneke van Londen was mijn vriendinnetje in die tijd. Zij is verhuisd naar Capelle aan de IJssel. Wie weet komen er nog meer reacties en nog meer namen, ik kijk er naar uit!


Datum: 04-11-2007
Naam: Thérèse Sauter-Roijers  

Lisette, Anja Hartman uit de Cyclamenstraat moet zijn Anja Hartsema. Zij woonde tegenover ons en was de dochter van Klaas Hartsema, destijds hoofdonderwijzer van de christelijke school in de Hadewychlaan.


Datum: 05-11-2007
Naam: Lisette Tielemans van Elderen  
img

Hoi Therese, inderdaad haar naam is Anja Hartsema. Ik wist dat ze een dochter was van een hoofdonderwijzer, maar ja, 't is ook al zo'n tijd geleden! Was jij ook een klasgenootje van ons? Kan me jouw naam niet zo herinneren. Wij zaten van 1965 tot 1968 op Anna Henriëtte.


Datum: 05-11-2007
Naam: Jeannette Wassink  
img

Lisette, Coby de Boer woonde in de Honthorststraat en ze had een broer die Jaap heette. Een paar jaar geleden heb ik haar nog eens ontmoet en ze vertelde toen dat ze al heel wat jaren in Limburg woont. Ik ken haar van de lagere school op de Hadewychlaan. (Met inderdaad meneer Hartsema als hoofd der school.)


Datum: 05-11-2007
Naam: Agnes van Werde  
img

Ik heb op deze school gezeten in 1958/1959 en heb hele fijne herinneringen aan deze tijd. Namen: Louise v. Eijk, Willie Honing, Jannie Grevemans, Adrie Steenis. Ik heb ook enige foto's met namen op schoolbank geplaatst en inderdaad de directrice was juf Langenbroek en verder herinner ik me juf Vellekoop.


Datum: 14-12-2007
Naam: Nens janssen  
img

Ik herken mijn moeder Marian Damstra op deze foto.


Datum: 18-12-2007
Naam: J. Retera - Bossema  
img

Hallo, ik sta ook op de foto (Jankie Bossema). Ik heb nog regelmatig contact met Marian Damstra. Ik herinner mij ook nog Corrie Last, Margreet Westerterp, Beppy Huisman en Marja Ponsen. Heel erg leuk dit weer eens terug te zien. Zijn er misschien nog meer foto's?


Datum: 24-01-2010
Naam: Blanche Kooman  
img

De vorige berichten zijn allemaal van na mijn "tijd". Ik zat vier jaren op deze school nadat hij een jaar bestond, dus van ongeveer 1957/1958 tot en met half 1961. Ik zal wat namen noemen die me nu te binnen schieten maar ik was klassevertegenwoordigster en moet die boeken met alle namen nog ergens op mijn zolder hebben. Ook heb ik nog klassefoto's.
Namen: Joke Smit, Veronica Elzinga, Corrie Bontebal, Trijnie Hoeksema, Baukje Dikland, Truus Oosterhuis, Cobie Vroegh, Jettie (Pennings) Gerritsen, Meta van transportbedrijf Meta, Hannie Koops, Anke Spruitenburg, Gerda Zondag, Nollie Kortlever.
Ook mijn dochter heeft nog op deze school een poosje gezeten, maar toen was het geen ouderwetse huishoudschool meer. Juffrouw Langenbroek was nog wel directrice en de heer Huisman werkte onder haar. Met de zangleraar kon ik niet overweg, zijn naam ben ik even vergeten. Ik werd bij hem vaak de klas uit gestuurd. In mijn tijd heb ik veel straf gehad, knoopsgaten maken met de hand, gangen dweilen en pannen schuren. Een lange broek mochten we niet dragen. Je moest je omkleden in een rok. Weer straf als je je rok vergeten was of je mocht überhaupt de klas niet in, maar terug naar huis een rok halen. Tussen de middag zorgde mevr. Tavenier voor ons in het overblijfruimte. Ze was een lieve vrouw. Ik was nog op de bruiloft van juffrouw Jellinga, die trouwde in Groningen en woonde daarna in Veldhoven.
Ik heb het reuze naar mijn zin gehad op deze school. Wij hebben na vijf jaar daar nog een reünie gehouden samen met juffrouw Vellekoop. Zij was zeer vooruitstrevend en rechtvaardig. Onze klas was de eerste klas die een buitenlandse reis maakte, naar Heimbach in Duitsland, eerst een eind op de fiets, toen met fiets in de trein. Een onvergetelijke week. Juffrouw Vellekoop woonde toen in Geldrop, naast de kerk.


Datum: 25-01-2010
Naam: Giny Schmidt-Mulder  
img

Blanche, weet je nog of dat de Gerda Zondag was die vroeger in de Eikenstraat in Strijp woonde? Wij moeten er dan dezelfde tijd zijn geweest. Ik was er van 1958 tot 1961. Wat was dat toch een fijne tijd. Er zijn dingen die ik daar geleerd heb en nu nog steeds doe.


Datum: 25-01-2010
Naam: Blanche Kooman  
img

Hallo Giny, ben jij die blonde Giny die wel eens in mijn winkel kwam, uit Stratum? Gerda Zondag woont nu in Breugel, is lerares gym voor bejaarden. Ik heb nog wat namen: Gerda Nipperus, Wilma Koppenol, Marina Goedhart, Madeleine Nijhuis. Wie weet reageren er meerderen.


Datum: 25-01-2010
Naam: Giny Schmidt-Mulder  
img

Blanche, ik woonde vroeger in Strijp en heb nooit blond haar gehad. Kijk maar eens naar foto 19980. Denk je dat het dezelfde Gerda Zondag uit de Eikenstraat is? Ik geloof niet dat ik ooit in je winkel in Stratum ben geweest. Heb je nog steeds een handwerkzaak?


Datum: 25-01-2010
Naam: Blanche Kooman  
img

Beste Giny, ik kan je niet ontdekken op de twee foto's. De Giny (blond) is dus iemand anders. Maar ik herken Annie Bakker, Alie Middel en Hennie Tuithof, die drie hebben ook bij mij in de klas gezeten. Ik had twee jaar primaire klas, daarna twee jaar speciale assistente klas met een vooropleiding voor de Mulo/Mavo. Waarschijnlijk heb ik nooit bij jou in de klas gezeten omdat jij waarschijnlijk een andere richting hebt gekozen. Juffrouw Vellekoop was onze klassenlerares, denk de laatste twee jaren. Sonja Elzinga was het oudere zusje van Veronica Elzinga, waarschijnlijk zat jij dus een jaar eerder op die school. Toch ook weer niet, want de drie die ik noemde zaten ook bij mij in de klas. Ik ben van 1945, misschien jij ook? Ik heb geen klassen gedoubleerd. En hoe komen we juffrouw Vellekoop in De Bilt op het spoor?


Datum: 25-01-2010
Naam: Blanche Kooman  
img

Giny, ik heb gereageerd, maar dat staat onder de reacties bij de andere foto. Mijn handwerkzaak heb ik nog steeds.


Datum: 24-11-2010
Naam: Bep Huysman  
img

Ik herken ook nog vele meisjes op de foto. Ik zit zelf als tweede op de foto.


Datum: 02-02-2012
Naam: Marian Damstra  
img

Misschien ooit nog een wederzien, dat zou leuk zijn, Jankie en Marian.


Datum: 08-08-2012
Naam: Marian Damstra  
img

Helaas laten veel reacties op zich wachten. Zou het toch niet leuk zijn om de komende winter eens een weerzien te organiseren? Moet toch lukken. Voor wie dat leukt lijkt, reageer op dit bericht en kijken we verder.


Datum: 03-02-2014
Naam: Blanche Kooman  
img

Reactie voor Giny Schimdt-Mulder. Jij bent op zoek naar Gerda Zondag. Ik heb haar ongeveer een half jaar geleden nog gesproken. Zij woont al heel lang bij mij in het dorp Breugel! Ze is nog steeds gymlerares voor ouden van dagen. Sorry dat ik hier zo laat mee aan kom, maar ik heb nog steeds erg weinig tijd om achter de computer te zitten.


Datum: 03-02-2014
Naam: Giny Schmidt-Mulder  
img

Blanche, heel hartelijk bedankt voor de informatie. Als je haar weer eens ziet wil je haar hallo zeggen van mij? Mischien kan ze me nog wel herinneren. Het was geloof ik in 1958 de laatste keer dat ik haar gezien heb.


Datum: 04-02-2014
Naam: Marian Damstra  
img

Helemaal geweldig, ik sta zeker open voor een bijeenkomst na al die jaren. Hoop ook op reacties van klasgenoten. Heb nog contact met Janke Bossema dus het begin is er. Als je het ook ziet zitten reageer.


Datum: 04-02-2014
Naam: Marian Damstra  
img

Na alles nog eens goed te hebben gelezen ben ik erg benieuwd wie van de leerkrachten nog allemaal in leven zijn daar deze mensen minstens 20 jaar ouder zijn dan wij, de leerlingen.


Datum: 06-05-2014
Naam: JS Manichand  
img

Ik zat hier ook op school. Mijn naam is Jeany Shantie Manichand en woonde op het Gelderlandplein 20 te Eindhoven.


Datum: 07-05-2014
Naam: M. Damstra  
img

Goede morgen, leuk dat je je hebt aangemeld. In mijn herinnering denk ik terug en weet ik me je toch ongeveer te herinneren. Wij hopen, al zijn we dan al wat ouder, dat er toch eens een weerzien plaats kan vinden maar dan moeten meerderen zich nog aanmelden Tot dusver bedankt en tot ziens.


Datum: 18-02-2015
Naam: Tonny Aarts Verheijen  
img

Ik zou graag in contact komen met Jose Traast. Ik heb ook op deze school gezeten maar kan geen klassenfoto vinden.
=== Tonny, kijk eens bij foto 5797. Daar staat ook een reactie bij van Dick Smit, haar man. Je kunt hem mailen door op zijn naam te klikken. = Red. ===


Datum: 21-01-2016
Naam: Verspanen  
img

Ja, ik ben ook benieuwd of de leerkrachten nog leven. Kent iemand Sanne Lakeman nog?
<<< We missen je voornaam. (Red.) >>>


Datum: 03-08-2017
Naam: Anja IJskes-Akerboom  
img

Mijn naam op de Anna Henriette was Anja Akerboom, ik heb van 1965 tot en met 1970 op deze school gezeten. Ook mijn herinneringen zijn,buiten de schoonmaak op vrijdagmiddag na schooltijd, heel goede en fijne. Na eerst twee jaar primair, een jaar ass. en daarna twee jaar kostuumopleiding bij mevr. van den Heuvel, een heel fijne lerares. In mijn poeziealbum vond ik nog een paar namen terug, Joke van den Berg, Evelijne Boukaert Agnes Knollema, Aletta Luijendijk, Elma Herder. Ook een paar namen van leraressen, juffrouw Van de Riet, mevr. Van der Pauw, juffrouw Van den Berg en juffrouw De Wit. Ook ik heb les gehad van de heer Huisman, we waren allemaal gek met hem hij gaf ook goed en leuk les. Op een foto van de Anna Henriëtte staat Adrie Westerterp, bij haar heb ik nog in de J.M. Kemperstraat in Strijp gewoond. Zo zie je maar weer, ik woon al 38 jaar in de Zaanstreek, maar haal het meisje uit Eindhoven, Eindhoven gaat nooit uit het meisje!


Datum: 29-03-2018
Naam: Diny Walschot  

Hoi, ik ben Diny Walschot en heb daar ook op school gezeten (1970-1971). Ik kan me de namen Laila Mizamzi, Luci Bal, Marjan van de Stonden en Ellen? herinneren. Hoop dat ik er zo nog een hoop terug ga vinden.