EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

19980

Bijdrager:

Jaar:

1958

Stadsdeel:

Gestel

Buurt:

711 Schrijversbuurt

Straat:

Jan Luikenstraat

Onderwerp 1.:

Scholen / Onderwijs

Onderwerp 2.:

Huishoudscholen

Onderwerp 3.:

Anna Henriette

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Prot. Huishoudschool Anna Henriëtte

Beschrijving

Originele foto. Zittend van links naar rechts: Magda Boersma, Ruurdtje Westerterp, Pia van Hameren, Greetje van Westering, Annie Bakker, Cobie Dijk, Ineke de Wit. Middenrij: v.l.n.r., Sonja Elzinga, Betsie Walhout, Tinie Hagen, Wilma Koppenol, Esther van Hamburg. Staand achter v.l.n.r: mej. Berber Langbroek, Corrie Boelhouwers, Alie Middel, Hennie Tuithof, Nelleke de Vries, mej, J. Vellekoop, Annemie van Nunen, Ida Hendriks.


Geplaatst op

20-05-2009

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 20-05-2009
Naam: Ruurdtje Westerterp  
img

Aanvulling: Tussen Greetje en Annie (zittend) zit Gientje Mulder, Berber Langbroek (directrice) en mej. Vellekoop klassenlerares. Gientje (Gien) is geëmigreerd naar Canada. Berber Langbroek, Esther, Corrie en Ida leven niet meer. Mej. Vellekoop woont in Bilthoven en is nog actief op haar leeftijd.


Datum: 20-05-2009
Naam: Ruurdtje Westerterp  
img

Betsie Walhout is ook overleden. Mijn vriendin Corrie Boelhouwers heb ik een paar jaar voor haar overlijden nog gesproken. Tinie Hagen is mijn schoonzus geworden. Sonja Elzinga een aantal jaren tegengekomen in het Diaconessenziekenhuis, als verpleegkundige. Van een paar anderen via Schoolbank iets vernomen. Meisjes waar zijn jullie?


Datum: 21-05-2009
Naam: Tonnij Wouters  
img

Wie weet waar Pia van Hameren is gebleven?


Datum: 22-05-2009
Naam: Giny Schmid-Mulder  
img

Dit is ongelofelijk. Ik kon het niet geloven toen ik deze foto zag. Dit is geweldig. Wat een verrassing. Al die namen en gezichten. Ruurdje, nu weet ik weer wie je bent. Misschien is dit een domme vraag, maar ben jij in al die jaren met iedereen in contact gebleven? O, ja ik zit al 42 jaar in Amerika, niet Canada.


Datum: 25-01-2010
Naam: Blanche Kooman  
img

Giny, ik kan Gerda Zondag niet uit de foto's halen. Ze woonde inderdaad in Strijp. Nu hier in Breugel en als je haar adres wilt kan ik dat voor je bemachtigen via mijn schoondochter. Gerda was bij ons de langste van de klas en Veronica Elzinga de kleinste. Dat was tijdens de gymles, omdat we op lengte moesten staan. Herinner jij je nog de gymlerares, ik zie haar nu nog voor me. Zo ook dat we daarna moesten douchen.  Nog 1 naam: Alexandra Ham uit Waalre, nu wonende in Duitsland.


Datum: 05-07-2010
Naam: Giny Schmidt-Mulder  
img

Ik kan me nog wel herinneren dat we met de klas voor een week op vakantie gingen op de fiets naar een boerderij. Weet iemand nog waar die boerderij was?


Datum: 05-07-2010
Naam: Ruurdtje Westerterp  
img

Hallo Giny, dat was Kampeerboerderij "De Kieviet" in Esbeek. Je ontvangt een mail, van mij!


Datum: 06-07-2010
Naam: Blanche Kooman  
img

Ik heb in deze klas niet gezeten, maar in een andere klas wel met Gerda Zondag, Hennie Tuithof, Annie Bakker en Wilma Koppennol. Toen was juffrouw Vellekoop onze klasselerares. Dat zal de assistentenklas geweest zijn.(3de jaars)


Datum: 06-07-2010
Naam: Giny Schmidt-Mulder  
img

Ik geloof dat Gerda Zondag en Veronica in mijn eerste klas hebben gezeten. Ik kan me ook nog die gymlessen herinneren. De lerares haar naam weet ik niet meer. Gerda woonde toen bij ons in de Eikenstraat. Ik heb ook een nieuw e-mailadres.


Datum: 06-07-2010
Naam: Ruurdtje Westerterp  
img

Ja Blanche dat kan haast niet anders omdat we niet bij elkaar hebben gezeten. Ik vond het jammer dat ik moest gaan werken!


Datum: 25-01-2011
Naam: Giny Schmidt- Mulder  
img

Weet iemand nog wat de naam is van het Lyceum dat achter de huishoudschool was? Ik weet niet of het nog daar is.


Datum: 25-01-2011
Naam: Toon Geevers  
img

Carharina Lyceum


Datum: 20-05-2014
Naam: Ruurdtje Westerterp  
img

Een paar jaar geleden ben ik op zoek gegaan naar die kampeerboerderij 'de Kievit'. Is nu heel groot geworden, mooie accommodatie, prachtig. De lange straat is niet meer als zodanig, het was toen zo landelijk. Ik heb foto's daarvan.


Datum: 04-09-2015
Naam: Ruurdtje Westerterp  
img

Hoe heette onze gymjuffrouw?


Datum: 04-09-2015
Naam: Ruurdtje Westerterp  
img

Mej. van Goor.


Datum: 05-09-2015
Naam: Tonnij Wouters  
img

Het lyceum bij de Anna Henriëtta school was het van Maerlant Lyceum (is er nog steeds) De Anna Henriëtta school is later een Mavo geweest.


Datum: 10-03-2016
Naam: Leo Damstra  
img

Geachte dames. Volgens mij zitten er op de foto nog meisjes die (geboren tussen 1944 en 1948) op de lagere school CNS Bezemstraat hebben gezeten.
Op 24 september a.s. is er een reünie waarbij de betreffende personen hartelijk welkom zijn. Stuur bij een eventuele belangstelling een mailtje, dan sturen wij u een uitnodiging met alle relevante informatie.


Datum: 10-03-2016
Naam: Ruurdtje Westerterp  
img

Beste Leo, het lijkt mij ook leuk om te komen. Misschien zijn er ook die ik ken van Strijp en de Loeffstraat en van de 'Anna Henriette' Jan Luikenstraat. Verder zat er wat familie van mij in de Bezemstraat op school. Heb jij aan de Noord Brabantlaan gewoond?