EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

4533

Bijdrager:

Jaar:

1935

Stadsdeel:

Gestel

Buurt:

711 Schrijversbuurt

Straat:

Dommelplantsoen

Onderwerp 1.:

Personen

Onderwerp 2.:

Overige Personen

Onderwerp 3.:

Gestel

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
De bootjesverhuur van Van Gansewinkel. (1)

Beschrijving

In 1935 had de  heer Van Gansewinkel een boten- en kanoverhuur langs de Dommel in Gestel, ongeveer achter waar nu het Maerlant Lyceum staat. Op de foto de heer Van Gansewinkel en zijn echtgenote. Op de achtergrond hotel Parkzicht.


Geplaatst op

05-06-2006

Reacties:

Datum: 05-07-2006
Naam: Peter van Gansewinkel  
img

Was dat hotel niet gewoon het Dommelhotel?
=== Zie foto's 4952, 4853, 4951 en 776 voor deze hotels en gezellenhuizen. (Red.) ===


Datum: 30-11-2006
Naam: Peter van Gansewinkel (Canada)  
img

Logisch eigenlijk. Foto 4853 Dommelhotel ziet ook uit op de Dommel. Foto 776, hotel Parkzicht ziet uit op het Stadswandelpark. Zoals men hier in Canada zegt: "This is not rocketscience".


Datum: 10-09-2007
Naam: Joop Heldoorn  
img

Leuk dat er hier vermelding is van Van Gansewinkel kanoverhuur. Wij hielden in de Thijmstraat fancy fair bij ons achter in de tuin, met luchtbuks, luchtpistool e.d. om geld te verdienen. En dan met een zestal knapen naar Van Gansewinkel om kano's te huren en daarmee de Dommel of de Tongelreep op te varen voor een hele dag. Dit was in 1946.


Datum: 24-03-2009
Naam: Peter van Gansewinkel  
img

Wat een tijd was dat, als kind was er voor mij altijd wel een kano beschikbaar en ik ging dan ook zo veel als mogelijk varen. Niemand die zei dat je een zwemvest moest dragen. Je kon tot aan de Keersoppermolen varen. Mijn tante Jans Verhoeven was de eigenares van deze molen die nu helaas verdwenen is. Geen kind van vandaag dat zo een prachtige gelegenheid had om iets anders mee te maken dan internet en cellphone. Wij hadden het eenvoudig maar oh zo goed. Tegenwoordig woon ik in Canada niet ver van een stroompje dat me aan de Dommel herinnert en heb ik nog steeds een kano (kayak) waar ik, als de gelegenheid zich biedt, me even stroom op voor een paar kilometers te barsten paddle om daarna stroom af lekker rustig van de natuur te genieten terug naar Lake Ontario om even van de ruimte en diep water te genieten.Twee minuutjes later ben ik weer thuis. Nog niet zo slecht  vind ik.


Datum: 01-09-2018
Naam: mieke Taphorn  
img

Wat leuk deze foto tegen te komen. Janus van Gansewinkel was gehuwd met Maria Kneepkens, een nicht van mijn moeder. Mijn moeder heeft ook vaak gebruik kunnen maken van de kano's. Ook was Janus de enige die, als er in huis geklust werd, het hout mocht leveren. Ik was altijd blij zijn auto te zien. Had nog van die mooie uitklaprichtingaanwijzers, was erg fascinerend destijds.