EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

8121

Bijdrager:

Jaar:

2006

Stadsdeel:

Stratum

Buurt:

232 Burghplan

Straat:

Piuslaan

Onderwerp 1.:

Scholen / Onderwijs

Onderwerp 2.:

Beroepsonderwijs / Nijverheidsscholen / ROC / Summa College

Onderwerp 3.:

2e Technische School / Pleincollege De Burgh / Vakcollege Eindhoven

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
Pleincollege De Burgh

Beschrijving

We hadden voorspeld dat Vic de foto zou leveren. Zie dat het fotograferen met een groothoeklens de lijnen laat convergeren. (Zeg ik dat goed meester?) Vergelijk met foto 3856.


Geplaatst op

22-12-2006

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 23-12-2006
Naam: Tini van Rooij  
img

Toen ik in 1956 naar deze school ging was hij slechts enkele jaren oud. Deze week las ik in de krant dat ie gesloopt gaat worden. Kan er iemand nog een rondwandeling of rondleiding organiseren voordat het gebouw tegen de grond gaat?


Datum: 23-12-2006
Naam: Gijs Dijsselbloem  
img

Op foto 7643 uit 1953 zie je dat de fundamenten gelegd worden. Er zijn gebouwen die het niet zo lang hebben volgehouden (bijvoorbeeld de flats aan de Muzenlaan).


Datum: 23-12-2006
Naam: Ad Brackel  
img

Convergeren: lichtbundels gaan naar een convergentiepunt oftewel brandpunt. De foto heeft mijns inziens meer 'n perspectivisch effect (maar een perspectiefpunt is ook weer 'n denkbeeldig punt in de verte dus what's in a name).


Datum: 23-12-2006
Naam: Gijs Dijsselbloem  
img

Convergeren of niet, toch jammer dat mijn tekenlokaal er maar half opstaat (helemaal rechts boven, bij de heer Van der Wel).


Datum: 24-12-2006
Naam: Dick Coolhoven.  
img

Het convergeren komt niet door de groothoeklens maar omdat je de camera schuin achterover hebt gekanteld om alles erop te krijgen. Met een speciale technische camera (met zo'n balg en losse filmcassette) kun je het filmvlak evenwijdig houden met de gevel van het gebouw. Er ontstaan dan geen convergentie. Om het gebouw er toch geheel op te krijgen wordt de lens in verticale richting verschoven. Lenstype is niet van invloed. De technische camera (met zwaar statief) kost wat, maar dan kun je ook wat.


Datum: 06-01-2017
Naam: Danny van Moll  
img

Hoi, ik heb mijn diploma daar gehaald en zou eigenlijk een kopie daarvan willen hebben. Kunnen jullie misschien het telefoonnummer geven of kan het anders?