EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

3856

Bijdrager:

Jaar:

Niet bekend

Stadsdeel:

Stratum

Buurt:

232 Burghplan

Straat:

Piuslaan

Onderwerp 1.:

Scholen / Onderwijs

Onderwerp 2.:

Beroepsonderwijs / Nijverheidsscholen / ROC / Summa College

Onderwerp 3.:

2e Technische School / Pleincollege De Burgh / Vakcollege Eindhoven

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Piuslaan.

Beschrijving

Vroeger was dit de Lagere Technische School, tegenwoordig Pleincollege De Burgh. Het beeld "Smid met leerling" dateert van 1959 en is van de hand van Willy Mignot (zie ook foto 11599).


Geplaatst op

13-04-2006

Reacties:

Datum: 30-10-2008
Naam: Martin Swinkels  
img

Ik heb hier vanuit de DAF bedrijfsschool ook (overdag) nog les gehad van 1963-1965, en nadien nog een avondopleiding gevolgd voor "gezel".


Datum: 31-10-2008
Naam: Ad Pluijm  
img

In 1956 heb ik ook nog op deze school gezeten om mijn schooltijd op te vullen. Je moest toen tot je 14e jaar verplicht naar school, tot ik het wel gezien had en met slechte cijfers eraf moest. Toen ben ik op de matrassenfabriek T.H.N. in Gestel begonnen. Ik was toen 13 jaar en 9 maanden en verdiende 13 gulden per week.


Datum: 05-12-2017
Naam: Pim van Gestel  
img

Ik heb twee jaar op deze school gezeten en vond het een verschrikkelijke school. Vanuit de Sint Lambertusschool in de Laagstraat was geadviseerd dat deze school het beste was voor me. Ik had helemaal niks met techniek, hout of metaal. Leren kon ik goed. Na een jaar was de school mij beu en ik hen (omdat ik alles kapot maakte). Niet expres maar gewoon omdat ik twee linkse handen had.
Uiteindelijk besloot de school me nog een jaar te houden en ik baalde daar vreselijk van. Na dat jaar ben ik alsnog vertrokken naar de LEAO op de Limburglaan (Floor Evers) waar ik goede punten haalde voor de meeste vakken. Echter maakte ik toen kennis met de 27MC en werd een verwoed zendamateur die tot diep in de nacht zat te kletsen met amateurs over de hele wereld. En ja, ik zakte dus voor deze school met de examens. Maar de LEAO was een heerlijke school en tijd. Echt plezier gehad daar.