EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

7987

Bijdrager:

Jaar:

2004

Stadsdeel:

Woensel

Buurt:

412 Hemelrijken

Straat:

Vredesplein*

Onderwerp 1.:

Niet bekend

Onderwerp 2.:

Niet bekend

Onderwerp 3.:

Niet bekend

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Vredesplein. (4)

Beschrijving

Niet hetzelfde als foto 7985.


Geplaatst op

17-12-2006

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 10-01-2008
Naam: Gerard van de Schoot  
img

De foto 7985 is de Etos Kruidenier op de Plataanlaan Dit is werkelijk het pand waar de Etos Kruidenier in de Jaren 50, 60 en begin van de 70er jaren gevestigd was op het Vredesplein. Aan de zijkant (Weteringstraat) was een dubbele deur waar het magazijn was. Nadien heeft er nog een bloemenzaak ingezeten (volgens mij was dat Piet Bruell die in de jaren 60, 70 op de markt stond met bloemen, maar wel aan de zijkant van de Etos woonde ik weet niet of dat nog op het Vredesplein was of aan de Weteringstraat) en later in deze winkel zijn bloemen verkocht. De winkel heeft ook nog een tijd leeg gestaan.


Datum: 10-01-2008
Naam: Mari Kieneker  
img

Piet Bruell woonde hier schuin tegenover richting Vredesplein langs het paadje dat langs en achter de woningen van het Vredesplein liep. Links van het midden van deze foto daar waar de kliko's voor de voordeur staan, ging je naar de bovenwoning van de Etos waar de familie van Diest woonde.


Datum: 23-04-2009
Naam: Jack van Diest  
img

Inderdaad woonde ik met mijn ouders boven deze Etoswinkel op het adres Weteringstraat 37. Wij hebben daar gewoond van 1952 tot en met 1965 en zijn toen verhuisd naar een flat in de Waghemakerstaat 88. Beneden onze flat zat toen een groentewinkeltje (in de garagebox) van de fam Reker, ja de bekende Rekers van PSV en de gemeenteraad.
Wij zijn in 1965 verhuisd om meer ruimte te krijgen. Op de Weteringstraat hadden wij een huiskamer van 2,5 x 3 m en twee slaapkamers van elk 2 x 2,5 m en een keukentje van 1,5 x 2m. Later is er achter de keuken een douche gebouwd in een kast.
O ja, we hadden beneden nog een gang om de fietsen in te zetten een een klein hokje voor de kolen.
Mijn vader werkte bij de Etos in het magazijn, eerst in de Lijsterbesstraat en later, tot dat de Etos zich liet overnemen door AH, in het centraalmagazijn in Best in de functie als magazijn administrateur. Ik ben op 16 jarige leeftijd in 1968 ook bij Etos gaan werken in de bakkerij waar ik in 1969 in december mijn vingers verloor in de speculaasmachine.