Geen Google maps coördinaten aanwezig

Fotonr.: 7787
Bijdrager Gijs Dijsselbloem
Jaar: 1964
Locatie 1.: Stratum |211 Irisbuurt
Onderwerp.: Panorama - Luchtopnames |Stratum

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image

Restant van Poeijers

Beschrijving Je vroeg bij foto 7641 om meer luchtfoto's. Ik hoop dat deze nu wel geplaatst wordt, want ik heb hem al een keer opgestuurd.
Als je dit vergelijkt met foto 7641 zie je wat er in ruim tien jaar is overgebleven van Poeijers. Het huis van Hans Lemmens wacht op sloop, om plaats te maken voor het koelhuis van Campina.
Geplaatst op 07-12-2006
Email bijdrager img

Reacties

Datum: 07-12-2006
Naam: Hans van Melis img

Ach Gijs vergeten. Hier dan de grote versie.


Datum: 08-12-2006
Naam: Hans Lemmens img

Wat was er toen nog weinig over van Poeijers.
We woonden er nog en ik had mijn eerste brommer. Een ivoor-gouden Batavus Whippet, een pracht machine, maar van slechte kwaliteit.
Het koelhuis van Campina is gebouwd waar eerst het huis van de familie van Vroonhoven stond aan de Rietstraat tegen de nèje weg (Dirk Boutslaan)


Datum: 08-12-2006
Naam: Wil van Hout img

Een beetje rechts van het midden, onder de ventweg naar DAF, daar waar het lichte stuk nog te zien is van Poeijersstraat, bij de overgang naar het meer donkere gedeelte, heeft de landingsbaan gelegen van de DAF-helikopter. Een fabriek van allure moest zo nodig ook een eigen luchtverbinding hebben. Er werd een piloot van het leger aangetrokken die korte tijd later ergens op kantoor terechtgekomen is. Daar heb ik hem nog wel eens gesproken. En vertelde hij dat het vliegen in eigen beheer geen houdbare zaak was. Een van de zoons had wel een eigen vliegtuig, naar ik meen in Budel.


Datum: 30-07-2007
Naam: Gijs Dijsselbloem img

Leuk dat Hans de Dirk Boutslaan de nèje weg noemt. Toen wij er kwamen wonen lag deze straat er al, dus voor ons was er niets nieuws aan, maar toen de Gabriël Metsulaan en de Van Wassenhovenstraat werden aangelegd noemden wij deze de nieuwe weg en de nieuwe straat. Het heeft jaren geduurd, voor wij deze straten gewoon bij hun naam noemden.